صداقت و انسانیت از جمله خصایصی است که دغدغه درمان کودکان مبتلا به سرطان را در این بانوی دانشمند ایجاد کرد و باعث شد تا آخرین روزهای حیات خود به صورت داوطلبانه لحظات عمر و دانش ارزشمند خود را وقف نجات جان کودکان مبتلا به سرطان کند
شفا آنلاین>سلامت>رئیس بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک، گفت: این روزها تامین هزینه دارو و درمان کودکان مبتلا به سرطان یکی از مهمترین دغدغههای محک است.
به گزارش شفا آنلاین:عظیم مهرور، با اشاره به هدایتهای علمی زندهیاد پرفسور پروانه وثوق بنیانگذار علم خون و آنکولوژی کودکان در ایران و دغدغهاش نسبت به درمان کودکان مبتلا به سرطان، افزود: صداقت و انسانیت از جمله خصایصی است که دغدغه درمان کودکان مبتلا به سرطان<Children with cancer> را در این بانوی دانشمند ایجاد کرد و باعث شد تا آخرین روزهای حیات خود به صورت داوطلبانه لحظات عمر و دانش ارزشمند خود را وقف نجات جان کودکان مبتلا به سرطان کند.
وی ادامه داد: پرفسور وثوق در زمان حیات خود با بردباری و رعایت اخلاق پزشکی توانست کودکان مبتلا به سرطان زیادی را تحت درمان قرار دهد. او همواره میکوشید تا در هر شرایطی با به روز رسانی علم خود و استفاده از پروتکلهای جدید و استاندارد درمانی، سلامتی و آرامش را به بیماران و خانوادههایشان بازگرداند. این راه پرفسور وثوق بود که از سال ۱۳۹۳ با برگزاری کنگره دوسالانه خون و آنکولوژی کودکان و دعوت از متخصصان بینالمللی برای ارتقای دانش پزشکی، ارائه تجربیات درمانی در این حوزه، بهرهمندی از نتایج علمی آخرین تحقیقات انجام شده به صورت عملی و کارکردی و ارائه جدیدترین و کارآمدترین روشها و دستاوردهای علم پزشکی، در محک ادامه دارد.
رئیس بیمارستان محک در خصوص تداوم راه پرفسور پروانه وثوق توسط خانواده بزرگ محک، اظهار داشت: این روزها تأمین هزینه دارو و درمان کودکان مبتلا به سرطان یکی از مهمترین دغدغههای محک است. آموختههای ما از استاد فقید دانشگاه و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران میگوید با همه این چالشها میبایست برای همراهی با کودکان مبتلا به سرطان در روزهای سخت درمانشان تلاش کنیم. این مسیری بود که پرفسور وثوق تا آخرین لحظات عمر ارزشمند خود پیمود. راهی که ادامه آن توسط محک جز با مشارکت نیکوکارانه مردم این سرزمین و تداوم همراهی شأن با کودکان مبتلا به سرطان ممکن نخواهد بود.
زندهیاد پرفسور پروانه وثوق بنیانگذار علم خون و آنکولوژی کودکان در ایران و رئیس فقید هیئت امنای محک در سال ۱۳۴۲ از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصیل شد و دورههای تخصص و فوق تخصص در علم خون و سرطانشناسی را در دانشگاههای کمبریج، ماساچوست، ایلینوی و واشنگتن پشت سر گذاشت. در این مدت نه تنها از دغدغه او نسبت به ارائه خدمات درمانی به کودکان مبتلا به سرطان سرزمینش کاسته نشد بلکه در سال ۱۳۵۰ کار در بهترین مراکز درمانی جهان را رها کرد و با بازگشت به وطن اولین بخش هماتولوژی و آنکولوژی کودکان در ایران را در بیمارستان حضرت علی اصغر تأسیس کرد. یکی از دغدغههای بزرگ این پزشک فرزانه درمان کودکان مبتلا به سرطان بود که با بزرگترین دغدغه دیروز و امروز محک گره خورد و موجب آغاز فعالیت داوطلبانه وی از سال ۱۳۸۶ در بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک تا واپسین روزهای حیاتش شد.مهر