کد خبر: ۲۶۷۷۴۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۵ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - 2020November 16
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حال شبکه اینترنت کشور به صورت عمومی خوب است اما فیلترینگ تاثیر سوئی بر کیفیت آن دارد.
شفاآنلاین>اجتماعی> محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارشی اعلام کرد فیلترینگ دلیل اصلی، افت کیفیت اینترنت است. این در حالی است که نمایندگان مجلس و شورای‌عالی فضای مجازی برای فیلترینگ دیگر شبکه‌های اجتماعی فیلترنشده مانند اینستاگرام برنامه‌ریزی می‌کنند.

به گزارش شفاآنلاین: بعد از شیوع ویروس کرونا و آموزش آنلاین مدارس، بسیاری از دانش‌آموزان روستاها و شهرستان‌های کوچک کشورمان در آموزش دچار مشکل شده‌اند. بسیاری از روستاها و شهرستان‌ها دسترسی مناسبی به اینترنت ندارند. چندی پیش دانش‌آموز اهل روستای نوغاب حاجی‌آباد قاین برای دسترسی به اینترنت و پیگیری دروس برنامه شاد مجبور به صعود به بالای کوه شده بود که سقوط کرد و دچار سانحه شد. البته اینترنت در دولت دوازدهم نسبت به دولت‌های پیشین توسعه چشمگیری در استان‌ها و شهرستان‌های کشور داشته است اما این میزان برای اجرای عدالت آموزشی کافی نبوده است. از سوی دیگر کاربران ایرانی حتی در پایتخت نیز از کیفیت اینترنت ناراضی هستند.

کیفیت پایین اینترنت مساله‌ای است که در اعتراض به وزارت ارتباطات از زبان شهروندان می‌شنویم. بازیکن‌های بازی‌های رایانه‌ای، کسب‌وکارهای اینترنتی و حتی کاربرانی که روزانه دقایقی را در شبکه‌های مجازی می‌گذرانند، اغلب کیفیت اینترنت را مطلوب نمی‌دانند.
تازه‌ترین گزارشی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر کرد نیز نشان می‌دهد جهشی که در بالا بردن پوشش‌دهی اینترنت در کشور داشتیم از نظر کمی ی‌نظیر بوده، اما از نظر کیفیت هنوز نتوانسته تجربه دلنشینی را نصیب کاربران کند. مناطقی از تهران به دلیل متراکم بودن نیاز به احداث سایت بیشتر دارند اما عدم صدور مجوز برای احداث سایت، کیفیت اینترنت را با چالش روبه‌رو می‌کند. هنوز برای این مساله راه‌حلی اندیشیده نشده است.
کیفیت نامطلوب اینترنت ثابت
رگولاتوری در گزارشی که به تازگی با عنوان ایران هوشمند منتشر کرده، به بررسی وضعیت ضریب نفوذ اینترنت همراه و ثابت در کشور و همچنین وضعیت کیفیت اینترنت اپراتورهای فعال در کشور پرداخته‌ است. این گزارش نشان می‌دهد با وجود تمام اظهارات مدیران وزارت ارتباطات در مورد افزایش میزان زیرساخت‌های ارتباطی، افزایش پهنای باند، تلاش برای ورود تکنولوژی‌های جدید اینترنتی به کشور مانند فیبرنوری و VDSL همچنان نیمی از کاربران به اینترنت زیر ۲ مگابیت بر ثانیه دسترسی دارند. همچنین این گزارش مشخص می‌کند با وجود اینکه به دلیل کیفیت پایین اینترنت ثابت کاربران در سال‌های اخیر به سمت اینترنت موبایل کشیده شده‌اند، کیفیت اینترنت سیار نیز در کشور حالش بهتر از کیفیت اینترنت ثابت نیست.
محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات که اردیبهشت‌ماه سال جاری و در مراسم روز جهانی ارتباطات گفته بود تا پایان سال ۱۳۹۹ در هشت کلانشهر کشور سرویس VDSL راه‌اندازی می‌شود تا کاربران به سرعتی چند برابر سرعت فعلی دسترسی داشته باشند اعلام کرده که آنها تمام شرایط زیرساختی برای بالا بردن کیفیت اینترنت را فراهم کرده‌اند اما استفاده از فیلترشکن‌ها و همچنین برخی مشکلات از سمت مخابرات باعث شده کیفیت اینترنت کاربران کاهش پیدا کند.
اثرات مخرب فیلترینگ
ظاهرا کیفیت بد اینترنت به دلیل فیلترینگ است، البته اگر اینترنت ماهواره‌ای در ایران عرضه شود، ایلان ماسک مشکل فیلترینگ و کیفیت را با هم حل می‌کند و شهروندان دیگر نگران قطعی اینترنت بین‌المللی نخواهند بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حال شبکه اینترنت کشور به صورت عمومی خوب است اما فیلترینگ تاثیر سوئی بر کیفیت آن دارد.
محمدجواد آذری‌جهرمی در گفت‌وگو با ایرنا گفت: شاخص‌های کیفی عمومی اینترنت کشور نشان می‌دهد شرایط شبکه در بسیاری از نقاط مطلوب و در چند استان پایین‌تر از انتظار است.
او با بیان اینکه دلیل عدم مطلوبیت در برخی نقاط تراکم پایین سایت‌های آنتن‌دهی است، افزود: شبکه مخابرات ایران ظرفیت انتقال مناسب را برای اپراتورها فراهم نمی‌کند تا آنها بتوانند خدمات مناسبی به کاربران خود در نقاط مختلف کشور ارائه دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: زمانی که مشکلات مربوط به کیفیت اینترنت به ما گزارش می‌شود و آن را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم مشکل اصلی، فیلترینگ و اثر سوئی است که این اتفاق بر تجربه کاربری می‌گذارد.او ادامه داد: روشن کردن فیلترشکن‌ها باعث می‌شود استفاده از سرویس‌های داخلی علاوه بر هزینه زیاد، با کندی روبه‌رو شود. همین مساله کیفیت اینترنت را خراب می‌کند. عمده شکایتی که از کندی ارتباط به ما ارسال می‌شود ناشی از تاثیر سوء فیلترینگ بر کیفیت اینترنت است. آذری‌جهرمی افزود: در برخی از استان‌ها مانند مناطقی از کرمان و سیستان بلوچستان، به دلیل محدود بودن ظرفیت انتقال مخابرات، با کندی اینترنت روبه‌رو هستیم. این افت کیفیت در مناطقی از استان تهران هم گزارش می‌شود که دلیل آن بیشتر به عدم اجازه شهروندان و شهرداری برای احداث سایت توسط اپراتورها برمی‌گردد.
کیفیت بسیار بد اینترنت در روستاها
در حالی که عمده توجه‌ها به اینترنت بی‌کیفیتی است که پایتخت‌نشینان به آن دسترسی دارند، گزارش رگولاتوری از وضعیت ضریب‌ نفوذ و کیفیت اینترنت نشان می‌دهد که در این زمینه بسیاری از استان‌های کشور مانند سیستان و بلوچستان، کرمان، کردستان و… هم از نظر ضریب نفوذ اینترنت و هم دسترسی به اینترنت پرسرعت و باکیفیت، وضعیت به مراتب بدتری از کاربران در شهرهای بزرگ مانند تهران دارند. محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات در این زمینه هم به ایرنا گفته است مشکلات زیرساختی مخابرات عامل کاهش کیفیت اینترنت در برخی از روستاهای کشور است. او در این مورد گفت:‌ «در برخی از استان‌ها مانند مناطقی از کرمان و سیستان بلوچستان، به دلیل محدود بودن ظرفیت انتقال مخابرات، با کندی اینترنت روبه‌رو هستیم. این افت کیفیت در مناطقی از استان تهران هم گزارش می‌شود که دلیل آن بیشتر به عدم اجازه شهروندان و شهرداری برای احداث سایت توسط اپراتورها برمی‌گردد.» به گفته آذری‌جهرمی مناطقی از تهران به دلیل متراکم بودن نیاز به احداث سایت بیشتر دارند اما عدم صدور مجوز برای احداث سایت، کیفیت اینترنت را با چالش روبه‌رو می‌کند. او توضیح داده که هنوز برای این مساله راه‌حلی اندیشیده نشده است.
اوایل آبان‌‌ماه نیز مدیر کل دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری اعلام کرده بود پوشش‌دهی در جاده‌ها و روستاها به نبود زیرساخت‌های لازم مانند برق جاده، عدم دسترسی برای احداث سایت و موضوع سرقت‌های مکرر تجهیزات مخابراتی بازمی‌گردد. محمد امامی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کامل نشدن پوشش‌دهی اپراتورها در سطح شهر را ممانعت‌های ایجادشده از سمت شهرداری‌ها و مردم اعلام کرده و گفته بود تا جایی که امکان داشته در مناطق ۹گانه و تا جایی که قوانین اجازه داده، آنها با شهرداریها در تعامل بوده‌اند اما به باور او این تعاملات باید در مقررات شهرداری‌ها گنجانده شود.
به نظر می‌رسد تا زمان فراهم نشدن زیرساخت‌های مناسب از سمت مخابرات و کاهش اعمال فیلترینگ و همکاری شهرداری‌ها و مردم برای نصب سایت‌های ارتباطی، با وجود ورود تکنولوژی‌های جدید مانند VDSL یا حتی G 5 کاربران نمی‌توانند به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی داشته باشند.جهان صنعت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: