در کشور چین، آلرژی غذایی عارضهای غیرشایع است. اما افرادی که به کانادا مهاجرت میکنند با ریسک بالاتر و نوع شدیدتر بیماریهای آلرژیک روبرو هستند
شفاآنلاین>سلامت>محققان دریافتند بین زایمان به شیوه سزارین، میزان پایین میکروبیوم های روده و حساسیت به بادام زمینی در نوزادان ارتباط وجود دارد.به گزارش شفاآنلاین:«آنیتا کوزیرسکی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آلبرتا کانادا، در این باره میگوید: «تشخیص اینکه چه چیزی خطر حساسیت غذایی را افزایش میدهد مهم است چراکه در این صورت میتوان پیش بینی کرد کدام نوزادان مبتلا به بیماری آسم یا سایر انواع آلرژیها میشوند.»
در این مطالعه، باکتریهای روده ۱۴۲۲ نوزاد از طریق آزمایش مدفوع آنان در سه یا چهار ماهگی و مجدداً در یک سالگی مورد بررسی قرار گرفت.
آنها به چهار نوع رشد باکتریایی پی بردند که یکی از آنها این بود که نوزادان همواره دارای میزان پایین Bacteroides بودند، باکتریهای که در رشد سیستم ایمنی بسیار مهم است. اما این الگو در مورد کودکان متولدشده به شیوه سزارین خیلی شایع نبود.
این نوزادان در سن یک و سه سالگی از لحاظ واکنش به انواع مواد آلرژی زا نظیر تخم مرغ، شیر و بادام زمینی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج نشان داد نوزادان دارای میزان پایین Bacteroideها سه برابر بیشتر با خطر ابتلاء به حساسیت به بادام زمینی در سن سه سالگی روبرو بودند. و این خطر در مورد نوزادان متولد شده از مادران آسیایی تبار ۸ برابر بود.
محققان همچنین مشاهده کردند نوزادان دارای میزان پایین Bacteroideها از میزان پایینتر sphingolipidها هم برخوردار هستند، پروتئینهای که برای رشد سلول و سیگنال دهی در بسیاری از بخشهای بدن از جمله سیستم ایمنی مهم هستند. میکروبیوم های روده منبع اصلی این پروتئینها هستند. کودکان دارای این نوع کمبود در سلولهای ایمنی شأن، با احتمال بیشتر ابتلاء به آلرژیهای غذایی روبرو هستند.
نوزادان مبتلا به آلرژیهای غذایی در معرض ریسک بالاتر ابتلاء به بیماری آسم، خس خس سینه، و اگزما در سنین بالاتر هستند.
کوزیرسکی در ادامه میافزاید: «در کشور چین، آلرژی غذایی عارضهای غیرشایع است. اما افرادی که به کانادا مهاجرت میکنند با ریسک بالاتر و نوع شدیدتر بیماریهای آلرژیک روبرو هستند که احتمالاً ناشی از تغییر در رژیم غذایی و محیط زندگی شأن است.»
محققان پی بردهاند که در نوزادان متولدشده به روش سزارین در مقایسه با کودکان متولدشده به روش زایمان طبیعی، میکروبیوم های مفید از مادر به کودک منتقل نمیشود. از اینرو محققان بر انجام زایمان طبیعی و اجتناب از زایمان سزارین، مگر در صورت لزوم، تاکید دارند.