محققان در این پژوهش به طور خاص تعامل میان حس دهلیزی را که مسئول کنترل تعادل و وضعیت قرارگیری بدن است با سیستم چشایی که بر ادراک یک فرد از طعم و مزه غذا اثر میگذارد، مورد بررسی قرار دادند
شفا آنلاین>سلامت>یافته های یک پژوهش جدید با اثبات اثر وضعیت قرارگیری بدن(posture) در طعم خوراک، نشان داد غذا خوردن در حالت ایستاده با از کار انداختن پرزهای چشایی و اثرگذاری بر ارزیابی فرد از طعم غذا، ادراک دمایی و حجم کل مصرفی، اشتها را سرکوب می کند.به گزارش شفا آنلاین،محققان در این پژوهش به طور خاص تعامل میان حس دهلیزی را که مسئول کنترل تعادل و وضعیت قرارگیری بدن است با سیستم چشایی که بر ادراک یک فرد از طعم و مزه غذا اثر میگذارد، مورد بررسی قرار دادند.نتایج این بررسیها نشان داد حتی چند دقیقه ایستادن حس استرس(Stress) فیزیکی را برانگیخته و پرزهای چشایی را از کار میاندازد. نیروی جاذبه خون را به قسمتهای تحتانی بدن میراند، کار قلب را برای خون رسانی به بخش بالایی بدن سختتر میکند و ضربان را افزایش میدهد. این فرآیند محور هیپوتالاموس، هیپوفیز، آدرنال را فعال کرده و به افزایش غلظت هورمون استرس کورتیزول در بدن میانجامد. این واکنش زنجیرهای، حساسیت حسی را کاهش داده و متعاقباً بر ارزیابی چشایی غذا و نوشیدنیها، ادراک دمایی و حجم کل مصرفی در افراد اثر میگذارد.محققان برای اثبات این فرضیه که غذاهای خوشمزه در شرایطی که افراد راحت نیستند برایشان طعم سابق را ندارد، ۳۵۰ داوطلب را برگزیدند و با انجام تستهایی دریافتند افرادی که غذایی را به طور ایستاده میخورند نسبت به کسانی که نشسته آن را مزه میکنند، در تشخیص طعم و مزه خوراکیها و دمای نوشیدنیها ضعیفتر عمل میکنند.نتایج به دست آمده از این مطالعه کمکهای شایانی به علم تغذیه میکند. با اتکا به این یافتهها، والدین میتوانند غذاهای سالم و در عین حال بدطعم و داروهای تلخ را در حالت ایستاده به کودکان خود بخورانند تا برایشان قابل تحملتر باشد و طعم آن را کمتر حس کنند.از طرف دیگر این یافتهها نشان داد که برای دستیابی به اهداف بلندمدت خود برای کاهش وزن میتوانید ایستاده غذا خوردن را امتحان کنید.