کد خبر: ۲۲۱۳۵۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019January 24
هر گاه صحبت ازبیماری‌های خطرناک می‌شود فورا به یاد پرفشاری خون، کلسترول بالا، بیماری عروق کرونر می‌افتیم درصورتی که بیماری‌های مربوط به چشم یکی از مهمترین عواملی است که باعث شلوغی بیمارستان‌ها و کلینیک‌های پزشکی می‌شود
شفاآنلاین>سلامت> یک فوق تخصص شبکیه چشم گفت: آب مروارید در حقیقت کدورتی در عدسی چشم است که باعث کاهش بینایی می‌شود .

 به گزارش شفاآنلاین، هر گاه صحبت ازبیماری‌های خطرناک می‌شود فورا به یاد پرفشاری خون، کلسترول بالا، بیماری عروق کرونر می‌افتیم درصورتی که بیماری‌های مربوط به چشم یکی از مهمترین عواملی است که باعث شلوغی بیمارستان‌ها و کلینیک‌های پزشکی می‌شود.

آب مروارید می‌تواند یک چشم یا هردو چشم را درگیر کند ولی نمی‌تواند از یک چشم به چشم دیگر انتشار یابد و تاری دید چشم، درد، کاهش بینایی، سوزش چشم و قرمزی به خودی خود برطرف نمی‌شود در صورت بروز این علایم حتما به چشم‌پزشک مراجعه کنید.

با توجه به اینکه چشم یکی از اعضای مهم انسان محسوب می‌شود و بیماری آب مروارید یا آب سیاه یکی از شایع‌ترین بیماری چشمی است که بین مردم رواج پیدا کرده است تصمیم گرفتیم در این زمینه با محمدمهدی مطهری فوق تخصص شبکیه چشم  مطالبی را عنوان نمودند.

* سوال: آب مروارید چیست و چند نوع آب مروارید در جهان وجود دارد؟ آیا این بیماری قابل درمان است؟

مطهری: آب مروارید کدورتی در عدسی چشم است که باعث کاهش بینایی می‌شود و این مکانیسم‌ها علل‌های و انواع مختلفی دارد آب مروارید ضربه‌ای و آب مروارید سنی که شایع‌ترین آب مروارید آب مروارید سنی است که به علت کهولت سن اتفاق می‌افتد، آب مروارید ناشی از استفاده داروها، آب مروارید مادرزادی، آب مروارید متابولیک، بیماری دیابت که منجر به بیماری چشم می‌شود و غیره.

روش‌هایی که در گذشته برای درمان آب مروارید چشم بکار گرفته می‌شد نسبت به اکنون متفاوت است روش‌های لیزری با استفاده از امواج صوتی و غیره برای درمان آب مروارید چشم انجام می‌شود که این عمل نباید مانند قدیم به نقطه اوج خود برسد و سپس عمل چشم صورت گیرد

عمل آب مروارید در مدت زمان کوتاهی صورت می‌گیرد مردم فکر می‌کنند تمام علت‌های کاهش بینایی آب مروارید است در صورتی که این طور نیست درحالی که ممکن است کاهش دید در بیمار به دلیل بیماری دیابت است وهنگامی که آب مروارید بیمار عمل می‌شود آن درصدی که مربوط به آب مروارید بوده عمل می‌شود ولی التهاب چشم و خونریزی شبکیه سرجایش هست و درمان جداگانه‌ای دارد.

سوال: در راستای بیماری شب‌کوری توضیح بدهید که نشانه‌های این بیماری چیست و آیا این بیماری قابل درمان است؟

مطهری: بیماری شب کوری چشم علت‌های مختلفی دارد این بیماری فعلا در هیچ جای دنیا فعلا درمان صددرصدی وجود ندارد ولی روی این موضوع خیلی کار می‌شود.

یک نوع سیستمی برای نخستین بار در شیراز انجام گرفت و چندسالی که در خارج از کشور نیز به این موضوع پرداخته‌اند که بیماران هیچ چیزی را نمی‌بینند و دید آنها فقط در حد نور مختصر است که به واسطه این نور به مانعی برخورد نکنند.

روش‌های دیگری وجود دارد که متخصصان چشم روی این موضوع کار می‌کنند و پیوند قسمتی از شبکیه چشم که ممکن است فعلا روی حیوانات انجام ‌شود و بعدا شاید روی انسان‌ها اتفاق بیافتد.

کمبود ویتامین «آ» نیز یکی از علت‌های بروز شب‌کوری در کودکان می‌شود اگر در حالت عادی ویتامین آ در انسان کم شود به بیماری شب‌کوری دچار خواهند شد و این بدین معنا نیست که مردم به خوردن ویتامین «آ» روی بیاورند زیرا زیاد خوردن این ویتامین نیز سیستم بدن را دچار اختلال می‌کند.

*سوال: آیا فشار خون می‌تواند باعث ایجاد بیماری چشم در افراد شود؟

مطهری: فشار خون یکی از بیماری‌های بسیار شایع است و ممکن است موارد چشمی را در فرد ایجاد کند فشار خون همراه دیابت عوارض بسیار جدی برای بیمار در پی دارد.فشار خون باید دقیقا کنترل شود سکته‌های چشمی که در چشم اتفاق می‌افتد یکی از علت‌های فشار خون است که متاسفانه در بسیاری مواقع درمانی برای آن وجود ندارد.

*سوال: تنبلی چشم چیست و از چه زمانی باید برای تشخیص و درمان بیماری چشم به چشم‌پزشک مراجعه کرد؟

مطهری: تنبلی چشم در کودکان قبل از هفت سالگی باید تشخیص و درمان شود و استفاده از مواد غذایی متناسب و حاوی ویتامین‌های مختلف بویژه ویتامین «آ» در حفظ سلامتی چشم بسیار مفید است.

یکی از شایع‌ترین مشکلات چشم به خصوص در کودکان است که اگر در کودکی درمان نشوند باعث اختلال دید دائم منجر خواهد شد، لوچی چشم یا استرابیسم و یا انحراف چشم اختلالی است که در آن چشم‌ها وضعیت ناهمگونی نسبت به یکدیگر پیدا کرده و هرکدام از چشم‌ها در جهت مختلف نگاه می‌کنند استرابیسم کودکان درصورتی که به موقع درمان نشوند کاهش دید و یا تنبلی چشم را به همراه خواهد داشت.

نوزادانی که به صورت نارس به دنیا آمدند ممکن است به بیماری چشم مواجه شوند کودکانی که وزن کمتر از حد نصاب به دنیا می‌آیند در حقیقت کودک نارس به دنیا آمده است و در معرض خطر بیماری (Sickness)چشم قرار دارند.

هنگامی که چشمان کودک در حالت عادی با هم زاویه داشته باشد یا انحراف دارد در نخستین فرصت کودک باید توسط پزشک معاینه شود ولی ممکن است چشمان کودک از نظر ظاهری هیچ مشکلی نداشته باشد بهترین سن معاینه بین سه لغایت چهارسالگی است.

درمان انحراف چشم یا استرابیسم باید در سنین پایین صورت گیرد و اگر بزرگتر شوند ممکن است چشم به تنبلی دچار شده باشد و دیگر معالجه نشود.

*سوال: آیا بیماری دیابت بر روی بیماری چشم تاثیرگذار است؟

مطهری: متاسفانه بیماری دیابت درمان قطعی ندارد انواع مختلف قرص و انسولین وجود دارد که می‌تواند دیابت را کنترل کنید ولی درمان نمی‌شود هرچه دیابت در بدن طولانی‌تر شود عوارض در چشم، کلیه(Kidney)، اعصاب و قلب و سایر اعضای بدن را درگیر می‌کند یکی از شایع‌ترین بیماری که دیابت آن را درگیر می‌کند بیماری در چشم است.

مراحل اولیه را تزریق یا لیزر می‌کنیم در کنار کنترل قند خون این کار را انجام می‌دهیم چه بسا بیمارانی هستند که این کار انجام می‌شود ولی قند آنها کنترل نشده باشد درمان جواب نمی‌دهد و و اگر منجر به خونریزی زیاد داشته باشد بیمار باید عمل شود.

بیماران دیابتی باید زود به پزشک مراجعه کنند و اسکرین شوند اگر دیابت را جدی نگیرید ممکن است دیر شود و خونریزی شدید ممکن است اتفاق بیافتد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: