شفاآنلاین>سلامت>روند ابتلا و مرگ و مير ناشي از شيوع ويروس کروناويروس در کشور، بار ديگر با افزايش چشمگيري همراه شده و پس از دهها روز، آمار مرگ و مير بار ديگر به بيش از 200 نفر در يک روز رسيد. همزمان بسياري از مسئولان استاني از روند افزايش تعداد مبتلايان در شهرهايشان ابراز نگراني شديد ميکنند و فيلمهايي که از سوي مردم از مراکز درماني منتشر ميشود، نشان ميدهد که تختهاي بيمارستاني و اورژانسي پر شده و بيمارستانها در استانهاي کشور امکان پذيرش بيمار جديد مبتلا به کرونا را ندارند. در اين بين ايرج حريرچي، معاون کل وزارت بهداشت گفته است: «از اينکه کارکنان بهداشتي ما سه تا چهار ماه است کارانه، اضافهکار و حتي حقوقشان را که کمتر از حداقل حقوق وزارت کار (حدود يکميليون و 800هزار تومان) است، دريافت نکردهاند، روسياهيم!. او خطر کمبود توان پرستاران را بزرگترين خطر در مواجهه به موج سوم کرونا دانست. آمارهاي وزارت بهداشت نيز اين امر را تاييد ميکند و طبق اعلام وزارت بهداشت و درمان، از پنج شنبه (3 مهر) تا جمعه (4 مهر 99) 207 بيمار مبتلا به کرونا جانشان را از دست دادهاند و 4023 نفر از بيماران در وضعيت شديد بيماري، تحت مراقبت قرار دارند. در همين مدت 3563 بيمار جديد در کشور شناسايي شد و با احتساب اين آمارها، تاکنون 439هزار و 882 نفر در ايران به کرونا مبتلا شده و 25هزار و 222 نفر جانشان را از دست دادهاند. طبق اعلام وزارت بهداشت، استانهاي تهران، اصفهان، قم، آذربايجان شرقي، خراسان جنوبي، سمنان، قزوين، لرستان، اردبيل، خوزستان، کرمانشاه، گيلان، بوشهر، زنجان، ايلام، خراسان رضوي، مازندران، البرز، آذربايجان غربي، مرکزي، کرمان، خراسان شمالي، همدان و يزد در وضعيت قرمز قرار دارند. در اين شرايط بسياري از مقامات استاني از وخامت اوضاع شهرهايشان سخن ميگويند. محسن هاشمي، رئيس شوراي شهر تهران از افزايش تعداد مرگ و مير در تهران ابراز نگراني کرد و گفت: «تعداد فوتيهاي کرونا در تهران پيش از اين تا بيش از صد نفر در روز بالا رفت و مجددا نزولي شد و به تعداد 49 نفر رسيد، اما مجدد اين آمار افزايش يافته و به 70 نفر رسيده است.
تهران، تنها قرباني کرونا نيست
همزمان با صحبتهاي محسن هاشمي، مقامهاي بهداشت و درمان استانهاي اصفهان، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، قم، خوزستان، هرمزگان با اعلام تداوم روند افزايش نگرانکننده تعداد بيماران روزانه و افزايش شمار جانباختگان بر اثر کرونا، وضعيت را «بسيار خطرناک» عنوان کردند. سخنگوي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان از افزايش شمار جانباختگان کرونا در اين استان خبر داد و گفت که طي 24 ساعت گذشته از پنج شنبه (3 مهر) تا جمعه (4 مهر 99) 28 نفر در مراکز درماني اصفهان بر اثر کرونا جانباختند. به گفته آرش نجيمي، سخنگوي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، از هزار و 330 بيمار مبتلا به کروناي که در مراکز درماني بستري هستند 212 نفر وضعيت وخيمتري داشته و در آيسييو بستري شدهاند. اين درحالي است که بهروز کليدري، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي اصفهان از احتمال اعلام شرايط بحران در اصفهان خبر داده است. در عين حال محمدحسين صومي، رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت که يکهزار نفر به علت ابتلا به کرونا در بيمارستانهاي آذربايجان شرقي بستري هستند و فقط از چهارشنبه تا پنج شنبه 400 بيمار جديد بر شمار مبتلايان به کرونا در اين استان افزوده شده و 17 نفر جان خود بر اثر ابتلا به اين ويروس از دست دادند. مديران بهداشت و درمان آذربايجان غربي نيز از افزايش نگرانکننده تعداد مبتلايان به بيماري کرونا بهويژه اروميه خبر دادند.
ظرفيت بيمارستانها پر شده است
جواد آقازاده، رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجانغربي گفت: «ظرفيت همه بيمارستانهاي درگير کرونا در اروميه بهعنوان مرکز استان تکميل شده که اين امر، وضع بسيار خطرناکي است.» او تاکيد کرد که کرونا در اروميه به يک بحران تبديل شده و تعداد افراد بستري به سرعت در حال افزايش است و افزود که هماکنون بيمارستانهاي طالقاني، مطهري، خميني و امام رضا در اروميه درگير بيماري کرونا هستند. در خوزستان نيز، فرهاد ابولنژاديان، رئيس دانشگاه علوم پزشکي جنديشاپور اهواز نسبت به روند افزايشي و نگرانکننده ابتلا به کرونا هشدار داد و گفت: «دانشگاه علوم پزشکي با توجه به اين وضعيت اعلام ميکند که استان در وضعيت هشدار قرار گرفته است».در قم، محمدرضا قدير رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم گفت که تا عصر پنجشنبه (3 مهر) 778 بيمار مبتلا به کرونا در مراکز مختلف درماني قم بستري هستند و وضعيت جسماني 115 نفر از آنها وخيم است. در يک روز، دستکم 11 نفر که نتيجه آزمايش کروناي آنها مثبت بود، جانباختند.
آرمان ملی