کد خبر: ۲۷۳۴۵۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - 2021February 08
ابوالقاسمی مطرح کرد؛
حسن ابوالقاسمی گفت: تحریم‌های دولت ترامپ به تک تک مردم و کودکان ما وارد می‌شود و اگر توان تولید دارو در داخل کشور نبود باید شاهد از دست رفتن بیماران به ویژه کودکانمان می‌بودیم،
شفاآنلاین>سلامت>رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) با اشاره به خودداری شرکت داروسازی فایزر ازدادن داروهای کودکان سرطانی به ایران گفت: فاز حیوانی دو واکسن کرونا دانشگاه بقیه الله با موفقیت انجام شده است.

به گزارش شفاآنلاین:حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: دشمن ما و افرادی که با دشمنی می‌کنند حتی از رسیدن دارو به کودکان سرطانی خودداری می‌کنند، من به عنوان رئیس انجمن خون این حرف را می‌زنم نه به عنوان خانواده این کودکان یا یک فرد دیگر؛ شرکت‌های داروسازی که ادعا می‌کنند با سیاست کاری ندارند از دادن داروهای شیمی درمانی به ایران خودداری می‌کنند که یکی از این شرکت‌ها، شرکت داروسازی فایزر است.

وی افزود: تحریم‌های دولت ترامپ به تک تک مردم و کودکان ما وارد می‌شود و اگر توان تولید دارو در داخل کشور نبود باید شاهد از دست رفتن بیماران به ویژه کودکانمان می‌بودیم، در شعار می‌گویند که تحریم‌ها مربوط به دارو و خدمات پزشکی نمی‌شود اما در عمل اصلاً این نیست و شرکت‌های دارویی آمریکا از دادن دارو به ایران خودداری می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت: ما هیچ چاره‌ای نداریم که یک رقابت دانشی را در سطح بین‌الملل ادامه بدیم و دانش خود را رشد دهیم، وقتی دیدیم به کودکان سرطانی رحم نمی‌کنند مطمئن شدیم که در مورد واکسن هم با ما رفتار مناسبی ندارند.

ابوالقاسمی بیان کرد: اینکه ما در یک اپیدمی به صورت اورژانسی بخواهیم واکسن تهیه کنیم را تا کنون تجربه نکرده بودیم اما در کرونا توانستیم به این مهم دست پیدا کنیم و یک واکسن را روز گذشته رونمایی کردیم و یک واکسن دیگر را به زودی رونمایی می‌کنیم.

وی ادامه داد: ۵۰۰ دستگاه اکسیژن را توانستیم در دانشگاه تولید کنیم و به مردم بدهیم و همچنین دیگر از بیرون ماسک نخریدیم و در داخل دانشگاه خودمان تولید کردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تصریح کرد: بیش از ۱۰۰۷۵ بیمار کرونایی را در بیمارستان بقیه الله پذیرش کردیم که از ظرفیت بیمارستان ۴۰ درصد را به مردم عادی اختصاص دادیم.

ابوالقاسمی گفت: حیوانی مثل ترامپ دانشگاه بقیه الله جایی که محل کسب علم و دانش است را تحریم کرد اما با این وجود توانستیم بیش از ۱۵۰ مقاله را در ژورنال‌های مختلف چاپ کنیم.

وی گفت: در جهت خودکفایی کیت آنتی ژن در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ساختیم و در صورت صدور مجوز از سوی سازمان غذا و دارو این کیت‌ها به تولید انبوه می‌رسد تا در طرح شهید سلیمانی استفاده شود. در طرح شهید سلیمانی جنبه‌های مختلفی از جمله تشخیص سریع دیده شده که مستلزم داشتن کیت کافی و ارزان است که ما به تولید آن خواهیم پرداخت.

