کد خبر: ۲۳۵۱۹۵
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 21
نفخ شکم به علت تجمع بیش از حد گاز معده یا اختلال در حرکت عضلات دستگاه گوارشی روی می‌دهد. در این شرایط فشار و درد در ناحیه معده روی خواهد داد و شکم، بزرگ‌تر به نظر می‌رسد
شفا آنلاین>سلامت>یکی از دردناک‌ترین اختلالات گوارشی مربوط به نفخ کردن است. در این مطلب قصد دارم به معرفی این بیماری و روش‌های مؤثر پیشگیری و درمان نفخ شکم بپردازم.

به گزارش شفا آنلاین، زمانی‌ که حس می‌کنید معده‌تان ورم کرده است، دچار نفخ شکم شده‌اید. نفخ(Bloating) شکم به علت تجمع بیش از حد گاز معده یا اختلال در حرکت عضلات دستگاه گوارشی روی می‌دهد. در این شرایط فشار و درد در ناحیه معده روی خواهد داد و شکم، بزرگ‌تر به نظر می‌رسد.

حدود 16 تا 30 درصد مردم به‌طور معمول دچار نفخ می‌شوند بنابراین اختلال شایعی است.

اغلب اوقات نفخ کردن به‌خاطر رژیم غذایی روی می‌دهد اما می‌تواند دلایل پزشکی نیز داشته باشد. در ادامه با روش‌هایی برای کاهش نفخ شکم آشنا خواهید شد.
   
اگر بعد از اینکه وعدۀ غذایی بزرگی را مصرف می‌کنید دچار نفخ می‌شوید بنابراین وعده‌های غذایی کوچک‌تر را انتخاب کنید و به تعداد وعده‌ها بیفزایید.
   
از مصرف مواد غذایی که به آن‌ها حساسیت دارید خودداری کنید.
   
اگر مواد غذایی که به آنها آلرژی(Allergy) دارید مصرف کنید، احتمال دارد معده گاز اضافی تولید کند. در ادامه فهرستی از مواد غذایی آلرژی‌زا را معرفی می‌کنم:
   
لاکتوز: لاکتوز، کربوهیدرات اصلی درون شیر است.
   
فروکتوز: حساسیت به فروکتوز نیز سبب نفخ می‌شود.
   
تخم‌ مرغ: ایجاد گاز معده و نفخ کردن از نشانه‌های عمومی آلرژی به تخم مرغ است.
   
گندم و گلوتن: عده‌ی زیادی به پروتئین داخل گندم یعنی گلوتن حساسیت دارند. گلوتن سبب ایجاد نفخ می‌شود.

از بلعیدن هوا خودداری کنید. موقع غذا خوردن یا نوشیدن هوا وارد بدنمان می‌کنیم. مهم‌ترین آنها درون نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه وجود دارد. حباب‌های درون این نوشیدنی‌ها، حاوی دی‌اکسیدکربن هستند که بعد از مصرف وارد معده می‌شوند.
   
آدامس جویدن، استفاده از نی و غذا خوردن حین صحبت کردن نیز سبب افزایش بلعیدن هوا می‌شود.
   
از مصرف مواد غذایی نفاخ خودداری کنید. بعضی مواد غذاییِ حاوی فیبر، سبب تولید مقادیر بالایی گاز می‌شوند. حبوباتی مانند: لوبیا، عدس و غلات کامل ازجملۀ آ‌ن‌ها هستند.
   
تحقیقات زیادی، نشان داده‌اند که کربوهیدرات‌های غیرقابل هضم که با نام فودمپ (FODMAP) شناخته می‌شوند سبب تشدید نشانه‌های سندرم روده تحریک پذیر خواهند شد؛ بنابراین از رژیم غذایی با فودمپِ کم استفاده کنید.

فهرستی از مواد غذایی با کربوهیدرات‌های کم (فودمپ) عبارتند از:

    گندم
    پیاز
    سیر
    کلم بروکلی
    کلم
    گل کلم
    کنگر فرنگی
    سیب
    گلابی
    هندوانه
   
مواظب مصرف الکل قند باشید. الکل قند را می‌توانید در انواع نوشیدنی‌های بدون شکر و آدامس‌ها پیدا کنید.
   
مکمل‌‌های حاوی آنزیم‌ گوارشی مصرف کنید. این می‌توانند به هضم کربوهیدرات‌های غیرقابل هضم کمک کنند.
   
مراقب باشید به یبوست مبتلا نشوید. مطالعات زیادی نشان می‌دهند که یبوست(Constipation) سبب تشدید نفخ شکم می‌شود.
    
تحقیقات  نشان می‌دهند که مصرف مکمل‌های حاوی پروبیوتیک‌ می‌تواند به کاهش تولید گاز و به تبع آن نفخ کمک کند.
   
روغن نعناع مصرف کنید زیرا دارای خاصیت ضد اسپاسم است. مطالعات زیادی نشان داده‌اند که روغن نعناع سبب کاهش نشانه‌های سندرم روده تحریک پذیر ازجمله نفخ می‌شود.




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: