کد خبر: ۲۲۵۰۱۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۷ - 2019February 28
یکی از کاربردهای اصلی سلول درمانی، درمان سرطان است که امیدواریم با پیشرفت این علم در کشور دیگر مرگ و میر ناشی از سرطان به تاریخ بپیوندد
شفاآنلاین>سلامت دبیر شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استان بوشهر با اشاره به اینکه دانشمندان جوان کشور محصولاتی در حوزه سلول درمانی تولید کرده اند که قابل عرضه به بازار است، گفت: فرصت پیشرفت در زمینه سلول درمانی در کشور فراهم است.

به گزارش شفاآنلاین، ماریا ظهیری روز پنجشنبه در نخستین سمپوزیوم ملی سلول درمانی، نبض پزشکی نوین در دانشگاه الزهرا افزود: یکی از کاربردهای اصلی سلول درمانی، درمان سرطان است که امیدواریم با پیشرفت این علم در کشور دیگر مرگ و میر ناشی از سرطان به تاریخ بپیوندد.

وی با تاکید بر اینکه سلول درمانی یکی از اولویت های کشور است، اظهار داشت: تمام اتفاقاتی که در دنیای پزشکی(medical) رخ می دهد، با هدف طولانی کردن عمر انسان است. بر این اساس امید به زندگی در انسان افزایش یافته، اما این افزایش عمر، کهولت سن و ناتوانی جسمی را نیز به همراه داشته است.

وی ادامه داد: پیش بینی شده تا سال 2050 از هر پنج نفر در دنیا یک نفر بالای 60 سال سن خواهد داشت که به این معنا است که نیروی محرک اقتصاد جامعه نیز تهدید می شود. از این رو سلامت افراد و درمان انواع بیماری ها با جدیدترین و بهترین روش ها جزو برنامه های دولت ها است و به همین علت دنیا در سال های اخیر به این سمت حرکت کرده است.

ظهیری به آمار مطالعات بالینی در زمینه سلول های بنیادی، پزشکی و بازساختی تا پایان سال 2018 اشاره کرد و گفت: تا پایان سال 2018 حدود هزار و 28 کارآزمایی بالینی انجام شده که 341 مطالعه در فاز یک ، 595 مطالعه در فاز دو و 92 مطالعه در فاز سه قرار دارد.

وی افزود: اولویت های این حوزه با 58 درصد مربوط به بیماری های مرتبط با انکولوژی است که نشان می دهد بیماری های(Diseases) هدف این بخش بیشتر مد نظر بوده و تعداد بیماران بهره مند از این حوزه در دنیا تا پایان سال 2018 حدود 59 هزار و 575نفر بوده است.

دبیر شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استان بوشهر گفت: در دنیا در این زمینه سرمایه گذاری زیادی صورت گرفته است، آمریکا و کشورهای اروپایی بیشترین سهم از این بازار را دارند، اما در سال 2018 کشورهای آسیایی نیز رشد خوبی به دست آوردند.

وی افزود: بازار این محصولات در سال 2018 نسبت به سال 2017 رشد 73 درصدی داشته است. بنابراین طبیعی است که شرکت های مختلف بر روی این حوزه سرمایه گذاری کنند. کشور ما هم باید با سرعت بیشتری پیش رود تا از این عرصه عقب نماند.

ظهیری گفت: تمرکز جهانی بر روی سلول درمانی بر روی سرطان است؛ زیرا این بیماری شایعترین علت مرگ در افراد زیر 75 سال است. در ایران سرطان بعد از حوادث جاده ای و بیماری های قلبی و عروقی سومین علت مرگ است.

وی درباره بازار دارویی سلول درمانی در دنیا اظهار داشت: بازار دارویی سلول های بنیادی در سال 2016 حدود سه میلیون دلار بود که پیش بینی می شود در سال 2021 به 87 میلیون دلار برسد و 8 درصد از کل بازار دارویی دنیا را به خود اختصاص دهد. همچنین طبق آخرین پیش بینی صورت گرفته تا سال 2050 این بازار به رقم 500 میلیون دلار خواهد رسید.

وی ادامه داد: آمریکا یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در این عرصه است. در آسیا کشور قطر اول است و ژاپن بعد از آن قرار دارد، انگلستان، کره جنوبی، عربستان، کانادا و فرانسه به ترتیب در رده های بعدی کشورهای سرمایه گذار در ین عرصه هستند.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: