شفاآنلاین>سلامت> چندی پیش یکی از کارشناسان محترم صداوسیما در ادامه روند صحبتهای جنجالی کارشناسان قبلی، اعلام کردند که مردم سطح توقعشان را پایینتر بیاورند و گوشت و میوه نخورند.
این خانم کارشناس که متاسفانه ماسک روی صورتشان مانع میشد که او را بشناسیم، معتقد بود فرزندانمان را نیز باید قانع بار بیاوریم که تقاضای گوشت و مرغ نداشته باشند؛ اما وزن بالای این کارشناس محترم نشان میداد که خودشان هیچوقت قانع نبوده و این صحبتها فقط در رسانه ملی جای بحث دارد، نه در زندگی شخصی.
با این اوصاف بد نیست نگاهی به وضعیت بازار اقلام خوراکی در آستانه نوروز بیندازیم تا بیشتر پی ببریم که چرا مردم اینقدر توقعشان بالا رفته! (البته از دید کارشناسان صداوسیما) که بر سر سفره شاید شاید گوشت و مرغ و میوه باشد؟! بر کسی پوشیده نیست که هجوم دلالان و واسطهها به بازار کشور و القای قحطی کاذب مقدمه تخریب امید مردم به آینده است. اشاره و تاکیدی که مقام معظم رهبری بر گرانی آزاردهنده و فشار به اقشار کمدرآمد داشتند، نشان از ضرورت توجه به کنترل قیمتها و کوتاه نمودن دست دلالان و واسطهها از میان تولیدکننده و مصرفکنندگان است.
در حال حاضر حداقل هفت واسطه میان تولید و مصرف وجود دارد و در بازار میوه و ترهبار، آثار این دلالیها، آزار محسوسی را بر مردم وارد مینماید. هجوم برخی از افراد به مغازهها در تهران و شهرستانها، برای خرید روغن نباتی و برخی از اقلام ضروری، مقدمهای ناخوشایندی بر قحطیسازی کاذب در بازار خردهفروشی است.
در این میان کسی صدای بازنشستگان و اقشار کمدرآمد که روزهای سخت و طاقتفرسایی را میگذرانند، میشنود که حقوق ماهیانه اکثر آنها زیرخط فقر مطلق تعیین شده است؟ آیا بد نیست که صداوسیما به جای حضور این کارشناسان در برنامههای تلویزیونی و توهین به مردم که توقع خود را تا نان خشک و نسیه پایین بیاورید، بررسی نماید چرا میلیونها جوجه یکروزه زنده دفن شدند و آیا این روزهای که یک کیلو مرغ در بازار یافت نمیشود، چرا آن زمان با این متخلفان که قصدشان گرانی مرغ بود، برخورد نشد؟ آیا کسی میداند که کشتن آن همه جوجه یکروزه به گرانی و کمیاب شدن مرغ در بازار ارتباطی دارد؟ آیا کارشناسی در تلویزیون در این رابطه صحبت کرده است؟
از نگاه رفتارشناسی، احساس امنیت بیشتر از از خود امنیت گرانبهاتر و ضروریتر است و دیدن کشتی در آب امری طبیعی و قابل قبول بوده، اما اگر آب در کشتی دیده شود، موردی خطرناک و مصیبتساز خواهد بود. ما این روزها در شرایط دیدن آب در کشتی قرار داریم و برکسی پوشیده نیست که هیچکسی در صورت وقوع آسیب به کشتی در حاشیه امنیت نخواهد بود. خدا را شکر در این روزها و در آستانه نوروز 1400، شیوع کرونا دلیلی بر لغو دید و بازدیدهای نوروزی شده و گرنه تهیه اقلام پذیرایی عید نوروز، مصیبت بزرگتری در کنار مصائب دیگر ایجاد میکرد، البته اگر از دید برخی خرید یک کیلو شیرینی و آجیل افزایش سطح توقع جامعه نباشد.
اوضاع گفتمانهای سیاسی نیز در سطوح مختلف اجرایی به شکل و جهتی حرکت میکند که انگار مردم در ایفای وظایف و نقشهای خود قصور کرده و آنها مسبب این همه آشفتگی در بازار و نظام سلامت کشور همزمان با شیوع کرونا هستند و باید مجازات شوند یا حداقل از مسئولان عذرخواهی کنند، اما خدا شاهد نوشتن این سطور است که از مردم به غیر از عشق و معرفت چیز دیگری ندیدیم و عشق آنها به ارزشهای عقیدتی و الهی ظرفیت تحملشان را افزایش داده و صبرشان را همچنان رشد میدهد. پس خانم کارشناس صداوسیما، لیاقت این مردم بسیار بالاتر از این حرفاست.مجید ابهری رفتارشناس/ روزنامه آرمان ملی