کد خبر: ۲۳۲۴۷۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 19
فلزات نقش موثری در فرآیندهای بیولوژیکی بدن دارند. برای مثال هموگلوبین حاوی آهن است و نقش آن حمل اکسیژن از طریق جریان خون است
شفا آنلاین>سلامت>مطالعات جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد فلزاتی مانند روی، مس و کروم با اتصال و ترکیب با هورمون سی پپتید (C-peptide) در ترشح و تولید هورمون انسولین و دیابت نقش دارند. نتیجه این مطالعه در توسعه روش‌های درمانی موثر برای بیماری دیابت و بیماری‌های کلیه اهمیت دارد.

به گزارش شفا آنلاین، فلزات نقش موثری در فرآیندهای بیولوژیکی بدن دارند. برای مثال هموگلوبین حاوی آهن است و نقش آن حمل اکسیژن از طریق جریان خون است. روی و مس در یک سوم تا نیمی از عملکردهای حیاتی بدن نقش دارند. آگاهی از مکان دقیق این فلزات در بدن، توزیع آنها و نحوه ترکیب و واکنش با سلول‌ها بسیار مهم است؛ چراکه در صورت تفاوت این فاکتورها، عملکرد و نقش فلزات تغییر می‌کند.

به این منظور محققان دانشگاه کالیفرنیا روش‌هایی را توسعه داده‌اند که نحوه توزیع این فلزات در خارج و داخل سلول و نحوه ترکیب آنها با پروتئین‌ها و مولکول‌های دیگر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در این مطالعه یک زنجیره کوتاه از اسیدهای آمینه و یک پپتید اتصال‌دهنده به نام سی پپتید مورد بررسی قرار گرفته است. این پپتید نقش مهمی در درمان بیماری‌های کلیه و آسیب‌های عصبی ناشی از دیابت(Diabetes) دارد.

زمانی که پانکراس انسولین تولید می‌کند، سی پپتید در مرحله اول دو زنجیره انسولین را به هم متصل می‌کند، سپس سی پپتید منفصل و در انسولین ذخیره می‌شود و همراه با آن آزاد می‌شود. تا امروز تصور می‌شد که سی پپتید یک محصول جانبی در تولید انسولین است، ولی این تحقیقات نشان می‌دهد که سی پپتید نقشی مشابه هورمون دارد. محققان تاثیر فلزاتی مانند مس، روی و کروم را بر سی پپتید و و توانایی سلول برای دریافت آن بررسی کردند.

نتایج نشان می‌دهد فلزات بر ساختار سی پپتید نقش دارند، از طرفی مس و کروم باعث می‌شود که سلول سی پپتید را دریافت نکند، ولی روی، کبالت و منگنز چنین تاثیر روی سلول ندارند. در ادامه آمده است که فلزات می‌توانند فعالیت هورمون سی پپتید را تنظیم کنند.

نتیجه این مطالعه در توسعه روش‌های درمانی موثر برای بیماری دیابت و بیماری‌های کلیه اهمیت دارد.
برچسب ها: دیابت ، هورمون ، انسولین
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: