کد خبر: ۲۳۸۸۰۲
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۴ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - 2019August 05
اگر بخواهیم ساختار درستی برای برنامه نظام سلامت کشور داشته باشیم، یکی از چهار رکن اصلی آن پیاده سازی نظام ارجاع است
شفاآنلاین>سلامت>رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که نظام‌های سلامت در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا با نظام ارجاع حرکت می‌کند، گفت: قطعا نظام ارجاع ساختار مناسبی را در جهت اقتصاد سلامت دایر می‌کند.

به گزارش شفاآنلاین و بنابر اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر محمدرضا ظفرقندی در نشست توجیهی- تخصصی نظام ارجاع که امروز در بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، با اشاره به این که نظام ارجاع یکی از تکالیف قانونی بوده که در برنامه‌های توسعه‌ای کشور مکررا ابلاغ شده است، افزود:  اگر بخواهیم ساختار درستی برای برنامه نظام  سلامت<Health> کشور داشته باشیم، یکی از چهار رکن اصلی آن پیاده سازی نظام ارجاع است.

وی با تاکید بر این که نظام ارجاع باید در هر دو بخش دولتی و خصوصی سازمان‌دهی شود، افزود: قسمت عمده‌ای از خدمات درمانی توسط بخش خصوصی به مردم ارائه می شود و نظام ارجاع باید نقش مهم خود را در این حوزه نشان داده و سازماندهی شود.

وی ادامه داد : این نشست می‌تواند تعامل ساختارمند و منظمی را بین سطح اول نظام ارجاع و بخش خصوصی چه در حوزه پزشکی عمومی و چه در حوزه پزشکی متخصصین برقرار کند.

ظفرقندی تصریح کرد: سازمان نظام پزشکی زیرساخت‌هایی را در این زمینه تهیه کرده که از آن جمله می‌توان به زیرساخت سامانه مطب، امضای الکترونیک، کارت هوشمند و پرونده الکترونیک اشاره کرد که نقش عمده‌ای را در پیاده سازی نظام ارجاع ایفا می‌کند و از طرفی برای فرهنگسازی نظام ارجاع پتانسیل بسیار بالایی دارد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که نظام ارجاع نیازمند آموزش بوده و باید فرهنگ آن در جامعه پزشکی مورد قبول واقع شود، خاطرنشان کرد: با توجه به تعامل سازمان نظام پزشکی با بخش خصوصی، انجمن‌های علمی تخصصی، نظام پزشکی‌های شهرستان‌ها و استان‌ها، می‌تواند این تعامل، فرهنگسازی و آموزش و اجرا را پیاده کند.

وی اذعان کرد: امیدواریم امروز در جهت این هماهنگی گام مثبتی برداشته و برای اجرای نظام ارجاع برنامه‌ریزی و اقدامات لازم انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که نظام ارجاع در دنیا تجربه شده و بسیاری از کشورهای بزرگ با این نظام حرکت می‌کنند؛ گفت: قطعا نظام ارجاع ساختارمندی مناسبی را در جهت اقتصاد<Economy> سلامت دایر و مسیر روشنی را براساس راهنماهای بالینی طراحی می‌کند.

به گفته ظفرقندی، حرکت بر اساس راهنمای بالینی، بردار مشخصی دارد از جمله آن که هزینه‌ها کاهش یافته و بر اساس این راهنماها بیمار در سطح یک به پزشک خانواده مراجعه می‌کند و بر اساس سطح بندی و نیازش به پزشک متخصص ارجاع داده می‌شود.

وی یادآور شد: اجرای نظام ارجاع از هدررفت وقت یک پزشک متخصص برای بیماری که به تخصص او ارتباطی ندارد، جلوگیری کرده و بیمار هم از دوباره کاری و سردرگمی مصون می‌ماند.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: