این خورش غنی از آهن و اسیدفولیک است و موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در درمان بواسیر، طراوت و جوان سازی پوست و مو موثر دانست.
به گزارش شفاآنلاین، خورش تره کردی یکی از غذاهای سنتی کردستان و حاوی ویتامینهای A، B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، اسیدفولیک، منگنز، سلنیوم، کولین، زاگزانتین، کوئسیتین، فسفر، فیبر، اسیدسیتریک، روی (زینک) و ... است.برای بررسی خواص خورش تره کردی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.مهمترین خواص خورش تره کردیحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص خورش تره کردی گفت: این خورش غنی از آهن و اسیدفولیک است و موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.وی افزود: خورش تره کردی تاثیر چشمگیری در تقویت سیستم قلبی عروقی دارد، همچنین از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری(prevention) میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: تاثیر چشمگیر در کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت بینایی، سمزدایی دستگاه گوارش از دیگر خواص این خورش خوشمزه است.عظمایی بیان کرد: این غذا به دلیل داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر، سلنیوم و ویتامین D، تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: خورش تره کردی دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود، همچنین از پیری زودرس پیشگیری میکند.عظمایی بیان کرد: این خورش به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها(Cancers) میشود.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست میشود و برای افراد مبتلا به بواسیر مفید است.وی اظهار کرد: مصرف این غذا باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود و از آلزایمر پیشگیری میکند.عظمایی گفت: این خورش دارای پروتئین گیاهی و حیوانی است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود، لذا برای ورزشکاران، سالمندان و کودکان در حال رشد مفید است.
مواد لازم خورش تره کردی
-گوشت چرخ کرده یا خرد شده ۴۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-رب گوجه فرنگی محلی یک قاشق غذاخوری
-زرشک به مقدار لازم (به دلخواه)
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-ادویه (زردچوبه، پودر لیمو، نمک و فلفل سیاه) به مقدار لازم
-تره خرد شده یک کیلوگرم
-لوبیا سفید ۱۵۰ گرم
-آب ۲-۱ لیوان
-سیب زمینی یک عدد
طرز تهیه خورش تره کردی
-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و با روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.
-سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-لوبیا که از شب قبل در آب خیسانده شده است، به مواد اضافه میکنیم.
-یک تا ۲ لیوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم کاملا بپزد.
-سپس نمک، رب گوجه فرنگی، ادویهجات و پودر لیمو را اضافه میکنیم.
-در انتها تره کردی و زرشک را اضافه کرده و صبر میکنیم تا بپزد و جابیافتد.
-سیب زمینی را جداگانه خرد میکنیم و کمی با روغن تفت میدهیم.
- هنگامی که غذا آماده شد با سیب زمینی سرخ کرده تزئین کرده و با برنج و سبزی تازه سرو میکنیم.