به گزارش شفا آنلاین،دکتر الهام فروزنده گفت: دوره نوجوانی نه تنها برای نوجوانان بلکه برای والدین هم دوره ای پیچیده و مشکل است.
وی با اشاره به اینکه بعضی والدین به سختی می توانند بپذیرند که فرزندشان در حال رشد است و دیگر به آنها وابسته نیست گفت: در این شرایط فشارها و اضطراب های دیگری هم وجود دارد. گاه پدر و مادرها از برخی رفتارهای نوجوان عصبانی می شوند، به عنوان مثال اگر وی تمایل به گذراندن اوقاتی با دوستان را دارد، این رفتار وی را غیر طبیعی تلقی می کنند.
فروزنده با تاکید بر اینکه احساس متفاوت و اضطراب در دوران نوجوانی از سوی والدین و نوجوان تا حدودی طبیعی است گفت: این اضطراب بی تردید می تواند باعث ایجاد اختلال در روابط والدین و فرزندان شود و برقراری ارتباط متقابل را غیرممکن کند.
این روانشناس یادآور شد: برای اجتناب از بروز روابطی مملو از دردسر و مشکل خانواده ها می توانند با رعایت نکاتی مهم دریابند که در ذهن نوجوان چه می گذرد.
وی با بیان اینکه والدین باید واقع بین باشند خاطر نشان کرد: آنان نمی توانند توقع داشته باشند که مسائل مهم زندگی را خیلی سریع حل کنند.
فروزنده صرف وقت کافی والدین با فرزندان را مهمترین راهکار درک نوجوان عنوان کرد و گفت: پدر و مادرها باید برای سر و کله زدن با هر مسئله ای وقت کافی بگذارند و به هنگام صحبت با نوجوان به گذشت زمان فکر نکنند.
وی افزود: هنگام صحبت با نوجوان چه 15دقیقه طول بکشد و یا دو ساعت، تمام مواردی را که باعث حواس پرتی می شود کنار بگذارند و توجه خود را بر نوجوان معطوف کنند.
این روانشناس در پایان تصریح کرد: والدین باید به نوجوان نشان دهند که وی در اولویت زندگی آنان قرار دارد.