ابوالقاسمی گفت: ما با سازمان انتقال خون هماهنگ شدیم و هنوز هم مرکز پلاسماگیری ما فعال است و چندین هزار بیمار از پلاسمای بهبودیافتگان از کرونا استفاده کردند که باعث کاهش مرگ و میر بیماران کرونا به ۱۰ درصد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله بیان کرد: در زمینه تزریق سلول‌های بنیادی نیز پیشرفت داشتیم و به بسیاری از بیماران کرونایی سلول بنیادی تزریق کردیم بیش از ۲۲۰ پروژه کد اخلاق گرفتند و داروهای گیاهی نیز در این زمینه کد اخلاق گرفتند و وارد فاز آزمایش شدند. در دانشگاه خود مراکز آموزشی فعالی داریم که به تربیت نیروی انسانی برای سایر دانشگاه‌ها اقدام می‌کند.

ابوالقاسمی گفت: دانش واکسن را صفر تا صد آن را در همین دانشگاه ایجاد کردیم، آزمایش روی موش، خرگوش را انجام دادیم.

وی گفت: پلتفرم واکسن ما متعلق به بخش‌های خصوصی است؛ واکسن کرونای ما نو ترکیب است اما واکسن دیگر که در دست تولید است واکسن ویروس کشته شده است‌.

ابوالقاسمی درباره ممنوعیت ورود واکسن فایزر به کشور گفت: باید با تمام قوای کشور در جهت تولید واکسن پیش می‌رفتیم، باید توجه کنیم که همین واکسن فایزر را هم غربی‌ها به اندازه کافی به آن دسترسی ندارند و برای همین رو آورده‌اند به واکسن روسی کرونا.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: وقتی منابع متعددی برای تهیه یک فرآورده بیولوژیک داریم، آیا منطقی است که از یک کشور که دشمن ماست آن را تهیه کنیم؟ منطق به ما می‌گوید از جایی واکسن کرونا وارد کنیم که حداقل دشمنی با ما نداشته باشند، وقتی دانشمندان ما را اسرائیل و آمریکا ترور می‌کنند چطور باور کنیم که واکسن آن‌ها برای ما مفید است؟

ابوالقاسمی گفت: مگر ما کم سابقه داریم از کارهایی که این کشورها علیه مردم ما انجام داده‌اند مگر ما یادمان رفته که با گاز شیمیایی بیمارستان‌های ما را بمباران کردند؟ باید برای تهیه یک واکسن این مسائل در نظر گرفته شود از سوی دیگر واکسنی که در منهای ۷۰ درجه سانتی گراد باید نگهداری شود نیازمند زیرساخت‌های فراوان است.

وی تاکید کرد: وقتی راه‌های متفاوتی برای تهیه فراورده‌های بیولوژیک داریم باید از راه‌هایی که امن‌تر است برای واردات واکسن کرونا استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به اظهارات یک فرد در رابطه با عوارض واکسن کرونا گفت: او جنایت کار است و باید دستگیر و محاکمه شود، اظهارات او باعث شد که بسیاری از مبتلایان به کرونا جان خود را از دست بدهند.

ابوالقاسمی بیان کرد: تبلیغات وی نه تنها جان بیماران کرونایی را گرفت بلکه باعث بسیاری از کودکانی که زردی داشتند هم جان خود را از دست بدهند. حامیان این فرد آدم‌های زر و زور و پول هستند.

وی ادامه داد: ما در اسفندماه سال گذشته واکسن کرونا را کلید زدیم و دو واکسن در این دانشگاه توسعه یافته است و نزدیک فاز انسانی است یک واکسن کرونا صفر تا صدش با پشتیبانی سپاه پاسداران در دانشگاه علوم پزشکی ما کلید زده شده است و یک واکسن کرونا دیگر نیز با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و توسط متخصصین دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در دست تولید است و فازهای حیوانی را در خرگوش و میمون به خوبی طی کرده است و مستندات آن در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است که در صورتی که اجازه بدهند وارد فاز انسانی خواهد شد.

وی با اشاره به لزوم اتکا به دانش داخل کشور در ساخت واکسن کرونا اظهار کرد: باید با تمام قوای کشور در جهت تولید واکسن پیش برویم، اگر واکسن دیگران زودتر آماده شده است باید دید چه واکسنی را استفاده کنیم؛ اولین معیار باید این باشد که آیا این واکسن که قصد تهیه آن از خارج از کشور را داریم، این واکسن را در اختیار ما می‌گذارند یا خیر.

وی افزود: نکته سوم توجه به عوارض واکسن کرونا است شما دیدید که غربی‌ها به اندازه کافی به واکسن کرونا دسترسی ندارند و برای همین برخی کشورهای غربی به واکسن روسی کرونا رو آورده‌اند، مگر واکسن فایزر نباید ابتدا در اختیار کشورهای غربی قرار می‌گرفت که پیمان‌های مشترک دارند؟ پس این استدلال که فکر کنیم کشورهای غربی قصد داشتند به ما واکسن کرونا هدیه بدهند؛ همین شرکت‌ها مانند فایزر یک داروی سیکلوفسفامید که برای شیمی درمانی است را به دلیل تحریم‌ها به ما نمی‌دهد!

ابوالقاسمی ادامه داد: استدلال دیگر این است که وقتی منابع متعددی برای تهیه یک فرآورده بیولوژیک داریم، آیا منطقی است که از یک کشور که دشمن ماست آن را تهیه کنیم؟ منطق به ما می‌گوید از جایی واکسن کرونا وارد کنیم که با ما دشمنی کمتری دارد نه ان کشوری که با ما در اوج دشمنی است؛ وقتی دانشمندان ما را اسرائیل و آمریکا ترور می‌کنند چطور باور کنیم که واکسن آن‌ها برای ما خوب است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت: از سوی دیگر مگر ما سابقه کشورهای غربی در زمینه سلامت مردم‌مان را فراموش کرده‌ایم؟ از کارهایی که این‌ها علیه مردم ما انجام داده‌اند این است که با گاز شیمیایی بیمارستان‌های ما را در زمان جنگ بمباران کردند. باید برای تهیه یک واکسن این مسائل در نظر گرفته شود.

وی یادآور شد: از سوی دیگر واکسنی که در منهای ۷۰ درجه سانتی گراد باید نگهداری شود نیازمند زیرساخت‌های فراوانی است و باید از واکسن‌هایی استفاده کنیم که حمل و نقل آن‌ها به استان‌های ما آسان باشد. وقتی راه‌های متفاوتی برای تهیه فراورده‌های بیولوژیک داریم باید از راه‌هایی که امن‌تر است برای واردات واکسن کرونا استفاده کنیم.

ابوالقاسمی با اشاره به آمار بالای مرگ و میر کرونا در کشورهایی که مدعی بودند اولین واکسن‌ها را به مردمشان زدند، خاطرنشان کرد: یکی از علل بالا بودن تلفات کرونا در کشورهایی که واکسیناسیون را آغاز کرده‌اند این است که غربی‌ها به امید اینکه واکسن کرونا آمده است پروتکل‌های بهداشتی را رها کردند و کاهش دادند در حالی که هنوز در کشور ما پروتکل‌ها در اولویت هشتند و تا یکسال آینده باید به پروتکل‌ها وفادار باشیم.

وی یادآور شد: از سوی دیگر آمار واکسیناسیون این کشورها را نگاه کنید، چرا آمریکا تعداد بالایی از افرادش را واکسینه نکرده است؟ به این دلیل که باید اثرات جانبی واکسن کرونا سنجیده شود بنابراین هرگونه قضاوتی مبنی بر این‌که ما به دلیل عدم شروع واکسیناسیون تاکنون خسارت دیده‌ایم و باید جزو اولین کشورهای واردکننده واکسن کرونا می‌بودیم، درست نیست‌.

وی با بیان اینکه ۹۷ درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: مردم باید بدانند ما با چه سختی‌هایی سه درصد داروی وارداتی به کشور وارد می‌شود، حتی یک داروی ساده که پایه اصلی داروهای شیمی درمانی است و در آن نیازمند واردات هستیم تحریم است. دشمنان ما و افرادی که با دشمنی می‌کنند حتی از رسیدن دارو به کودکان سرطانی خودداری می‌کنند، من به عنوان فوق تخصص خون و سرطان می‌گویم، شرکت‌های داروسازی که ادعا می‌کنند با سیاست کاری ندارند از دادن داروهای شیمی درمانی به ایران خودداری می‌کنند که یکی از این شرکت‌ها، شرکت داروسازی فایزر است.مهر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: