به گزارش شفا آنلاين،آنتی اکسیدانها یکی از ترکیبهای مورد نیاز بدن هستند که سبزیجات و میوههای بنفش یا ارغوانی رنگ اغلب حاوی مقادیر قابل توجهی از آنها هستند و به همین دلیل افزودن این نوع از سبزیها و میوهها به رژیمغذایی روزانه ضروری است.
گلکلم بنفش
این سبزی مانند گل کلم سفیدرنگ مغذی و حاوی آنتی اکسیدانهایی است که برای سلامت بدن مفیدند. این نوع سبزی هنگام طبخ، سبزرنگ میشود. هرچند میتواند برای حفظ رنگ این سبزی در غذا آن را به صورت خام مصرف کرد.
کلمپیچ بنفش (قرمز)
کلم پیچ بنفش نسبت به نوع سفیدرنگ آن از میزان بیشتری پلیفنول برخوردار است و پلیفنولها نیز از ترکیبات مهم برای حفظ سلامت بدن هستند.
هویج بنفش (ارغوانی)
هویج بنفش دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی بالا است. نتایج یک بررسی بر موشها نشان میدهد آب هویج بنفش ناراحتیها و بیماریهای ناشی از مصرف حجم زیاد کربوهیدرات نظیر پیشدیابت، فشارخون بالا و آسیبهای قلبی و کبدی را برطرف میسازد. همچنین این نوع هویج نسبت به هویج معمولی حاوی میزان بیشتری آنتی اکسیدان است.
بادنجان
مصرف بادنجان به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانها، آهن، کلسیم و دیگر انواع ویتامینها توصیه میشود.
سیبزمینی بنفش
بررسیها نشان میدهد میزان آنتی اکسیدان این نوع سیب زمینی نسبت به نوع معمولی آن بالاتر است.
بلوبری
مطالعات متعددی در رابطه با اثرات این میوه بر سلامتی انجام گرفته که حاکی از تاثیر مثبت آن بر حافظه، بهبود وضعیت سیستم قلب و عروق و تنظیم گردش خون است و همچون دیگر مواد خوراکی بنفشرنگ بلوبری یا همان میوه «قره قاط» حاوی میزان بالایی آنتی اکسیدان است.
آلو بنفش
این میوه نیز یک منبع غنی از آنتیاکسیدان، ویتامینها و مواد معدنی است.
همچنین فنولهای موجود در این نوع آلو برای مقابله با سرطان پستان مفیدند.
ایسنا