کیفیت و نرخ موفقیت درمان ناباروری در ایران به حدی است که شهروندان بسیاری از کشورهای منطقه مانند عراق، ایران را برای درمان ناباروری انتخاب میکنند
شفاآنلاین>سلامت>خدمات با کیفیتی که در مراکز درمان ناباروری کشورمان ارائه می شود، در قبال هزینه هایی که دریافت می گردد، می توانند به عنوان مهم ترین اهرم در جذب بیماران خارجی از اقصی نقاط دنیا، تلقی شود.
به گزارش شفاآنلاین ، درمان ناباروری یکی از درمانهای پر هزینه در همه جای دنیا محسوب میشود. زیرا، درمان این قبیل افراد اغلب با تکرار زیاد به موفقیت میرسد و از همین رو، هزینههای درمان نیز بالا میرود. این در حالی است که کشورمان با دارا بودن مراکز و کلینیکهای تخصصی درمان ناباروری<sterility>، همواره توانسته هم طراز با دنیا، در این زمینه گام بردارد.
به طوری که شاهد حضور بیمارانی از کشورهای همسایه و منطقه و البته از قاره آمریکا و اروپا در ایران هستیم که میخواهند در مراکز تخصصی کشورمان، درمان شوند. شاید همین نکته برای جذب گردشگر سلامت کافی باشد. در حالی که ایران ارزانترین درمانهای ناباروری را انجام میدهد، این ویژگی و البته کیفیت بالای خدماتی که ارائه میشود، میتواند کشورمان را به قطب درمان ناباروری در منطقه تبدیل کند تا بتواند بیماران خارجی بیشتری را جذب نماید.
محمدرضا صادقی رئیس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابنسینا، ، به جایگاه ایران در زمینه درمان ناباروری در منطقه و جهان اشاره کرد و اظهارداشت: کیفیت و نرخ موفقیت درمان ناباروری در ایران به حدی است که شهروندان بسیاری از کشورهای منطقه مانند عراق، ایران را برای درمان ناباروری انتخاب میکنند.
وی با عنوان این مطلب که رونق گردشگری سلامت در حوزه درمان ناباروری در کشورمان را میتوان در دو علت جستجو کرد، توضیح داد: نخست، کیفیت خدمات و درصد موفقیت درمان در مراکزی مانند ابنسینا مشابه بهترین مراکز جهان است و حتی بسیاری از هموطنان مقیم اروپا و آمریکا ترجیح میدهند برای درمان ناباروری به ایران بیایند. دوم، قیمت خدمات درمان ناباروری در ایران نسبت به کشورهای منطقه و جهان بسیار پایینتر است، در حدی که میتوان گفت هزینه درمان ناباروری در ایران یکدهم کشورهایی مانند ترکیه و امارات و یکبیستم کشورهای اروپایی است. وضعیت نرخ ارز هم ایران را به مقصد خوبی برای گردشگران، از جمله گردشگران حوزه سلامت تبدیل کرده است که میتواند باعث رونق و رشد اقتصاد گردشگری کشورمان شود.
آنچه مسلم است، در حال حاضر بیشترین درآمدهای ناشی از حضور بیماران خارجی در ایران، به جیب دلالان میرود و از همین رو، اتفاق چندان قابل توجی در اقتصاد کشور از ناحیه گردشگری سلامت رخ نمیدهد. این در حالی است که سالانه دهها هزار بیمار خارجی در بیمارستانهای کشورمان تحت درمان قرار میگیرند که ساماندهی این حوزه میتواند درآمد کلانی را نصیب اقتصاد کشور و حوزه سلامت نماید.
در همین ارتباط، سعید نمکی وزیر بهداشت، با اشاره به تدوین و ابلاغ آئین نامه مشترک توریسم سلامت با همکاری وزارت بهداشت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: در این دستورالعمل، تمام موارد در نظر گرفته شده تا توریسم سلامت در کشور، نظام مند و قانون مند شود، چون موضوعاتی مانند اقامت و رفت و آمد در کنار امور درمانی برای گردشگران سلامت اهمیت دارد.
وی افزود: برای شرکتهای مجاز در حوزه گردشگری سلامت، یک پزشک به عنوان مسئول فنی حضور دارد تا پاسخگو باشد و اجازه ندهد که گردشگر سلامت به دام افرادی بیافتد که ممکن است ظاهر نظام سلامت ایران را با شیادی مخدوش کنند، بنابراین در آیندهای نزدیک شاهد ساختار نظام مند و قانون مند در عرصه ارائه خدمت به گردشگران سلامت خواهیم بود.
محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، در ارتباط با وضعیت ایران در حوزه گردشگری سلامت، گفت: ورود هر گردشگر سلامت به کشور، به میزان فروش ۵۰ بشکه نفت ارزش مالی دارد که نباید به راحتی از کنار آن عبور کرد.
وی با اشاره به ۱.۲ میلیارد دلار درآمد ایران از گردشگری سلامت در سال گذشته، افزود: ما میتوانیم چند برابر این درآمد را برای اقتصاد کشور و حوزه سلامت داشته باشیم. زیرا، فقط ۳۰ درصد گردشگری سلامت به خدمات پزشکی برمیگردد و بخش مهم دیگر آن مربوط به مؤلفههای گردشگری است که میتواند برای بیماران خارجی پس از اینکه تحت درمان قرار گرفتند، جذاب باشد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر سالانه ۳۰۰ هزار گردشگر سلامت از کشورهای دور و نزدیک به مناطق مختلف ایران سفر میکنند که این رقم طی ۱۰ سال گذشته ۱۰ برابر افزایش نشان میدهد که در این بین، اتباع عراقی، افغانستانی، جمهوری آذربایجان و پاکستان، عمده گردشگران سلامت ورودی به کشورمان هستند
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، با اشاره به ظرفیتهای کشور در حوزه گردشگری سلامت، گفت: ۵۰۰ میلیون نفر از جمعیت کشورهای همسایه و عضو اکو برای دریافت خدمات سلامت متقاضی حضور در کشورمان هستند که با توجه به این ظرفیت، توسعه گردشگری سلامت باید در اولویت کشور قرار گیرد.
وی افزود: بخش زیادی از ورودی ۲۰ میلیون گردشگر به کشور در افق چشم انداز ۲۰ ساله، باید به گردشگری سلامت اختصاص یابد.مهر