با توجه به شدت و قدرت بالای ویروس کووید۱۹ گزارشات متعددی از درگیری و تشدید بیماری های چشمی در میان بیماران سرپایی و بستری کرونا به همراه التهاب ملتحمه به ثبت رسیده است.
شفاآنلاین>سلامت>فوق تخصص چشم و فلوشیپ بیماریهای شبکیه گفت: ویروس کرونا از زمان شیوع تاکنون با جهشهای متفاوت، علایم مختلفی را در مبتلایان آشکار کرده و یکی از این علایم عفونت چشم است که میتواند با قرمزی چشم آغاز شود.به گزارش شفاآنلاین:دکتر «ستار حیدری» روز جمعه افزود: افراد با علامت قرمزی و ترشح چشم همراه باتب باید حتما از لحاظ کووید۱۹ بررسی شوند.
او گفت: با توجه به شدت و قدرت بالای ویروس کووید۱۹ گزارشات متعددی از درگیری و تشدید بیماری های چشمی در میان بیماران سرپایی و بستری کرونا به همراه التهاب ملتحمه به ثبت رسیده است.
وی اظهار داشت: تشخیص به موقع این بیماری و عوارض چشمی آن نقش تعیین کننده ای در کنترل این بیماری و بهبود آن دارد و در فرد مبتلا به کرونا به دلیل تب ممکن است رگ های چشم متورم شود و قرمزی چشم را ببینیم.
او توصیه کرد بیماران با علامت قرمزی و ترشح چشمی که همراه با تب باشد حتما به پزشک مراجعه کنند.
فوق تخصص چشم و فلوشیپ بیماریهای شبکیه در ادامه گفت: التهاب و زخم قرنیه، افزایش فشار چشم، درگیری التهابی بافت های داخل چشمی و عصب بینایی را از دیگر علایم چشمی بیماری کووید ۱۹ می باشد و تشخیص و درمان هریک از این علایم نیازمند معاینات تخصصی چشم پزشکی است.
حیدری افزود: داروی خاصی جهت بهبود علایم چشمی توصیه نمیشود مگر در مواردی که تحت نظر چشم پزشک و با پیگیری دقیق بیماری داروهای ضد ویروس و یا داروهایی نظیر کورتون توسط پزشک معالج تجویز میشود و نباید دارویی خودسرانه استفاده گردد.
او گفت: پیشگیری و رعایت بهداشت در درمان بیماریهای چشمی بسیار مؤثر است و در مواردی که بیماران ترشحات چشمی دارند، باید قبل از مراجعه به پزشک ضمن رعایت بهداشت شخصی و جداسازی وسایل حتماً با آب جوشیده سرد شده چشم ها را شستشو دهند.
وی اظهار داشت: ترشحات اشکی دقیقا همانند مخاط بینی می تواند عامل انتقال ویروس کووید ۱۹ باشد و در محیط های عمومی هرگز به چشمان خود دست نزنید و شست و شوی مکرر دست ها را فراموش نکنید.
او گفت: قطرات منتشر شده در محیط توسط ناقلین ممکن است تا فاصله بیش از ۲ متری هم خطر انتقال داشته باشد، بنابراین سعی کنید فاصله حداقل دومتری خود را با افراد رعایت کنید.