کد خبر: ۲۳۴۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 09
اگرچه در منابع طب ایرانی موردی به نام بیماری فشار خون وجود ندارد، اما علائم این بیماری با جزئیات ذکر شده و راهکارهای سودمندی نیز برای آن ارائه شده است
شفا آنلاین>سلامت>معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دعوت از مردم برای شرکت در بسیج ملی کنترل فشار خون و برشمردن برخی راهکارهای طب ایرانی در کنترل بیماری فشار خون، بر بکارگیری این راهکارها در کنار درمان‌های طب رایج و نه به‌ عنوان جایگزین آنها تاکید کرد.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر علیرضا عباسیان همزمان با آغاز فاز اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون(blood pressure) با دعوت از مردم برای شرکت در این بسیج ملی درخصوص راهکارهای طب ایرانی برای کنترل فشار خون بالا، گفت: اگرچه در منابع طب ایرانی موردی به نام بیماری فشار خون وجود ندارد، اما علائم این بیماری با جزئیات ذکر شده و راهکارهای سودمندی نیز برای آن ارائه شده است.

وی تاکید کرد: استفاده از راهکارهای طب ایرانی به عنوان درمان‌های کمکی مطرح است و افراد دارای فشار خون بالا خصوصا افراد دارای بیماری فشار خون مزمن، افراد دارای مشکلات قلبی ‌عروقی و فشار خون‌های ناگهانی و بسیار بالا که در معرض خطر بیشتری هستند، نباید داروهای شیمیایی خود را قطع کنند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت توجه به سبک زندگی در بیماران دارای فشارخون بالا، گفت: براساس آموزه‌های طب ایرانی، در بسیاری موارد خصوصا در ابتدای بروز بیماری، می‌توان با اصلاح رژیم غذایی(diet)، افزایش فشار خون را اصلاح کرد.

وی با اشاره به اینکه خوب جویدن غذا موجب کنترل فشار خون می‌شود، افزود: غذا را باید کاملا جوید و برای تقویت اثر عمل جویدن باید روی آن تمرکز کرد، همزمان غذا را بویید و با لذت هرچه بیشتر لقمه غذا را بلعید.

عباسیان با تاکید بر اینکه برای کنترل فشار خون باید غذا را با اشتها و در زمان گرسنگی میل کرد و قبل از سیری کامل دست از غذا کشید، گفت: با تمرکز و آرامش خوردن غذا اهمیت بسیاری داشته و نباید مایعات همراه آن نوشید، مگر اینکه غذا بسیار خشک باشد.

بنابر اعلام وبدا، وی مصرف خیار، کدو و مرکبات، به‌خصوص گریپ‌فروت، جو، انار، جعفری، شنبلیله، گشنیز، کنگر، قره‌قاط، بارهنگ، سیر، کاسنی، کتان، هلیله، آلبالو، گیلاس، سیب، نارنج، لیموترش، هویج، نخود، لوبیا، سویا، چای، علف چای، عدس، اسفرزه، اکلیل کوهی، سرخ ولیک، جینکو بیلوبا و ماست کم‌نمک را در کاهش فشار خون موثر دانست و افزود: البته این موارد جایگزین داروهای شیمیایی و گیاهی و درمان مزاجی محسوب نشده و باید با مشورت پزشک مصرف شوند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تاکید کرد: باید توجه داشت که مصرف میوه‌ها و خوراکی‌های کاهنده فشار خون از جمله گریپ‌فروت همراه با داروهای شیمیایی ضد فشار می‌تواند سبب افت شدید فشار خون شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: