کد خبر: ۲۳۲۴۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 19
از املاح دیگر موجود در طالبی می‌توان به کلسیم، منیزیم و فسفر اشاره کرد. همچنین طالبی سرشار از پیش ساز ویتامین A است که می‌تواند بخشی از نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند
شفاآنلاین>سلامت> مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به خواص میوه‌های تابستانی طالبی و هندوانه، نقش بارز آنها در ارتقای سلامتی و ایمنی بدن را تشریح کرد.

به گزارش شفاآنلاین، مینا کاویانی ، با اشاره به خواص میوه تابستانی طالبی، تشریح کرد: طالبی میوه‌ای آبدار است که تشنگی را بر طرف می‌کند. مصرف این میوه به علت داشتن پتاسیم بالا در پیشگیری از بیماری‌های(Diseases) قلبی عروقی و فشار خون موثر است. با توجه به نتایج تحقیقات مبنی بر نقش پتاسیم در تنظیم فعالیت‌های عصبی، ماهیچه‌ای، همچنین تنظیم آب بدن، طالبی با داشتن مقادیر مناسبی از پتاسیم می‌تواند نقش مهمی در این موارد داشته باشد.

وی افزود: از املاح دیگر موجود در طالبی می‌توان به کلسیم، منیزیم و فسفر اشاره کرد. همچنین طالبی سرشار از پیش ساز ویتامین A است که می‌تواند بخشی از نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند. ویتامین A همچنین در حفظ سلامت چشم و بینایی، تامین رشد و نمو و بهبود عملکرد ایمنی بدن نقش دارد. بنابراین مصرف طالبی برای تامین سلامت و رشد و نمو مفید است.طالبی همچنین حاوی ویتامین C و برخی ویتامین‌های گروه B است که در تامین بخشی از نیازهای بدن به این مواد مغذی کمک می‌کند.

کاویانی گفت: نتایج تحقیقات علمی، اثرات مفید آنتی اکسیدانی مصرف عصاره طالبی را بر روی حیوانات نشان داده است. همچنین دیده شده که عصاره طالبی می‌تواند اثرات مفیدی در جهت پیشگیری از صدمه به آئورت داشته باشد و به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کند. با توجه به نتایج تحقیقات، مصرف طالبی می‌تواند در حفظ سلامتی از اهمیت خاصی برخوردار باشد. از این رو گنجاندن این میوه خوش طعم و آبدار در برنامه غذایی روزانه بویژه در فصل تابستان توصیه می‌شود. البته به دلیل شیرینی آن و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، به ویژه در افراد دیابتی، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.

این کارشناس تغذیه همچنین با اشاره به خواص هندوانه، توضیح داد:‌ هندوانه با داشتن بیش از 90 درصد آب، میوه شیرین و آبداری است که حاوی مقادیر مناسبی از پیش ساز ویتامین A و املاحی مانند پتاسیم و برخی ویتامین‌های گروه B مانند ویتامین B1، B2 و نیاسین است.

کاویانی همچنین بیش از 50 نوع از انواع رنگدانه‌های گیاهی از جمله لیکوپن و بتاکاروتن در هندوانه شناخته شده‌اند که با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی احتمالاً در پیشگیری(prevention) از بیماری‌های مزمن نظیر بیماری‌های قلبی - عروقی و سرطان نقش دارند. تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه مقادیر نسبتاً بالای آب هندوانه طبیعی (حدود 5/1 لیتر یا 6 لیوان) به مدت 3 هفته، می‌تواند موجب افزایش اسید آمینه آرژنین از طریق تاثیر بر افزایش ساخته شدن آن در خون شود.

وی گفت: از آنجایی که اسید آمینه آرژنین برای نوزادان، کودکان و بزرگسالانی که دچار بیماری‌های التهابی و عفونی حاد شده‌اند، ضروری است و ارتباط مستقیمی با بهبود عملکرد سیستم ایمنی دارد، به نظر می‌رسد هندوانه و یا آب هندوانه طبیعی در چنین شرایطی برای بهبود وضعیت سلامت افراد مفید باشد.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: