به گزارش شفاآنلاین: اولیایی تاکید کرد: مراکز درمان اعتیاد صرفا برای اعتیادهایی که جزء مواد اعتیادآور است، راهاندازی نشده، به آن معنا که بسیاری از اوقات، افراد برای درمان اعتیادهای دارویی به این مراکز مراجعه میکنند و این مراکز فقط مختص اعتیاد به تریاک، شیشه و هروئین نیست.
اولیایی ادامه داد: بسیاری از اوقات افراد برای درمان وابستگی به دارویی به مرکز درمان اعتیاد مراجعه میکنند که اصلا فکرش را هم نمیکردند که به آن معتاد شوند و حتی برای خود هم خیلی گران است که به آن اذعان کنند. برخی افراد تا آن اندازه از وابستگی دارویی خود، ناامید و سرخورده شدهاند که حتی مراجعهکردن به مراکز اعتیاد نیز برایشان سخت است.
مصرف خودسرانه دارو را متوقف کنید
مسئول پیشگیری از اعتیاد در محیط کار و فضای مجازی سازمان بهزیستی کشور به مردم توصیه کرد که هرگونه اعتیاد دارویی خود را پیگیری کنند و هرگونه مصرف خودسرانه دارو را نیز متوقف کنند.
اولیایی خاطرنشان کرد: هرگونه مصرف دارو باید با تشخیص پزشک باشد تا برای سلامت بتواند کمککننده باشد. درنظر داشته باشید بسیاری از این داروها، زمان مصرف مشخصی دارند. برخی داروها مانند انواع داروهای فشارخون، دیابت و بسیاری از داروهایی که جنبه کنترل کنندگی دارند، باید تا پایانعمر مصرف شوند.
وی افزود: اما برخی داروها که جنبه درمانی دارند و به طور مثال برای اختلالات خواب تجویز میشوند، آرامبخشهای موقتی هستند که برای آن دوره ای که به لحاظ روحی افراد تحت فشار قرار میگیرند، کاربرد دارند؛ آن زمان نیز حتما باید توسط پزشک تعیین شود و پس از تمام شدن دارو، فرد باید دوباره برای پیگیری وضعیت خود به پزشک مراجعه کند؛ یعنی در صورتی مصرف آن داروها، تمدید شود که پزشک تشخیص دهد.
اولیایی تاکید کرد: اعتیاد همیشه تریاک، شیشه و هروئین نیست. اعتیاد بسیاری اوقات با داروهایی اتفاق میافتد که اسم آن داروها به راحتی در ذهن مرور می شود و به زبان می آوریم. اما باید توجه داشت که داروهایی مانند انواع مُسکنها، آرامبخشها و داروهای خواب آور خودش میتواند مقدمهای برای افزایش دوز مصرف یا مقدمهای برای ورود به مصرف سایر داروها و مواد اعتیادآور باشد. به هیچعنوان دارویی را خودسرانه مصرف نکنید.
ایرنا