مقادیر بالای پروتئین گیاهی و حیوانی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است
شفاآنلاین>تغذیه> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در پیشگیری از پوکی استخوان و جوانسازی پوست و مو موثر دانست.به گزارش شفاآنلاین، آبگوشت دوگوله دودار یکی از غذاهای سنتی لرستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فولات، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، سلنیوم، کولین، فیبر، فسفر، سولفور، گوگرد، لوتئین، زاگزانتین و ... است.برای بررسی خواص آبگوشت دوگوله دودار لرستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.مهمترین خواص آبگوشت دوگوله دودار لرستانحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص آبگوشت دوگوله دودار لرستان گفت: مقادیر بالای پروتئین گیاهی و حیوانی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.وی افزود: آبگوشت دوگوله دودار لرستان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.عظمایی بیان کرد: آبگوشت دوگوله دودار لرستان به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها (Cancers)محافظت میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: تقویت سیستم قلبی عروقی و رفع مشکل باروری از دیگر خواص این آبگوشت خوشمزه است.عظمایی بیان کرد: مصرف آبگوشت دوگوله دودار لرستان موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.وی گفت: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری(prevention) میکند.مواد لازم آبگوشت دوگوله دودار لرستان-گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم-نخود یک لیوان-لوبیا یک لیوان-بادمجان ۲ عدد-پیاز متوسط ۲ عدد-سیر ۴-۳ حبه-کشک ۲۰۰ گرم-نمک، زردچوبه و نعناع خشک به مقدار لازم-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم-آب به مقدار لازم-نعناع داغ برای تزئینطرز تهیه آبگوشت دوگوله دودار لرستان-برای تهیه این غذا ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس میکنیم.-پیاز را خرد کرده و به همراه نخود و لوبیای خیس خورده و گوشت و آب میپزیم.-پس از پخت مواد، نمک و زردچوبه را اضافه میکنیم.-بادمجان را شسته و پس از پوست گرفتن سرخ میکنیم.-بادمجان سرخ کرده را به مواد اضافه میکنیم.-در انتهای پخت کشک را اضافه کرده و با نعناع داغ و سیر داغ تزئین میکنیم.-هنگامی که غذا پخته و آماده شد، آب آن را جدا میکنیم.-محتویات باقی مانده را میکوبیم.-این غذا همراه نان شنگک تازه و سبزی میل میشود.