کد خبر: ۲۱۹۹۳۵
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۲۳ دی ۱۳۹۷ - 2019January 13
علائم آلرژی شامل عطسه، سرفه، آبریزش بینی، گلو درد و سر درد می‌شود. این علائم از خفیف تا شدید می‌توانند باشند
شفا آنلاین>سلامت>جالب است بدانید رینیت آلرژيک با افسردگی و رفتارهای خودکشی گرایانه ارتباط دارد. البته معنی‌اش این نیست که هر کسی که آلرژی دارد حتما افسردگی یا اضطراب دارد یا برعکس. اگر فردی آلرژی داشته باشد، در معرض افسردگی نیز هست.

به گزارش شفا آنلاین:علائم آلرژی شامل عطسه، سرفه، آبریزش بینی، گلو درد و سر درد می‌شود. این علائم از خفیف تا شدید می‌توانند باشند. برخی از افرادی که آلرژی دارند به زندگی عادی روزمره خود ادامه می‌دهند و جز ناراحتی جزئی که گهگاه سراغ‌شان می‌آید مشکل دیگری ندارند، اما عده‌ای دیگر ممکن است احساس بیماری کنند.

جالب است بدانید رینیت آلرژيک با افسردگی <Depression>و رفتارهای خودکشی گرایانه ارتباط دارد. البته معنی‌اش این نیست که هر کسی که آلرژی دارد حتما افسردگی یا اضطراب دارد یا برعکس. اگر فردی آلرژی داشته باشد، در معرض افسردگی نیز هست.


هر کسی که دچار آلرژی مزمن و مداوم است احتمالا بیشتر روزهای هفته یا ماه را با احساسی بد طی می‌کند. یکی دو روز احساس بد حالی کردن، حس و حال عمومی‌تان را بد نمی‌کند. اما اگر بیشتر روزهای‌تان با بدحالی سپری شوند در نهایت بر نگرش شما نسبت به زندگی اثر منفی می‌گذارند.

وقتی شما با آلرژی‌تان درگیرید زندگی متوقف نمی‌شود و شما مجبورید حتی اگر حال‌تان خوب نیست فعالیت‌های روزمره‌ی خود را داشته باشید. آلرژی می‌تواند بر عملکرد شما در محل کار و دانشگاه و ... اثر بگذارد و بسته به شدت علائمی که دارید، فعالیت‌ها و مسئولیت‌های‌تان لطمه ببینند.

خیلی از افراد آلرژی خود را با افسردگی مرتبط نمی‌دانند اما بین سلامت جسمی و حس و حالی که دارید، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. مثلا تشخیص سرطان یا بیماری عروق کرونری می‌تواند فرد را مستعد افسردگی کند.

البته آلرژی مانند بعضی از بیماریها خطرناک نیست اما هر روز حال بد داشتن به روحیه‌تان آسیب می‌زند و فرقی هم نمی‌کند علائم‌تان شدید باشند یا خفیف.

اختلالات خلقی بدون آلرژی هم می‌توانند روی بدهند

افسردگی و اضطراب خفیف معمولا خود به خود برطرف می‌شود اما اگر چنین نشد، به پزشک مراجعه کنید. راهکارهای درمانی که موثرند شامل: مدیتیشن، تنفس عمیق، ورزش و داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل می‌شوند.

درمان آلرژی می‌تواند افسردگی و اضطراب را نیز برطرف کند

رینیت آلرژیک، سیتوکین ترشح می‌کند که نوعی پروتئین التهابی است. این باور وجود دارد که این پروتئین می‌تواند تاثیر منفی بر عملکرد مغز بگذارد و موجب افسردگی و اندوه شود. علاوه بر مصرف داروهای ضد آلرژی می‌توانید از طریق رژیم غذایی نیز با التهاب مبارزه کنید. بیشتر سبزیجات برگدار و آجیل و انواع بری‌ها را بخورید. همچنین زنجبیل و چای سبز نیز می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند. خوب بخوابید، ماساژ درمانی را امتحان کنید و مرتبا ورزش کنید.

اگر با بروز علائم آلرژی‌تان، دچار اضطراب یا افسردگی می‌شوید، کنترل علائم آلرژی می‌تواند کمک‌تان کند از نظر جسمی به احساس بهتری برسید و متعاقبا حال‌تان نیز بهتر شود. از عواملی که آلرژی‌تان را برانگیخته می‌کنند اجتناب کنید و از داروهای ضد آلرژی موجود روی پیشخوان داروخانه‌ها برای کنترل علائم استفاده کنید.



آیا ممکن است درمان آلرژی، احساس‌تان را بدتر کند؟

از عوارض جانبی داروهای ضد آلرژی که مصرف می‌کنید آگاه باشید. این داروها موثرند اما اغلب موجب سرگیجه، ناراحتی معده و یا یبوست نیز می‌شوند. عوارض جانبی این داروها معمولا موقتی‌اند اما می‌توانند با احساس بدی که ایجاد می‌کنند، افسردگی و اضطراب را تشدید کنند.

حرف آخر

بسیاری از افراد با آلرژی‌های فصلی یا همیشگی دست و پنجه نرم می‌کنند، که اگر نتوانند علائم خود را کنترل کنند، آلرژی می‌تواند منجر به اضطراب و افسردگی‌شان شود. در مورد تسکین علائم‌تان حتما با پزشک متخصص مشورت کنید تا دچار اختلالات خلقی نشوید. با درمان مناسب و تغییر در سبک زندگی می‌توانید این علائم را از خو دور کرده و از حال بد و ناخوشایندی که احاطه‌تان کرده خلاص شوید.
برترین ها
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: