برخی از داروهای آسم به صورت قرص هستند، از جمله پردنیزولون که معمولاً برای درمان حملات شدید آسم استفاده میشود.
شفاآنلاین>سلامت>داروهای آسم معمولاً در دو دسته تسکین دهندهها و پیشگیری کنندهها هستند که بصورت دستگاههای استنشاقی و قرص مصرف میشوند.به گزارش شفاآنلاین:داروی آسم معمولاً در دسته تسکین دهندهها و پیشگیری کنندهها دسته بندی میشوند. از پیشگیری کنندهها روزانه برای جلوگیری از علائم آسم استفاده میشود، در حالی که در صورت لزوم برای تسکین علائم از داروهای تسکین دهنده استفاده میشود.
بیشتر آنها با استفاده از دستگاههای استنشاقی یا پاف مصرف میشوند. برخی از داروهای آسم به صورت قرص هستند، از جمله پردنیزولون که معمولاً برای درمان حملات شدید آسم استفاده میشود. برای کنترل آسم ممکن است لازم باشد از یک یا چند داروی آسم استفاده کنید.
استنشاق کنندههای آسم
استنشاق کنندههای آسم دستگاههای قابل حمل دستی هستند که دارو را به ریههای شما میرسانند. بیشتر داروهای آسم با استفاده از دستگاه استنشاقی (پاف) مصرف میشوند.
تسکین دهندهها
تسکین دهندهها داروهای سریع آسم هستند. آنها علائم آسم شامل خس خس سینه، تنگی قفسه سینه، سرفه و تنگی نفس را سریع تسکین میدهند.
تسکین دهندهها عضلات مجاری تنفسی را شل کرده و مجاری تنفسی شما را باز میکنند و نفس کشیدن را برای شما آسان میکنند. آنها در عرض چند دقیقه کار میکنند و اثرات آن تا ۴ ساعت ادامه دارد.
شخص مبتلا به آسم باید همیشه یک داروی مسکن داشته باشد. تسکین دهندهها معمولاً با دستگاه استنشاقی (پاف) آبی یا خاکستری عرضه میشوند. مسکن معروف ونتولین (سالبوتامول) است.
افرادی که از تسکین دهنده استفاده میکنند، میتوانند عوارضی مانند ضربان قلب سریع (تپش قلب)، لرزش دست و احساس اضطراب یا عصبی داشته باشند.
پیشگیری کنندهها
پیشگیری کنندهها به کنترل علائم آسم و جلوگیری از حملات کمک میکنند. آنها باعث کاهش التهاب (قرمزی و تورم) مجاری تنفسی شما میشوند و حساسیت آنها را کمتر میکند.
بسیاری از بزرگسالان مبتلا به آسم از پیشگیری کننده استفاده میکنند، معمولاً به عنوان استنشاق کنندهای که دوز کم کورتیکواستروئید را به ریهها میرساند.
پیشگیری کنندههای کورتون معمولاً برای بزرگسالی تجویز میشود که در ماه گذشته دو بار یا بیشتر علائم آسم داشته اند و یا گاهی با علائم آسم بیدار میشوند. پیشگیری کنندهها میتوانند عوارض جانبی مانند گلودرد، صدای گرفتگی صدا و برفک دهانی داشته باشند.
سایر داروهای آسم به صورت پودر خشک یا اسپری ریز است که فقط هنگام تنفس آزاد میشود. گاهی اوقات، دارو را میتوان به صورت بخار از طریق یک نبولایزر استنشاق کرد. رعایت نکات پزشک یا داروساز در مورد استفاده از این داروها بسیار مهم است.