سالانه حدود ۷۰ میلیون یورو ارز برای واردات این میزان واکس طیور هزینه میشود که برای جلوگیری از این امر هر واکسنساز داخلی که بتواند نیاز این بخش را تامین کند، مورد حمایت جدی قرار میگیرد
شفا آنلاین>سلامت> رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ۳۰۰ میلیون دز واکسن دامی به دست متخصصان توانمند داخل کشور تولید میشود که این رقم ۹۶ درصد واکسنهای مورد نیاز این حوزه به شمار میرود.
به گزارش شفا آنلاین:علیرضا رفیعیپور روز چهارشنبه با تاکید بر خودکفایی کشور در بخش واکسن دامی، اظهار داشت: این میزان واکس توسط یک تولیدی دولتی و سه تولیدی خصوصی فعال در کشور تولید و روانه بازار هدف میشود.
وی با اشاره به اینکه در بخش طیور نیز ۷۰ درصد واکسن <vaccine>مورد نیاز کشور وارداتی است، افزود: ۱۰ میلیارد دز واکسن در حوزه طیور به منظور پیشگیری از تهدیدهای زیستی و تأمین سلامت دام و غذای سالم واکسیناسیون نیاز است.
وی ابراز امیدواری کرد تا میزان تولید واکس مورد نیاز طیور به ۵۰ درصد برسد و این امر نیازمند همت همهجانبه تلاشگران این عرصه است.
وی اعلام کرد: سالانه حدود ۷۰ میلیون یورو ارز برای واردات این میزان واکس طیور هزینه میشود که برای جلوگیری از این امر هر واکسنساز داخلی که بتواند نیاز این بخش را تامین کند، مورد حمایت جدی قرار میگیرد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ۳۵ تا ۷۵ درصد بیماریهای استراتژیک در کشور کاهش یافته، گفت: با تامین به موقع انواع واکسنهای مورد نیاز، کانونهای تهدید انواع بیماریها در کشور نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
رفیعیپور با اشاره به اینکه ۵۵ میلیون راس دام سبک و سنگین در کشور وجود دارد، اظهار داشت: هشت میلیون راس از این میزان دام سنگین است و نیاز کشور به گوشت قرمز و محصولات دامی از این طریق تامین میشود.
وی بیان کرد: ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن میزان تولید گوشت قرمز در کشور است که اگر این رقم به ۹۵۰ هزار تن برسد، در این زمنیه به خودکفایی میرسیم.
وی ادامه داد: بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید میشود که این رقم مازاد مصرف داخل کشور است و تلاطم موجود در بازار این محصول به دلیل تحولات ارزی، قاچاق و تبادل عرضه و توزیع است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع آبزیان در کشور تولید و روانه بازار میشود، اظهار داشت: ایران در زمینه تولید ماهی قزلآلا نیز رتبه یک دنیا را دارد و سالانه ۴۰۰ هزار تن از این محصول را تولید و روانه بازار هدف میکند.
رفیعیپور بیان کرد: مجموع تولیدات دامی کشور ۱۵ میلیون تن است که سه میلیون تن از این میزان مازاد مصرف داخلی است و صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه مدیریت بهداشتی لازمه اقتصاد مقاومتی و رونق تولید است، اظهار داشت: توجه به سه مولفه آمایش سرزمین در امر دام و طیور، راهاندازی زنجیره تولید و حذف وابستگی از دیگر عواملی است که رونق تولید را رقم میزند.
جلسه شورای هماهنگی مدیرانکل دامپزشکی کشور با حضور روسای این سازمان در سالن همایشهای هتل آنا به مدت ۲ روز در ارومیه برگزار میشود و در نخستین روز این جلسه سامانه ملی پایش و مراقبت از بیماریهای دامی رونمایی شد.