کد خبر: ۲۲۵۴۸۲
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۰ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - 2019March 06
سکته‌های مغزی به مجموعه ای از علائم عصبی گفته می‌شود و ناشی از نوعی مشکل عروقی است که باعث اختلال بخشی از عملکرد ساقه مغز، شبکیه یا نخاع مغز می‌شود

شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب گفت: دو نوع سکته مغزی داریم که یکی ناشی از انسداد رگ‌ها و دیگری ناشی از خونریزی رگ‌ها است.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر اشکان مولا  درباره سکته‌های مغزی<Stroke> اظهار کرد: سکته‌های مغزی به مجموعه ای از علائم عصبی گفته می‌شود و ناشی از نوعی مشکل عروقی است که باعث اختلال بخشی از عملکرد ساقه مغز، شبکیه یا نخاع مغز می‌شود.

وی افزود: این مشکل عروقی می‌تواند ناشی از انسداد عروق باشد و معمولا وقتی از جایی از بدن تشکیل شده که در قلب یا رگ‌های گردن است و هنگامی که بالا رفته و وارد یکی از عروق مغز می‌شود برگ را به صورت حاد می‌بندد و باعث می‌شود که خون‌رسانی بخشی از ساقه مغز مختل شود.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب عنوان کرد: نوع دیگر مشکل عروقی که باعث سکته مغزی می‌شود خارج شدن خون از عروق مغزی است که از طریق پارگی رگ‌ها بوده و این خون از جریان عادی مغز خارج شده و وارد بافت مغز می‌شود که به این موضوع خونریزی مغزی گفته می‌شود و به صورت علائم عصبی کاهش سطح هوشیاری و سردرد خود را نشان می‌دهد.

مولا با اشاره به اینکه دو نوع سکته مغزی که یکی ناشی از انسداد رگ‌ها و دیگری ناشی از خونریزی رگ‌ها است، افزود: آنچه که بسیار حائز اهمیت بوده در زمان است و به عبارتی بعد از سکته مغزی هر دقیقه با مرگ میلیون‌ها سلول مغزی مواجه می‌شویم بنابراین باید هرچه سریع‌تر بیمار تحت درمان قرار گیرد تا نتایج بهتر و از بین رفتن علائم عصبی نیز بیشتر شود.

وی در خصوص علائم سکته مغزی اظهار کرد: سردرد شدیدی که معمولی نیست و به صورت صاعقه ناگهانی بوده و به عبارتی بدترین نوع سردردی است که بیمار تا به حال تجربه کرده است، کاهش سطح هوشیاری و در اغما و کما رفتن بیمار، افتادگی در یک طرف صورت، کم حسی و بی‌حسی بخشی از صورت، اختلال در تکلم، مشکل در فهم کلام، مشکلات بینایی، شامل دوبینی ناگهانی، کاهش شدید و نابینایی در یک طرف چشم، بی‌حسی یک طرف دست ضعف ناگهانی دست فلج پا و بی‌حسی پا و از جمله علائم ناشی از سکته مغزی است که بیمار معمولاً با مجموعه‌ای از این علائم مواجه است که به آن سندروم گفته می‌شود.

این فلوشیپ فوق تخصصی بیماری‌های عروق مغز با بیان اینکه سکته انسدادی نسبت به سکته از نوع خونریزی شایع‌تر است، یادآور شد: حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد سکته‌ها از نوع انسدادی هستند.

مولا گفت: برای سکته مغزی دو درمان وجود دارد که یک شامل روش سنتی‌تر و استفاده از روش TPA است که حل کننده لخته به صورت وریدی زده می‌شود و زمان طلایی درمان چهار و نیم ساعت است که این امر شانس بهبودی را افزایش میدهد.

وی افزود: درمان‌های پیشرفته‌تر اندوواسکولار نام دارد که از طریق عروق پا خون‌رسانی را ایجاد کرده که انجام این روش در مراکز تخصصی‌تر انجام می‌شود و این روش در ۲۴ ساعت از زمان شروع علائم موثر است به شرط اینکه بافت مغز هنوز زنده باشد.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: