بر اساس یافتههای این مطالعه بیشترین موارد مرگ بر اثر بیماریهای منتقله از راه غذا مربوط به سنین ۶۰ سال و بالاتر و مردان است. بیشتری متوفیان از افراد ساکن مناطق شهری و در فصول گرم بودند.
شفاآنلاین>سلامت>پژوهشگران با استفاده از دادههای سامانه نظام ثبت و طبقهبندی علل مرگ وزارت بهداشت در بازه زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ میزان مرگومیر به دلیل بیماریهای منتقله از راه غذا در ایران را بررسی کردند.
به گزارش شفاآنلاین: بیماریهای منتقله از راه غذا به طیف گستردهای از بیماریهای گفته میشود که در اثر مصرف محصولات غذایی آلوده به میکروبهای بیماریزا، مواد شیمیایی و انگلها در افراد ایجاد میشود. علایم مصرف غذای آلوده مثل درد شکم، اسهال و استفراغ، حداقل پس از پنج روز در فرد ظاهر میشود.
به نظر می رسد به دلیل تغییر سبک زندگی افراد، بیماریهای منتقله از راه غذا رو به افزایش است. به همین دلیل پژوهشگران با انجام مطالعهای میزان مرگومیر بیماریهای منتقله از راه غذا در ایران را مورد بررسی قرار دادند.
برای انجام این تحقیق از دادههای سامانه نظام ثبت و طبقهبندی علل مرگ وزارت بهداشت در بازه زمانی فروردین ۱۳۹۰ تا پایان اسفند ۱۳۹۷ استفاده شد.
بر اساس یافتههای این مطالعه بیشترین موارد مرگ بر اثر بیماریهای منتقله از راه غذا مربوط به سنین ۶۰ سال و بالاتر و مردان است. بیشتری متوفیان از افراد ساکن مناطق شهری و در فصول گرم بودند.
یافتههای این مطالعه حاکی از این است که میزان مرگومیر اختصاصی در هر یک میلیون نفر به ترتیب بر اثر ابتلا به باکتری «استافیلوکوکوس اورئوس» ۷۷ نفر، «سالمونلا» ۸.۵ نفر، «کلستریدیوم بوتولینوم» ۸.۱ نفر، «اشرشیا کلی» ۷.۳ نفر، سایر عوامل بیماریزا ۱.۸ نفر و شیگلا ۰.۴۳ است.
در این مطالعه مرگومیر در اثر بیماریهای منتقله از راه غذا ۱۰ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به دست آمده است.
در انجام این مطالعه سعید بکائی، حسامالدین اکبرین، بهناز بیگی و احسان موسی فرخانی؛ پژوهشگران دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه فروردینماه سال جاری، به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «مرگومیر بیماریهای منتقله از راه غذا در ایران،سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷: گزارش کوتاه» در مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، منتشر شده است.