کد خبر: ۲۵۳۷۴۹
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۹ - 2020March 22
مردان، زنان و کودکان به طور همسان با خطر آلوده شدن به ویروس کرونا روبرو هستند، اما عواقب ابتلا به بیماری کووید-۱۹ برای همه یکسان نیست. عواملی، چون سن، جنسیت و بیماری‌های زمینه‌ای در میزان خطرناک کرونا تعیین کننده‌اند
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص مغز و اعصاب گفت: کرونا می‌تواند در حالت شدید این بیماری سیستم اعصاب مرکزی و محیطی را درگیر کند.

به گزارش شفا آنلاین، مردان، زنان و کودکان به طور همسان با خطر آلوده شدن به ویروس کرونا روبرو هستند، اما عواقب ابتلا به بیماری کووید-۱۹ برای همه یکسان نیست. عواملی، چون سن، جنسیت و بیماری‌های زمینه‌ای در میزان خطرناک کرونا تعیین کننده‌اند.

عفونت ناشی از این ویروس نزد بیشتر افراد فقط منجر به بروز یک بیماری خفیف می‌شود. کسانی که قبلاَ این بیماری را تجربه کرده باشند، با فرا رسیدن فصل بعدی سرما که موج سرماخوردگی و آنفلوانزا شیوع می‌یابد، آنتی‌بادی‌های ضد ویروس جدید کرونا را در بدن خود خواهند داشت.

تقریباً همه کسانی که جان‌شان را بر اثر ابتلا به ویرس کرونا از دست داده اند، قبلا بیماری زمینه‌ای داشته‌اند، براساس تحلیل سازمان جهانی بهداشت از آمار مرگ و میر افراد مسن در چین، کهن‌سالان مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

براساس گزارش انجام شده در چین ویروس کرونا علاوه بر خطرناک بودن برای افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای بر سیستم عصبی محیطی و مرکزی هم تأثیراتی می‌گذارد.

فرزاد اشرافی متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب درباره عوارض ناشی از کرونا بر روی سیستم اعصاب مرکزی و محیطی، توضیح داد: همانطور که می‌دانید در دوره اپیدمی این بیماری خطرناک قرار داریم.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: این بیماری علاوه بر اینکه سیستم ریوی را درگیر می‌کند همراه با تب و سرفه و تنگی نفس و در انتها باعث اختلالات تنفسی شدید می‌شود، می‌تواند در ۳۰ درصد موارد در حالت شدید این بیماری سیستم اعصاب مرکزی و محیطی را متأسفانه درگیر کند.

اشرافی افزود: طبق بررسی انجام شده در کشور چین، ت ۳۰ درصد از افراد درگیری سیستم مرکزی و محیطی داشتند که بیشترین علائم این بیماران سردرد و سرگیجه و گیجی بوده که بین ۱۰ تا ۱۲ درصد افراد مبتلا به این علائم می‌شوند.

او بیان کرد: عده‌ای از افراد دچار درگیری عروق مغزی به صورت سکته‌های مغزی و خون‌ریزی مغزی می‌شوند که کمتر از ۵ درصد موارد را شامل می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: همچنین افرادی هستند که دچار افت هوشیاری می‌شوند، این افت هوشیاری می‌تواند به دلیل تشنج یا افت اکسیژن رسانی مغزی باشد که باید حتما به این موارد توجه شود.

اشرافی افزود: در بعضی از افر اد در گزارش انجام شده از چین که در بعضی از موارد در ایران هم مشاهده شده، بین ۵ تا ۵.۶ درصد افراد مبتلا به کرونا ویروس اختلالات بویایی و چشایی داشتند.

او افزود: درد‌های عضلانی و اسکلتی جزو مواردی است که در بیماران کوید-۱۹ دیده می‌شود و حدود ۱۲ درصد آنزیم‌های عضلانی این افراد بالا می‌رود.

کرونا در چه بیمارانی باعث اختلالات اعصاب می‌شود؟

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: بیشتر افرادی که سن بالا دارند و دچار ریز عوامل‌های خطری مثل فشار خون بالا، دیابت، سابقه بدخیمی هستند، این افراد اگر مبتلا به ویروس کرونا شوند می‌تواند درگیری در اعصاب مرکزی و محیطی برایشان ایجاد شود.

او افزود: این موضوع قابل توجه و اهمیت است که افرادی که با علائم شدید کرونا در سنین بالا، عوامل خطر مراجعه می‌کنند از نظر مغز و اعصاب هم بررسی شوند.

اشرافی درباره علت درگیری مغز و اعصاب گفت: درباره علت این درگیری چند تئوری وجود دارد که یکی انتشار از راه خون و یک انتشار از پایانه‌های عصبی است که اختلالات بویایی و چشایی مثال درگیری پایانه‌های عصبی با کروناویروس هستند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: