کد خبر: ۲۴۸۳۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۰۵ دی ۱۳۹۸ - 2019December 26
حدود تنها ۱۰ دقیقه مدیتیشن با حضور ذهن آگاه، موجب افزایش توانایی یادگیری کلامی و تقویت حافظه خواهد شد. ذهن آگاه موجب افزایش توانایی شناختی فرد می‌شود
شفاآنلاین>سلامت>با مدیتیشن تمام افراد می‌توانند آموزش کافی ببینند تا از افکار منفی دور شوند و از مثبت اندیشی خود بهره‌مند شوند.

به گزارش شفاآنلاین، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

فوائد مدیتیشن بر سلامت روح و روان و ذهن فرد 

مدیتیشن راه‌های مختلفی دارد. مدیتیشن در دو نوع تمرکزی و نظارت باز، مواردی برای ایجاد ذهنی خلاق در فرد است. مطالعات نشان داده است که حدود تنها ۱۰ دقیقه مدیتیشن با حضور ذهن  آگاه، موجب افزایش توانایی یادگیری کلامی و تقویت حافظه خواهد شد. ذهن<Mind> آگاه موجب افزایش توانایی شناختی  فرد می‌شود. 

با مدیتیشن تمام افراد می‌توانند آموزش کافی ببینند تا از افکار منفی دور شوند و از مثبت اندیشی خود بهره‌مند شوند. به کار گرفتن این امر یکی از راهکار‌های کاهش استرس روزانه است و ذهن ما را روشن‌تر می‌کند. یک ذهن روشن منجر به تشخیص بیشتر می‌شود؛ به طوری که اشتباهات افراد کم می‌شود و با تصمیم‌گیری بهتر از  ابراز پشیمانی کمتری استفاده می‌کنند. 

به مرور وقتی که مدیتیشن را ادامه می‌دهید، جواب‌ها به صورت واضح به ذهن شما خواهد آمد، این یک دانش بصری است و تنها به شما تعلق دارد. تکرار مدیتیشن به مرور ذهن را آرام می‌کند و این امکان را می‌دهد که ذهن را کنترل کنید. در همان حالی که ذهن شما آرام می‌شود، تمرکز نیز بیشتر می‌شود و  آرامش درونی را احساس خواهید کرد و این تازه ابتدای مسیر آگاهی است. 

در مسیر مدیتیشن، تلاش می‌کنید که فکر کردن را متوقف کنید و تنها باشید، کاملاً در سکوت قرار بگیرید تا بتوانید آرامش و آگاهی را تجربه کنید. وقتی به این مرحله رسیدید، از خودِ واقعی‌تان آگاه شده‌اید، هیچ گونه اندیشه، آرزو و احساسی را دنبال نخواهید کرد و تلاش دارید که تمام توجهتان تنها معطوف به ذهن باشد.

مدیتیشن را هر روز تمرین کنید. شما شاید با ده دقیقه در روز آغاز کنید، ولی به مرور می‌توانید زمان تمرینتان را افزایش دهید. در همین حال که پیش می‌روید لحظات آرامش درونی و سکوت به مرور بیشتر می‌شوید و می‌توانید بیشتر و بیشتر این آرامش را احساس کنید. در نهایت یک روز خواهید یافت که  کجا هستید یا به چه کاری مشغول شده‌اید، این توانایی را دارید که آرامش درونی داشته باشید و به خود آگاهی رسیده‌اید.

این نکته بسیار دقیق و تخصصی و در عین حال بسیار جالب است. هرچه بیشتر این عمل را انجام دهید، اضطراب‌تان کمتر خواهد شد، زیرا با مدیتیشن در واقع برخی از مسیر‌های عصبی را تضعیف می‌کنید.

بخشی در مغز ما وجود دارد که گاهی با نام Me Center شناخته می‌شود که در واقع، بخش میانی کورتکس پری فرونتال است. این بخش از مغز، اطلاعات مرتبط با ما و تجربیات‌مان را پردازش می‌کند. در حالت عادی، مسیر‌های عصبی منشعب شده از مراکز ترس و حس‌های بدنی مغز در بخش Me Center بسیار قوی هستند. زمانی که احساس ترس یا ناراحتی را تجربه می‌کنید، یک واکنش قوی در بخش Me Center ایجاد می‌شود که باعث می‌شود ترس یا در معرض خطر قرار گرفتن را تجربه کنید.

زمان مدیتیشن  ارتباطات عصبی را تضعیف می‌کنید. این فرآیند بدین معناست که دیگر مانند قبل به احساسات و پیام‌های منفی منتقل شده به Me Centers، واکنش شدیدی نشان نمی‌دهید. همان‌ طور که این ارتباطات عصبی ضعیف می‌شوند، در مقابل و به شکل هم‌زمان، ارتباطات بین مرکز ارزیابی و مراکز ترس را قوی‌تر می‌کنید. زمانی که شما دردی را احساس می‌کنید، به جای اینکه نگران شوید و بترسید از اینکه چه بلای عجب و غریبی سرتان آمده است، صبر می‌کنید تا درد، مراحل بهبودش را طی کند.

افزایش همدردی و دلسوزی

تحقیقات درباره‌ی مدیتیشن  نشان داده است، کسانی که به‌ طور منظم این عمل را انجام می‌دهند، هم‌دردی و شفقت بیشتری دارند. بخشی از این فرآیند بر اثر فعالیت‌های آمیگدال (یک نوع وانکش هیجانی ) شکل می‌گیرد. این بخش از مغز، محرک‌های احساسی را پردازش می‌کند. هنگام انجام مدیتیشن،  فعالیت این بخش از مغز کاهش پیدا می‌کند. 

چگونگی شروع مدیتیشن

هر کسی در زندگی خود دارای انواع دغدغه‌های مختلف است. ممکن است شما در زندگی خود وقت آزاد کمی داشته باشید. همین باعث می‌شود تا شما بهانه‌ای برای عقب انداختن یا انجام ندادن مدیتیشن داشته باشید که با توجه به میزان تاثیر مدیتیشن بر ذهن و انجام مدیتیشن باید هر بهانه‌ای را از خود دور کنید.

مدیتیشن هدایت شده: با این مورد، آموزش‌های کلامی از یک مربی ارائه می‌شود.

مدیتیشن متحرک: این نوع مدیتیشن باعث آرامش ذهن و توجه به آنچه در لحظه در حال انجام است متمرکز می‌شود. این مورد را افرادی می‌توانند انجام دهند که برای مراقبه طولانی مدت و نشستن وقت کافی ندارند.

مدیتیشن  حسی: در این نوع مدیتیشن ذهن روی تصاویر، صداها، مزه‌ها، بو‌ها و سایر محرک‌های فیزیکی متمرکز می‌شود.

مدیتیشن تمرکزی: با این مورد از مدیتیشن  باید بدانید که افکار، احساسات بر عملکردتان غلبه ندارد و این نکته کلیدی است. یعنی به نوعی تمرکز ذهن روی ذهن است.

مدیتیشن  باعث کاهش فشار خون می‌شود و به کاهش تعداد تنفس کمک می‌کند و باعث کاهش افسردگی و تحریک‌پذیری، کاهش درد و استرس هم می‌شود. مدیتیشن باعث تغییر توانایی مغز می‌شود تا هم از نظر ساختار و هم عملکرد کنترل بهتری روی افکار و واکنش‌ها داشته باشید. مدیتیشن باعث ضخیم کردن دیواره قشر مغز می‌شود و این به توجه، حافظه و بهبود تصمیم‌گیری کمک می‌کند. حتی با حفاظت از تلومر‌ها (telomeres) روند پیری را کند‌تر می‌کند.

حتما به فایل‌های صوتی مدیتیشن گوش دهید و هنگام خارج شدن از منزل سعی کنید زودتر این کار را انجام دهید تا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان اضافی برای مدیتیشن در ماشین خود را داشته باشید؛ در زمانی‌ که نمی‌توانید از میز خود جدا شوید و کار خود را ترک کنید. 

همان طوری که سر جایتان نشسته‌اید روی شی مقابل خود تمرکز کنید و چند نفس عمیق بکشید. برای مدیتیشن سعی کنید مکانی آرام،  بدون سر و صدا پیدا کنید. حتماً به انجام این کار در محل کار خود  توجه زیادی کنید زیرا در روند بهتر کارها به شما کمک می‌کند.yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: