کد خبر: ۲۳۳۶۳۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 02
سیب‌زمینی منبع خوب نشاسته مقاوم است، سیب‌زمینی‌هایی که پخته و سرد شده‌اند دارای بالاترین مقدار نشاسته مقاوم هستند. نشاسته منافع سلامتی زیادی برای بدن دارد،
شفاآنلاین>تغذیه>سیب‌زمینی یک غده گیاهی خوراکی است که در سراسر جهان کشت می‌شود. بسیاری از گونه‌های سیب‌زمینی وجود دارد که می‌تواند در انواع غذاها مورد استفاده قرار بگیرد.مواد مغذی موجود در سیب‌زمینی می‌تواند بسته به نوع آن متفاوت باشد. 

به گزارش شفاآنلاین،به‌عنوان مثال سیب‌زمینی قرمز حاوی کالری، کربوهیدرات و فیبر کمتری نسبت به سیب‌زمینی<potato> پوست قهوه‌ای است و ویتامین K و نیاسین کمتری دارد.روشی هم که سیب‌زمینی را طبخ و آماده می‌کنید می‌تواند روی مواد مغذی آن تاثیرگذار باشد.

با توجه به اینکه بسیاری از موادمغذی سیب‌زمینی در پوست آن جمع شده است، پوست کندن آن می‌تواند بخش قابل‌توجهی از فیبر و محتوای مواد معدنی آن را در هر وعده حذف کند. به‌علاوه سرخ‌کردن سیب‌زمینی در مقایسه با روش‌های دیگر پخت و آب‌پز کردن، می‌تواند محتوای چربی و کالری آن را افزایش دهد. علاوه بر آن، محصولات سیب‌زمینی فراوری شده نیز مواد مغذی کمتری داشته و کالری، چربی و سدیم بیشتری نسبت به خود سیب‌زمینی دارند.

حاوی آنتی‌اکسیدان

آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که از تشکیل رادیکال‌های آزد مضر که با اتم‌ها واکنش‌داده و در بدن جمع شده و منجر به ایجاد بیماری‌های مزمن می‌شوند، مقابله می‌کنند.مطالعات نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از انواع خاصی از بیماری‌های مزمن مانند قلبی، دیابت و سرطان جلوگیری کنند.سیب‌زمینی منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها است.

 یک مطالعه فعالیت آنتی‌اکسیدانی سیب‌زمینی سفید و رنگی را مقایسه کرده و دریافتند که سیب‌زمینی‌های رنگی بیشتر در خنثی‌سازی رادیکال های آزاد موثر بوده‌اند.مطالعه آزمایشگاهی دیگری نشان داد که آنتی‌اکسیدان‌های سیب‌زمینی ممکن است رشد انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و کبد را کاهش دهند.به‌خاطر داشته باشید که بیشتر مطالعات انجام شده محدود به محیط آزمایشگاهی بوده است.

حاوی نشاسته مقاوم

نشاسته مقاوم نوعی نشاسته است که در روده کوچک هضم نمی‌شود. در عوض، از روده بزرگ عبور می‌کند، جایی که می‌تواند باکتری‌های مفید روده را تغذیه کند.

سیب‌زمینی منبع خوب نشاسته مقاوم است، سیب‌زمینی‌هایی که پخته و سرد شده‌اند دارای بالاترین مقدار نشاسته مقاوم هستند. نشاسته منافع سلامتی زیادی برای بدن دارد، به‌خصوص کنترل قندخون و حساسیت به انسولین.در یک مطالعه، 10 شرکت‌کننده، به مدت 4 هفته روزانه 30 گرم نشاسته مقاوم مصرف کردند.

 آنها متوجه شدند که نشاسته مقاوم 33 درصد حساسیت به انسولین را بالا می‌برد.در یک مطالعه دیگر، 10 شرکت کننده مکمل هایی با 50 گرم نشاسته سیب‌زمینی خام استفاده نمودند. آنها شاهد کاهش سطح قند خون و افزایش سیری و پری بودند.

افزایش وزن

برخی مطالعات ارتباط مثبت بین خوردن انواع خاصی از سیب‌زمینی و محصولات تهیه شده با سیب‌زمینی با افزایش وزن را نشان داده‌اند.یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که خوردن سیب‌زمینی با افزایش دور کمر در زنان همراه بوده است. کالری بیش از حد، صرف نظر از منبع غذا می‌تواند منجر به افزایش وزن شود.اگر سیب‌زمینی فراوری نشده به حد اعتدال و به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل مصرف شود، بعید است که منجر به افزایش وزن شود.

نتیجه‌گیری

سیب‌زمینی حوای مقدار بالایی ویتامین، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان، فیبر و نشاسته مقاوم است. با این حال سیب‌زمینی می‌تواند اثرات منفی بالقوه‌ای هم داشته باشد از جمله افزایش وزن و افزایش فشارخون به‌ویژه هنگامی‌که در مقادیر زیاد مصرف شود.

در نهایت، اندازه و روش پخت و پز تاثیر زیادی روی سیب‌زمینی بر بدن و روی سلامت دارند. هنگامی‌که سیب‌زمینی را در حد اعتدال و با یک روش سالم مصرف کنید می‌توانید مواد مغذی زیادی به رژیم غذایی‌تان اضافه نماید.آرمان 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: