کد خبر: ۲۶۸۳۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۸ آذر ۱۳۹۹ - 2020November 28
در برخی از بیماران مبتلا به کرونا، پاسخ شدید دستگاه ایمنی بدن برای مقابله با ویروس باعث ایجاد التهاب زیادی می‌شود که می‌تواند به مجاری تنفسی و ریه‌ها آسیب برساند.

شفاآنلاین>سلامت>نوعی "استروئید استنشاقی" به عنوان درمان احتمالی برای ویروس کرونا از سوی متخصصان علوم پزشکی دانشگاه آکسفورد مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

 به گزارش شفاآنلاین:در انگلیس اکنون آزمایش روی این دارو موسوم به "بودزوناید" به عنوان یک درمان قابل اجرا در خانه برای بیماران کرونا در اولویت قرار گرفته است.  

این آزمایش که تحت سرپرستی متخصصان دانشگاه آکسفورد در قالب برنامه‌ای به نام "پرینسیپل" (مخفف انگلیسی بستر آزمایش تصادفی درمان کرونا در افراد سالمند) انجام خواهد شد، درمان‌هایی را ارزیابی خواهد کرد که بتواند بهبودی افراد مبتلا به کرونای بالای ۵۰ سال را تسریع کند و از نیاز به بستری شدن آن‌ها در بیمارستان جلوگیری نماید.

"کورتیکواستروئید بودزوناید استنشاقی" معمولا برای مدیریت بلندمدت عوارض آسم و بیماری انسدادی مزمن ریوی تجویز می‌شود، بدون این که عوارض جانبی جدی در کوتاه‌مدت به همراه داشته باشد. 

در برخی از بیماران مبتلا به کرونا، پاسخ شدید دستگاه ایمنی بدن برای مقابله با ویروس باعث ایجاد التهاب زیادی می‌شود که می‌تواند به مجاری تنفسی و ریه‌ها آسیب برساند. 

تحقیقات نشان می‌دهد استنشاق بودزوناید در مجاری تنفسی با رساندن هدفمندانه درمان ضدالتهابی به بخش آسیب‌پذیر بدن، آسیب کرونا به ریه را به حداقل می‌رساند. 

ویروس کرونا با نام علمی Sars-CoV-2 به گیرنده‌های ACE2 در سلول‌های مجاری تنفسی متصل می‌شود و با وارد شدن به این سلول‌ها شروع به تکثیر می‌کند. 

مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد کورتیکواستروئیدهای استنشاقی باعث کاهش تعداد این گیرنده‌ها در مجاری تنفسی می‌شود و بنابراین ممکن است جلوی ورود ویروس را به سلول‌های ریوی بگیرد. 

شرکت‌کنندگان در این آزمایش تصادفی یک اسپری استنشاقی دریافت می‌کنند و از آن‌ها خواسته می‌شود که دو بار در روز و به مدت ۱۴ روز یک دوز ۴۰۰ میکروگرم بودزوناید را استنشاق کنند. سپس وضعیت آن‌ها به مدت ۲۸ روز پیگیری می‌شود و با وضعیت مشارکت‌کنندگانی که فقط مراقبت‌های معمول دریافت کرده‌اند، مورد مقایسه قرار می‌گیرد.

کریس باتلر، استاد دانشگاه آکسفورد که سرپرستی آزمایش پرینسیپل را برعهده دارد، می‌گوید: بودزوناید دارویی نسبتا ارزان، ایمن و با سهولت مصرف برای مجاری تنفسی است که ممکن است در درمان کرونا نقش داشته باشد. 

وی تاکید کرد: فقط از طریق مشارکت داوطلبان در یک آزمایش تصادفی مانند پرینسیپل است که می‌توانیم فواید یا مضرات بودزوناید یا درمان‌های مشابه را ارزیابی کنیم. برای به نتیجه رساندن آزمایش و کاهش نیاز مبتلایان به کرونا به بستری شدن در بیمارستان هنوز به داوطلبان بیشتری نیاز داریم. علاوه بر واکسن‌ها و اقدامات پیشگیرانه، درمان‌ها نیز نقش مهمی در به حداقل رساندن بار این بیماری بر جامعه دارند.

برچسب ها: آزمایش ، کرونا ، استنشاقی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: