کد خبر: ۲۶۸۷۰۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - 2020December 06
بیماری HIV چندی پیش یک قاتل بی رحم بود و اکنون تبدیل به یک بیماری مزمن قابل کنترل شده است.
 شفاآنلاین>سلامت> یک متخصص بیماری‌های عفونی در بیمارستان شهید مدرس ساوه با اشاره به اینکه داروی ایدز داروی کروناویروس نیست، گفت: بیماری ایدز که از آن به عنوان قاتل بی‌رحم، تعبیر می شود، یک بیماری مزمن قابل کنترل شده است

به گزارش شفاآنلاین:دکتر عاطفه‌سادات اخوی میراب، متخصص عفونی بیمارستان شهید مدرس ساوه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه تعداد مبتلایان به HIV و همچنین میزان ایدز (مرحله پیشرفته HIV) در سطح جهان رو به کاهش است، اظهار کرد: علت این کاهش استفاده از داروهای ضدویروسی است.

وی افزود: در سال‌های اخیر این داروها، مانع تکثیر ویروس شده و بیماری را کند می‌کند و مانع از سیر پیش‌رونده بیماری و مرگ و میر بیماران می‌شود. بیماری HIV چندی پیش یک قاتل بی رحم بود و اکنون تبدیل به یک بیماری مزمن قابل کنترل شده است.

او بیان کرد: بدیهی است که با بهبود سیستم ایمنی و کنترل بار ویروس در خون و ترشحات، زندگی بیماران بهبود کمی و ‌کیفی پیدا می‌کند، اما بیماران همواره باید آماده روبرو شدن با مشکلات ناشی از بیماری مزمن باشند.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، ارائه خدمات درمانی ضد ویروس و کاهش تبعیض به علت تسهیل مراجعه مبتلایان و افراد در معرض خطر به سرویس‌های خدمات پیشگیری، مانع از زیرزمینی شدن بیماری می‌شود.

وی افزود: اطلاعات در مورد اینکه افراد مبتلا به HIV بیشتر مستعد کووید ۱۹ هستند یا خیر یا شدت بیماری کووید ۱۹ در مبتلایان HIV کمتر است یا بیشتر، محدود است. همچنین در مورد داروهایی که افراد HIV مصرف می‌کنند باعث پیشگیری از کووید ۱۹ می‌شود، شک وجود دارد، ولی خود HIV پیشرفته یک ریسک فاکتور برای ابتلا به بیماری‌های ریوی است.

او بیان کرد: با توجه به اینکه اطلاعات موجود در خصوص داروهای تازه وارد به کلینیک‌های درمانی HIV  محدود است، لذا توصیه می‌شود افراد HIV همان داروهای خود را مصرف کرده و داروهای جدید را به داروهای خود اضافه یا کم نکنند. اکیدا توصیه می‌شود، از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند، فاصله اجتماعی و بهداشت دست را رعایت کنند.

دکتر اخوی میراب با تاکید بر اینکه پیشگیری از HIV به دو صورت قبل از مواجهه و بعد از مواجهه است، اظهار کرد: در مرحله قبل از مواجهه با توجه به آلوده بودن خون و ترشحات فرد بیمار، جلوگیری از برخورد با این موارد جهت پیشگیری لازم است. استفاده نکردن از سرنگ مشترک جهت تزریق مواد مخدر، استفاده از کاندوم در هنگام تماس جنسی، درمان مادر باردار مبتلا به HIV  جهت جلوگیری از انتقال به جنین یا هنگام زایمان و شیردهی از جمله آنهاست.

وی به پیشگیری بعد از مواجهه نیز اشاره کرد و گفت: بعد از مواجهه ۴۸ الی ۷۲ ساعت پس از تماس با ترشحات فرد آلوده، فرد مواجهه یافته، با مراجعه به مرکز بهداشت با دریافت دارو جهت پیشگیری اقدام کند.
برچسب ها: کرونا ، آنفلوآنزا ، ایدزی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: