به گزارش شفاآنلاین، دکتر سید حسن هاشمی در این جلسه ضمن اعلام آمادگی و حمایت وزارت بهداشت برای تامین نیازهای مالی و تجهیزاتی تیمهای اهدای عضو و پیوند اعضای سراسر کشور گفت: با تامین اعتبارات و امکانات مورد نیاز می توان فعالیت سایر مراکز پیوند اعضا را مانند مرکز پیوند شیراز و مسیح دانشوری تهران ارتقا داد.
وزیر بهداشت همچنین خواستار بازنگری و اصلاح آیین نامه پیوند اعضا که در سال 81 به تصویب رسیده است، شد و از اعضای شورای عالی پیوند اعضا خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف مبنی بر پیوند عضو از ایرانی به اتباع خارجی، سریعاً برخورد نمایند.
دکتر هاشمی در این جلسه همچنین ضمن تاکید بر ضرورت تدوین دستورالعمل شرایط لازم برای صدور مجوز به مراکز پیوند تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل تنها باید به مراکز مورد تایید، مجوز پیوند عضو داده شود.
بر اساس این گزارش، در اولین جلسه شورای عالی پیوند اعضا که با حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت، دکتر آقاجانی معاون درمان، دکتر ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری، دکتر تارا مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی و اساتید پیوند اعضای کشور؛ دکتر فاضل، دکتر لنکرانی، دکتر سیم فروش و دیگر اساتید این حوزه برگزار شد، موضوع بررسی پیوند اتباع بیگانه در کشور مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت و مقرر شد کارگروهی به منظور بررسی دقیق تر در این خصوص تشکیل شود و نتایج بررسی خود را در جلسه بعدی این شورا ارائه دهد.
گفتنی است، با توجه به اهمیت روزافزون توسعه پیوند اعضا به عنوان بهترین راه نجات جان بیماران نیازمند و نیاز رو به افزایش به اعضای پیوندی و ضرورت ساماندهی آن و به منظور استفاده بهتر از تجربه متخصصان مرتبط و نظرات کارشناسان در تصمیم گیری های کلان کشوری و نظارت بر اجرای صحیح قوانین موجود و رعایت ملاحظات اخلاقی، شورای عالی پیوند اعضا تشکیل شده است.
بر اساس اساسنامه این شورا، گسترش پیوند اعضا از بیماران فوت شده در مقایسه با دهندگان زنده، استفاده بهینه از ارگانهای افراد مرگ مغزی و مرگ قلبی، ارتقای فرهنگ اهدای عضو در جامعه، پی گیری و حفظ سلامت دهندگان عضو و بیماران پیوند شده و سیاستگذاری به منظور گسترش پژوهش در زمینه پیوند اعضا از جمله مهم ترین اهداف تشکیل شورای عالی پیوند اعضا است.