به گزارش شفاآنلاین: با اشاره به نقش متخصصین بهداشت حرفه ای در ایمن سازی محیط های شغلی، افزود: متخصصین بهداشت حرفه ای وظیفه دارند در این زمینه راهکارهای اجرایی ارائه بدهند.
اصیلیان به آسیب های شغلی ناشی از مباحث ایمنی در محیط کار اشاره کرد و گفت: پرس های سنگین در محیط کار، یکی از تهدیدات سلامت افراد شاغل است که اگر اصول ایمنی رعایت نشود، منجر به قطع عضو و فوت کارگر می شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی متخصصین بهداشت حرفه ای ایران، ادامه داد: این قبیل حوادث علاوه بر خسارت های جانی، غرامت های سنگینی برای صنعت و کارفرما به دنبال دارد. از همین رو، نقش و جایگاه متخصصین بهداشت حرفه ای در ایمن سازی محیط کار، از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: جایگاه بهداشت حرفه ای حتی بالاتر از پزشکان است که اگر وظایف آنها به خوبی اجرا و پیاده شود، مشکلات محیط های شغلی را تا حدودی زیاد مرتفع می کند و اگر نادیده گرفته شود، می تواند عمر مفید کارگران را از ۳۰ سال به ۱۰ سال کاهش دهد.
اصیلیان با اشاره به فصل ۴ قانون کار که جایگاه فارغ التحصیلان بهداشت حرفه ای را مشخص می کند، گفت: بر اساس فصل ۴ قانون کار، کارفرمایان باید متخصصین بهداشت حرفه ای را جذب و استخدام کنند. اما، بخشی از وظایف این رشته در وزارت بهداشت مغفول مانده و همین مسئله، باعث شده جایگاه این رشته و حرفه در کشور، آن طور که باید دیده نشود.
وی افزود: رشته مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه های علوم پزشکی فارغ التحصیل می شوند و از همین رو، وظایف این حرفه در دو وزارتخانه کار و بهداشت تعریف شده است.
مهر