کد خبر: ۲۳۶۴۵۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۸ - 2019July 07
آمریکا و اروپا اعلام کرد که در تحریم‌ها مواد غذایی و داروها مستثنی خواهند بود اما این اتفاق نیفتاد و اینستکس نیز تنها یک ترفند سیاسی است
شفا آنلاین>سلامت>نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه اینستکس ترفند اروپایی‌ها برای قانع کردن افکار عمومی است، گفت: این اتفاق همان بلایی است که اروپا و آمریکا بر سر لیبی و عراق آوردند.


به گزاش شفا آنلاین، محمدحسین قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره بدعهدی اروپا در زمینه اجرایی کردن اینستکس اظهار داشت: متأسفانه فضایی که آمریکا در زمینه برجام ایجاد کرده است اوج ناباوری و بی‌اعتمادی مردم و نظام جمهوری اسلامی را برانگیخته و راه را به سمتی برده که اگر یک روزنه کوچک برای ادامه همکاری با اروپا و آمریکا وجود داشت این راه در حال بسته شدن است.

وی در خصوص اجرایی شدن اینستکس نیز توضیح داد: ما باید نفت خود را به فروش برسانیم تا منابع مالی را از مسیر اینستکس وارد مجموعه بانکی کنیم اما متأسفانه اروپا در این زمینه نیز عملکرد خوبی نداشته است و در کنار آمریکا قرار گرفته وقتی ایران نتواند نفتی را بفروشد چگونه منابع مالی به کشور وارد خواهد شد.

قربانی با بیان اینکه اینستکس فرار رو به جلو بوده، گفت: آمریکا و اروپا اعلام کرد که در تحریم‌ها مواد غذایی و داروها مستثنی خواهند بود اما این اتفاق نیفتاد و اینستکس نیز تنها یک ترفند سیاسی است.

نماینده مجلس با بیان اینکه اینستکس به معنای فروش نفت در برابر غذا است، تصریح کرد: این اتفاق همان بلایی است که اروپا و آمریکا بر سر لیبی و عراق آوردند، آنچه ما از اینستکس پذیرفتیم تعریف فضای مالی بدون هر گونه تحریم است؛ اما با بستری که اروپا برای آن تعریف کرده معتقدم در حوزه تأمین مواد غذایی و دارویی انتظارات ایران برآورده نخواهد شد و قطعاً اینستکس ترفندی سیاسی برای قانع کردن افکار عمومی دنیا است.

وی در ادامه اظهار داشت: همان‌طور که در حال حاضر در برخی از حوزه‌های دیگر با چالش مواجهیم ممکن است در حوزه مواد غذایی و دارو در آینده با مشکلاتی مواجه شویم اما توجه داشته باشیم که در حوزه دارو ۷۵ درصد داروها در کشور تولید می‌شود و تنها بخش کمی از داروهای بیماران خاص که نیازمند تکنولوژی های‌تک است به صورت وارداتی تأمین می‌شود.

قربانی تصریح کرد: تا به امروز هیچ کمبود دارویی نداشته‌ایم و از این پس نیز با تدابیر لازم نیاز کشور در زمینه دارو برطرف خواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان بیان داشت: در زمینه تخصیص ارز دولتی مشکلاتی به وجود آمد به طوری که وزیر رفاه نیز به این موضوع واکنش نشان داد لذا لازم است از این پس نظارت جدی‌تری در زمینه تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی صورت گیرد به دلیل اینکه دارو با سایر اقلام دیگر متفاوت است و اگر کشور نتواند دارویی را تأمین کند به سلامت مردم آسیب وارد خواهد شد.

وی در پایان تأکید کرد: داروهای مورد نیاز و مواد اولیه دارویی باید جزو ردیف اول تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار گیرند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: