کد خبر: ۲۳۶۰۷۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۱۱ تير ۱۳۹۸ - 2019July 02
سال‌هاست محققان در تلاش‌اند که ژنی به نام MYC را هدف قرار داده و مهار کنند. این ژن هنگامی‌که جهش یافته یا بیش از حد فعال است، موجب رشد تومور در بیشتر سرطان‌ها می‌شود
شفا آنلاین>سلامت>محققان دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا، روشی کشف کرده‌اند که می‌تواند کاری کند سلول‌های سرطانی خود را از بین ببرند.

به گزارش شفا آنلاین: سال‌هاست محققان در تلاش‌اند که ژنی به نام MYC را هدف قرار داده و مهار کنند. این ژن هنگامی‌که جهش یافته یا بیش از حد فعال است، موجب رشد تومور در بیشتر سرطان‌ها می‌شود.

اکنون محققان مدرسه پزشکی پرلمان از دانشگاه پنسیلوانیا، روشی جدید یافته‌اند که می‌تواند پاشنه آشیل ژن MYC شود. آنها فعالیت پروتئینی به نام ATF4 را مسدود می‌کنند و این کار باعث می‌شود سلول‌های سرطانی بیش از حد از این نوع پروتئین تولید کرده و در نتیجه از بین بروند.

نتایج این بررسی روی نمونه‌های سلولی و مدل‌های موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد، از این روش می‌توان به عنوان بازدارنده‌هایی که جلوی سنتز پروتئین ATF4 را می‌گیرند، استفاده کرد.

MYC، ژنی است که به طور معمول جلوی رشد سلول‌های عادی را می‌گیرد، اما وقتی دچار جهش یا در نوعی سرطان تقویت می‌شود، موجب یکسری واکنش‌های زنجیره‌ای شده و به رشد تومور به شکل کنترل‌نشده‌ای کمک می‌کند. در حال حاضر، روش خاصی برای هدف قرار دادن این ژن وجود ندارد.

در گذشته محققان نشان دادند که مسدود کردن PERK موجب فعالیت پروتئین ATF4 می‌شود. PERK، نوعی آنزیم کیناز یا فسفوترانسفراز است که فعالیت‌های سلولی از زمان رشد تا هنگام مرگ را کنترل می‌کند.

اما در بررسی فعلی، محققان نشان داده‌اند که مسدود کردن PERK همیشه نمی‌تواند جلوی رشد تومور را بگیرد. زیرا ژن MYC فرآیند دیگری را کنترل می‌کند که به واسطه آن می‌تواند فعالیت خود را حفظ کند. این تحقیق منجر به شناسایی کیناز دیگری به نام GCN2 شد.

محققان در این بررسی به این نتیجه رسیدند که باید خود پروتیئن ATF4  را هدف قرار دهند. زیرا بدین طریق دو مسیر علامت‌دهی همگرا شده و از فعالیت ژن MYC کاسته و سرعت رشد تومور کم می‌شود. در ضمن ژن MYC، موجب تولید یکسری پروتئین به نام ۴E-BP نیز می‌شود.

وقتی محققان جلوی تولید پروتئین ATF4  را در سلول‌های سرطانی موش‌های آزمایشگاهی گرفتند، این سلول‌ها شروع به تولید پروتئین ۴E-BP کرده و سرانجام در اثر تنش ایجاد شده از بین رفتند. این روش باعث توقف رشد تومور موش‌های مبتلا به سرطان‌های لنفاوی و روده بزرگ شد.

 در این بررسی مشخص شد، وقتی تومورهای سرطانی انسان با ژن MYC و پروتئین‌های ATF4 و ۴E-BP کنترل می‌شوند، می‌توان با این روش جدید، جلوی رشد تومورها را گرفت و سرطان‌های مرتبط با این عوامل را درمان کرد.
مدیکال اکسپرس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: