خمیدگی ها و درست نشستن ها می تواند به ناحیه پشت یا به رباط های پشت ستون فقرات فشار وارد کندکه این موضوع باعث درد و التهاب در ناحیه کمر می شود
شفا آنلاین>سلامت>یک فیزیوتراپیست گفت: بهتر است زمانهای نشستن و سرپا ایستادن را کوتاه کنید یا پس از ۲۰ دقیقه حالت بدن خود را تغییر دهید.به گزارش شفا آنلاین، پرهام پارسانژاد نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی درباره عوارض نشستن طولانی مدت با گذشت زمان اظهار کرد: عضلات اطراف ستون فقرات و گردن در زمان محدودی میتوانند وزن تن روی ستون فقرات را تحمل کنند. سرپا ایستادن در حالتی که وزن به صورت عمودی روی ستون فقرات فشار وارد می کند یا نشستن هایی که ستون فقرات کمری خم می شوند، می توانند تنها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فشار را تحمل کنند.رئیس انجمن فیزیوتراپی گفت: خمیدگی ها و درست نشستن ها می تواند به ناحیه پشت یا به رباط های پشت ستون فقرات فشار وارد کندکه این موضوع باعث درد و التهاب در ناحیه کمر می شود. فشار وارد شده حتی می تواند موجب تیرکشیدگی، درد یا احساس بی حسی، ضعف و خالی کردن زانوها شود.پارسانژاد افزود: چنین فشارهایی بر ساختمان ستون فقرات وارد شده و عضلات اطراف ستون فقرات هم به حالت گارد عضلانی دچار گرفتگی میشوند. این موضوع باعث می شود که بیمار درد شدیدی در ناحیه ستون فقرات خود احساس کند و نتواند به خوبی خود را حرکت دهد.
راههای پیشگیری از کمردرد
او در ادامه بیان کرد: راههای پیشگیری از درد شدید در ناحیه ستون فقرات این است که افراد باید ورزش هایی مداوم و متناسب با شرایط بدنی شان داشته باشند و روزانه نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه دویدن را فراموش نکنند. همچنین پیاده روی می تواند به افرادی که سن بالایی دارند و به گودی کمر دچار هستند کمک کند.
رئیس انجمن فیزیوتراپی اظهار کرد: بهتر است زمانهای نشستن و سرپا ایستادن را کوتاه کنید یا بعد از ۲۰ دقیقه حالت بدن خود را تغییر دهید. حتما افراد به مدت چند دقیقه هم شده مسیری را راه بروند و قدم بزنند و افراد باید ورزش هایی که فیزیوتراپیست توصیه کرده است را به خوبی انجام دهند. اگر فردی مدت طولانی بایستد بهتر است یک چهار پایه زیرپایش بگذارد و بعد چند دقیقه موقعیت پای مورد نظر را تغییر دهد. زیرا باعث می شود فشار کمتری به ستون فقرات وارد شود.
پارسانژاد در ادامه تاکید کرد: افرادی که زمان طولانی تری روی صندلی می نشینند باید در تمام مدت گودی کمر را به پشت صندلی خود فشار دهند. نباید هنگام ورزش اصلا از وزنه های سنگین استفاده کرد. این عمل کار اشتباهی است زیرا عضلات با گذشت زمان خسته میشوند و موجب اسپاسم و گرفتگی هم می شود. بنابراین اگر بعد از یک روز پرکار با نشستن یا سرپا ایستادن طولانی قصد دارید ورزش کنید با یک شنای آرام همراه با پیاده روی و یکسری تمرینات کششی میتوانید به وضعیت خود کمک کنید.
او در پایان یادآوری کرد: در صورت بروز کمردرد حاد و شدید یا بیرون زدگی دیسک و فشار وارده به اعصاب ناحیه ستون فقرات باید فرد مبتلا ۷۲ ساعت استراحت مطلق داشته باشد. پس از ۷۲ با مشورت فیزیوتراپیست شروع به تمرینات سبک کنند. البته در صورت شدید درد شدن فرد می تواند از داروهای ضد اسپاسم و ضد التهاب استفاده کند.