یکی از عوامل بروز سرطان، کم تحرکی، چاقی، اضافه وزن و نوع مصرف غذا است. بیماری سرطان یک بحث مولتی فاکتریال است
شفا آنلاین>سلامت>خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هفته سلامت مردان، گفت: متوسط عمر خانم ها 76 سال و آقایان 73 است که این در خوشبینانه ترین حالت است. واقعیت این است که یکی از شعارهای سازمان بهداشت جهانی <
The World Health Organization>و شعارهای هفتگانه هفته ملی سلامت مردان این است که مردان فعال تر، جامعه سالم تر و شعار بهداشت جهانی این است که مردان فعال تر از لحاظ فیزیکی، مردمان سالم تری هستند.
به گزارش شفا آنلاین:رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به هفته سلامت مردان و کاهش مبتلایان به سرطان با توجه به افزایش روزافزون این بیماری، اظهار کرد: یکی از عوامل بروز سرطان، کم تحرکی، چاقی، اضافه وزن و نوع مصرف غذا است. بیماری سرطان یک بحث مولتی فاکتریال است.عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: یکی از شعارهای سازمان بهداشت جهانی این است که تا سال ۲۰۳۰، ۱۹ درصد کم تحرکی کاهش پیدا کند. هفته ملی سلامت مردان از سال ۱۹۸۳ از استرالیا شروع، سپس در سال ۱۹۸۴در کانادا و بعد سال ،۲۰۰۱ بریتانیا شروع شد و تفکر آن در کشور ما از سال ۱۳۸۳ ایجاد و سال ۱۳۸۴ اجرایی شد. در واقع حدود ۱۵ سال است که در کشور ما این هفته را گرامی میداریم.
خضری با اشاه به کمتر بودن عمر آقایان نسبت به عمر خانمها گفت: عمر مردان از خانم ها کمتر است،چراکه بیشتر در معرض بلایای طبیعی هستند. به عنوان مثال در تصادفات رانندگی پنج درصد فوتیهای مردان بیشتر است، ۱۰ برابر میزان اعتیاد مردان بیشتر از زنان است. میزان سقوط از بلندی و مشکلات فیزیکی مردان نیز چند برابر خانمها است، بنابراین در مجموع باعث میشود عمر متوسط مردان از عمر متوسط خانمها کمتر باشد.
وی با بیان اینکه مردان در سراسر جهان کمتر به سلامت خود توجه میکنند، گفت: مردان نسبت به خود، ملاحظات کمتری دارند و به دلیل مشغله کاری که دارند، کمتر به خود توجه میکنند. ما از قدیم بهداشت مادر و کودک را در سیستم بهداشتی داشتهایم که همین امر باعث افزایش طول عمر خانمها نسبت به آقایان شده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: متوسط عمر خانمها ۷۶ سال و آقایان ۷۳ است که این در خوشبینانهترین حالت است. واقعیت این است که یکی از شعارهای سازمان بهداشت جهانی و شعارهای هفتگانه هفته ملی سلامت مردان این است که مردان فعالتر، جامعه سالمتر و شعار بهداشت جهانی این است که مردان فعالتر از لحاظ فیزیکی، مردمان سالمتری هستند.
خضری با بیان اینکه میزان تحرک با میزان سلامت ارتباط مستقیمی دارد، تصریح کرد: در بحث سلامت، مواد غذایی، رعایت رژیم غذایی و ورزش مهم هستند و با رعایت این موارد تا ۹۰ درصد آمار دیابت و ۴۰ درصد آمار سرطان را کاهش دهیم. آمار فشار خون، سکتههای قلبی و مغزی را با همین موارد میتوان تا ۹۰ درصد کاهش داد.
وی خاطر نشان کرد: هزینههای کمرشکن سرطان بسیار بالا است و وقتی ما بتوانیم آمار سرطان را کاهش بدهیم، صرفهجویی بسیاری در هزینههای درمان میشود. خوشبختانه وزیر بهداشتی هم که الان آمده از حوزه بهداشت بوده و بهداشتی فکر میکند و طرح تحول سلامت را در عین حرکت، اصلاح میکند. در دنیا ثابت شده است که یک ریال هزینه در مسائل بهداشتی، ۱۲ برابر در درمان صرفهجویی میشود. بنابراین در بخش بهداشت هر کاری انجام میشود، سرمایهگذاری است و در درمان هر اقدامی انجام میشود، هزینه است.طبنا