کد خبر: ۲۴۷۹۷۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۵ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - 2019December 18
یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان، سرطان سینه است که سن ابتلا به آن در کشور پایین آمده است؛ این بیماری بیشتر در سنین فعال جامعه رخ می‌دهد که این مسئله باعث مختل شدن زندگی خانوادگی و اجتماعی زنان می‌شود
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص رادیوتراپی انکولوژی با بیان اینکه سرطان سینه از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان است، گفت: مسائل فرهنگی درباره غربالگری سرطان سینه در بین زنان از علل ضعف در غربالگری این بیماری است.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر منصور انصاری درباره سرطان سینه در زنان کشورمان اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان، سرطان سینه است که سن ابتلا به آن در کشور پایین آمده است؛ این بیماری بیشتر در سنین فعال جامعه رخ می‌دهد که این مسئله باعث مختل شدن زندگی خانوادگی و اجتماعی زنان می‌شود.

وی نسبت به مطلوب نبودن وضعیت غربالگری سرطان سینه انتقاد و تصریح کرد: سرطان سینه در مراحل اولیه بیماری، کاملاً قابل درمان است، اما به دلیل تشخیص دیرهنگام این بیماری به علت عملکرد ضعیف در زمینه غربالگری آن، بسیاری از بیماران در مراحل پیشرفته بیماری خود به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

انصاری افزود: مسائل غلط فرهنگی درباره غربالگری سرطان سینه در بین زنان نیز از علل ضعف در غربالگری این بیماری است.

وی با بیان اینکه مراکز جامع درمان سرطان در کشور به خوبی توزیع نشده اند، متذکر شد: بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان باید برای درمان خود به شهر‌های دیگر سفرکنند و دوری از خانواده، علاوه بر مشکلاتی که برای اقامت فرد ایجاد می‌کند، باعث بروز مشکلات تغذیه‌ای می‌شود و روند درمان را کندتر می‌کند.

دبیرعلمی کنگره کلینیکال انکولوژی با بیان اینکه زنان مبتلا به سرطان سینه نیز می‌توانند باردار شوند، تصریح کرد: سرطان سینه بر اساس گیرنده‌های هورمونی، به چهار زیرگروه، تقسیم بندی می‌شود و افراد نیز بر همین اساس درمان می‌شوند و احتمال باروری در این افراد، وابسته به نوع گیرنده آنهاست. بسیاری از روش‌ها مانند فریز کردن تخمک نیز می‌تواند به باروری افراد مبتلا به سرطان پستان کمک کند.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی نسبت به ضعیف بودن کار گروهی در درمان سرطان انتقاد و خاطرنشان کرد: طب تسکینی یکی از بخش‌های مهم در روند درمان بیماران مبتلا به سرطان است که به علت ضعیف بودن کار گروهی در این بخش و هزینه بر بودن درمان‌های حمایتی، کمتر مورد توجه قرارگرفته است.

وی ادامه داد: به دلیل هزینه بر بودن تاسیس مراکز طب تسکینی، برای نگهداری بیمارانی که به درمان‌های حمایتی و روانشناختی نیاز دارند، انگیزه سرمایه گذاران برای توجه به این بخش کاهش می‌یابد؛ برای مثال، وقتی بخش خصوصی دستگاه رادیوتراپی وارد می‌کند، گردش مالی اش تامین می‌شود، اما در زمینه طب تسکینی اینگونه نیست و از آنجا که نیازمند حمایت و تسکین بیماران مبتلا به سرطان در این بخش هستیم، برای تاسیس مراکز hospice باید دولت یا ارگان‌های خیریه وارد عمل شوند.

گفتنی است چهارمین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره سالانه کلینیکال انکولوژی ایران با حضور اساتید برتر حوزه درمان سرطان ایران و کشور‌های دیگر تا ۲۹ آذر ماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: