کد خبر: ۲۲۵۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۵ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - 2019March 07
تامین خون و فرآورده های آن در استان به دلیل کاهش ذخیره های خونی و تعداد اهداکنندگان در وضعیت ناخوشایندی قرار دارد. ذخایر مطلوب سیستان و بلوچستان باید بیشتر از پنج تا هفت روز باشد تا بتوانیم به درخواست بیماران پاسخ دهیم
شفاآنلاین>سلامت> مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان اظهار کرد: هم اینک ذخایر خونی سیستان و بلوچستان نیاز تنها ۲ روز را تأمین می‌کند، به همین سبب نیازمند کمک و مساعدت هم استانی‌های عزیز برای اهدای خون و بالابردن میزان ذخایر خونی هستیم.

به گزارش شفاآنلاین، خسروی در خصوص وضعیت ذخیره خون استان گفت: تامین خون و فرآورده های آن در استان به دلیل کاهش ذخیره های خونی و تعداد اهداکنندگان در وضعیت ناخوشایندی قرار دارد.  ذخایر مطلوب سیستان و بلوچستان باید بیشتر از پنج تا هفت روز باشد تا بتوانیم به درخواست بیماران پاسخ دهیم .

مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به گستردگی و پراکندگی منطقه برای حمل و نقل خون و نداشتن دپوی مناسب در هر مرکز درمانی در سطح استان با مشکل رو به رو هستیم.

وی بیان کرد: در اسفندماه بیماران تالاسمی به دلیل تعطیلات ایام نوروز، خون زودتر از موعد و خارج از برنامه دریافت می‌کنند به همین دلیل در روزهای آخر سال نیاز خونی بیشتر می‌شود.

خسروی، علت دیگر کمبود خون در این ماه را جراحی‌های اورژانسی، کاشت باقلا در سیستان و بلوچستان و فابیسم و تصادفات عنوان و تصریح کرد: کاهش مراجعان در اسفندماه برای اهدای خون، زنگ خطر جدی برای سلامت(Health) و تأمین خون سالم در سیستان و بلوچستان را به صدا در آورده است .

مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: در این ماه امکان خون رسانی از سایر نقاط کشور نیز بسیار کم است چون در شبکه خون رسانی کشور امکان کمک رسانی به علت آمادگی برای حوادث غیرمترقبه وجود ندارد و تنها برای موارد خیلی اورژانسی خون ارسال می‌شود.

وی اظهار کرد: مشکل کمبود خون در سیستان و بلوچستان جدی است در همین راستا از شهروندان درخواست داریم برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند.

دوره آموزشی استقرار اصول GMP ( آشنایی با استانداردهای سازمان جهانی بهداشت) با شرکت ۱۰ نفر از کارکنان انتقال خون افغانستان در زاهدان برگزار شد. شرکت کنندگان در این دوره ده روزه، با تجهیزات آزمایشگاهی و خونگیری آشنا شدند و آموزش‌های تخصصی را بصورت تئوری و عملی فرا گرفتند.

امینی، معاون سازمان(Organization) انتقال خون کشور هم گفت: در دو دهه اخیر سازمان انتقال خون ایران به عنوان همکار سازمان جهانی بهداشت معرفی شده است و بر این اساس باید سرویس‌های آموزشی و پژوهشی را برای کشورهای منطقه داشته باشیم. سازمان انتقال خون سیستان وبلوچستان هم به عنوان یک سازمان انتقال خون موفق در کشور شناخته شده است.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: