کد خبر: ۲۳۱۹۲۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 13
با اجرای این طرح، تزریق واکسن به نوزادان از حدود 26 سال پیش در کشور آغاز شده و با اینگونه اقدامات پیشگیرانه شاهد روند رو به کاهش هپاتیت B در کشور هستیم
شفا آنلاین>سلامت>رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت:تاکنون بیش از نیمی از ایرانی‌ها در برابر هپاتیت B واکسینه شدند که با این کار خود را در برابر این بیماری مصون کردند.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر سید موید علویان روز دوشنبه اظهار امیدواری کرد که با همکاری مسئولان، امکان تزریق واکسن به سایر مردم فراهم شود تا از این طریق بتوان بیماری هپاتیت B را کنترل کرد.

وی به واکسیناسیون نوزادان اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح، تزریق واکسن به نوزادان از حدود 26 سال پیش در کشور آغاز شده و با اینگونه اقدامات پیشگیرانه شاهد روند رو به کاهش هپاتیت B در کشور هستیم.

علویان با اشاره به اینکه همه افراد 28 تا 50 ساله واکسن هپاتیت B را تزریق کردند، اظهار امیدواری کرد که با برنامه ریزی مناسب سایر شهروندان در مقابل این بیماری واکسینه شوند.

وی تعداد مبتلایان به بیماری هپاتیتhepatitis) B) را بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر اعلام کرد و گفت: هرچند این بیماری در 2 استان سیستان و بلوچستان و گلستان شیوع بالایی دارد اما در سایر استان‌ها کاهش جدی یافته است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت: شیوع بیماری در چند سال پیش در برخی از استان ها به بیش از پنج درصد رسیده بود که در حال حاضر شیوع هپاتیت B در حدود نیمی از کشور کمتر از یک درصد و در نیمی دیگر به کمتر از 2 درصد رسیده است.

وی رفتارهای پرخطر جنسی و خالکوبی‌های غیربهداشتی را از جمله عوامل ابتلا به این بیماری اعلام کرد و گفت: مردم باید از خالکوبی‌(Tattoos)های غیر بهداشتی به شدت پرهیز کنند.

وی در ادامه درباره بیماری هپاتیت C در کشور گفت: با اینکه هپاتیت C قابل علاج است اما اگر این بیماری به موقع شناسایی شود، قابل کنترل بوده و فرد از عوارض دیگری مانند سیروز و سرطان کبد نجات می یابد.

علویان اظهار کرد: سالانه افراد زیادی در ایران و دنیا براثر این بیماری جان خود را از دست می دهند که می توان با اقدامات درمانی مناسب جان آنان را نجات داد.

وی ادامه داد: مهمترین راه انتقال هپاتیت C در سال های گذشته از طریق تزریق خون بوده اما از سال 1375 که همه خون‌ها در ایران آزمایش می شوند، مهمترین راه انتقال این بیماری به اعتیاد تزریقی تغییر کرده است. 


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: