برخی پژوهش ها به بررسی این موضوع پرداخته و ارتباطی بین آسم و مصرف محصولات لبنی مشاهده نشده است.
مروری بر 10 مطالعه مشاهده ای ارتباطی بین رژیم غذایی غربی، با مصرف چشمگیر لبنیات، و سطوح بالاتر آسم در بزرگسالان را نشان نداد.
مطالعه ای در سال 2017 با حضور کودکان 3 تا 16 ساله نشان داد که مصرف لبنیات هرچه بیشتر باشد، میزان آسم کمتر است.
آلرژی واقعی به لبنیات همانند دیگر انواع آلرژی شامل یک واکنش خاص سیستم ایمنی می شود. با این وجود، برخی افراد به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند که یک حساسیت غذایی به محصولات لبنی به واسطه ناتوانی در گوارش لاکتوز است.
آلرژی به لبنیات
نوع واکنش سیستم ایمنی به محصولاتی که در تهیه آنها از شیر استفاده شده است موجب آلرژی به لبنیات می شود.
علائم این شرایط می تواند از کهیر و تورم تا مشکلات گوارشی و تنفسی متغیر باشند.
امکان بروز شوک آنافیلاکسی که می تواند زندگی فرد را تهدید کند زیرا بر توانایی تنفس تاثیر می گذارد نیز وجود دارد.
عدم تحمل لاکتوز
عدم تحمل لاکتوز به واسطه سوء جذب لاکتوز رخ می دهد. این شرایط به معنای آن است که افراد در گوارش لاکتوز با دشواری مواجه هستند که قند موجود در شیر و محصولات تهیه شده از آن است.
البته، هر فردی که در گوارش لاکتوز با دشواری مواجه است به عدم تحمل لاکتوز مبتلا نیست. پزشکان از این اصطلاح برای افرادی استفاده می کنند که طی چند ساعت پس از مصرف محصولات لبنی با بروز علائم مواجه می شوند.
از علائم عدم تحمل لاکتوز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شکم درد
- نفخ و گاز
- اسهال
- حالت تهوع
- استفراغ
افراد مبتلا به آسم که به برخی مواد غذایی آلرژی دارند باید از مصرف آنها پرهیز کنند. مصرف این مواد غذایی می تواند موجب واکنش سیستم ایمنی و به طور بالقوه علائم خطرناک آسم شود.
از آلرژن های غذایی شایع می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مغزهای خوراکی درختی
- نرمتنان صدفدار
- شیر
- تخم مرغ
- بادام زمینی
- گندم
- سویا
- دانه های کنجد
مصرف یک رژیم غذایی متعادل و سالم برای افراد مبتلا به آسم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کارشناسان مصرف میوه ها، سبزیجات و ماهی به میزان زیاد را توصیه می کنند زیرا این مواد غذایی ممکن است دارای اثر ضد التهاب بوده که به کاهش شعلهور شدن بیماری کمک می کند.
جایگزین های گیاهی می توانند نیازهای تغذیه ای افرادی که از مصرف لبنیات پرهیز می کنند را تامین کنند.
از جمله جایگزین های لبنیات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جایگزین هایی برای شیر مانند شیرهای بادام یا سویا
- ماست های تهیه شده از بادام یا نارگیل
- پنیرهایی که از ترکیب بادام هندی و مخمرهای مغذی یا دستورالعمل های وگان تهیه می شوند
- خامه ترش تهیه شده از توفو
به نقل از کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی، افراد مبتلا به آسم به طور معمول دارای سطوح پایین ویتامین D هستند که اغلب در محصولات لبنی وجود دارد.
افراد مبتلا به آسم که ممکن است به هر دلیلی از مصرف لبنیات پرهیز کنند، می توانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا مصرف مکمل ویتامین D را برای دریافت این ماده مغذی به میزان کافی مد نظر قرار دهند.
پژوهش ها نشان داده اند که رژیم های غذایی گیاهی می توانند برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد زیرا این رژیم های غذایی ممکن است التهاب سیستمیک را کاهش دهند. التهاب می تواند موجب شعلهور شدن آسم و تشدید علائم آن شود.
اگرچه پژوهش ها ارتباطی بین لنبیات و آسم را نشان نداده اند، اما ممکن است ارتباطی بین رژیم های غذایی افراد و علائم آسم آنها وجود داشته باشد.
یک مطالعه پیوندی بین مصرف روزانه گوشت قرمز و ابتلا به آسم را نشان داد.
مطالعه ای دیگر درباره الگوهای غذایی نشان داد که یک رژیم غذایی سرشار از چربی، شکر، و نمک با نرخ های بیشتر آسم مرتبط بوده است.
افراد مبتلا به آسم باید از غذاهایی که موجب گاز می شود نیز پرهیز کنند.
برای پیشگیری از تنگی نفس که نفخ می تواند موجب آن شود، پرهیز یا محدود کردن خوراکی زیر توصیه شده است:
- لوبیاها
- غذاهای سرخ شده
- سیر
افراد مبتلا به آسم ممکن است بهتر باشد از غذاهای حاوی سولفیت ها یا سالیسیلات ها نیز پرهیز کنند.
از خوراکی های سرشار از سولفیت که ممکن است موجب حملات آسم شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گوشت های فرآوری شده
- ترشی ها
- میوه های خشک
- میگو
- مارچوبه
- پیاز
- آبجو
- شراب قرمز
به طور مشابه برخی افراد به خوراکی های حاوی سالیسیلات ها واکنش خوبی نشان نمی دهند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قهوه
- چای
- آسپرین
- برخی ادویه ها
عصرایران