کد خبر: ۲۱۹۱۸۷
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۱۶ دی ۱۳۹۷ - 2019January 06
کاندیدا آلبیکانس نوعی قارچ و مخمر بیماری‌زایی است که معمولا در مجرای معدی و روده‌ای انسان یافت می‌شود
شفا آنلاین>سلامت>محققان آمریکایی در بررسی‌های خود متوجه شدند که نوعی قارچ و مخمر روده، می‌تواند خود را به مغز رسانده و موجب التهاب‌های خطرناکی در مغز شود که در نهایت فرد را به آلزایمر مبتلا کند.

به گزارش شفا آنلاین: کاندیدا آلبیکانس نوعی قارچ و مخمر بیماری‌زایی است که معمولا در  مجرای معدی و روده‌ای انسان یافت می‌شود. محققان دانشکده پزشکی بیلور در هاتسون تگزاس، این مخمر را به جریان خون موش‌های آزمایشگاهی تزریق کردند و آن توانست از موانع حفاظتی مغز عبور کرده و موجب التهاب در مغز شود که این التهاب به نوبه خود به حافظه موش صدمه زد. این محققان با بررسی دقیق‌تر مغز موش‌ها دریافتند که ساختارهای بافتی ایجاد شده در این موش‌ها دقیقا شبیه ساختارهای بافتی مغز افراد مبتلا به آلزایمر<Alzheimer> است.

این بررسی نشان می‌دهد که باکتری‌های روده، نقشی حیاتی در ایجاد بیماری‌های تحلیل اعصاب، بازی می‌کنند و محققان با استفاده از این آگاهی می‌توانند روش درمان مناسبی برای این بیماری پیدا کنند.

محققان دانشکده پزشکی بیلور می‌گویند، بنابر مشاهدات بالینی مشخص شد که این قارچ‌ها موجب ابتلای افراد به بیماری‌های حساسیتی مربوط به راه‌های تنفسی فوقانی، مانند آسم، و عفونت‌هایی مانند  فساد خون که مرگبار است، شده و روزبه‌روز به تعداد این بیماران افزوده می‌شود. متاسفانه این عفونت‌های قارچی، بعدها خطر ابتلا به زوال عقل در افراد را بالا می‌برند.

وقتی این نوع عفونت قارچی وارد مغز می‌شود، تشکیل ساختارهای بافتی مانند تومورهای گرانولوم می‌دهد و این تومورها موجب نقص و ضعف خفیف در حافظه فرد می‌شود. اثرات بد این عفونت،  ۱۰ روز پس از اینکه عفونت درمان شود، معکوس می‌شود اما برخی از سلول‌های این بافت‌های مخرب، فعال باقی می‌مانند. سپس آنها موجب فعالیت نوعی سلول ایمنی به نام میکروگلیا می‌شوند. این سلول‌های ایمنی برای خوردن و هضم کردن این مخمر، بسیار فعال می‌شوند. آنها همچنین تولید تعدادی مولکول می‌کنند که وظیفه‌شان اسیر کردن مخمرها درون ساختارهایی دانه‌ مانند در مغز است. این ساختارها معمولا به مدت طولانی‌تر –حداقل ۲۱ روز- در مغز باقی می‌مانند.

از طرفی وقتی این دانه‌ها در مغز شکل می‌گیرند، پروتئین‌های پیش‌ماده آمیلوئید در پیرامون آنها و همچنین مولکول‌های بتای آمیلوئید در سلول‌های مخمر درون دانه‌ها انباشته می‌شوند. این مولکول‌های آمیلوئید معمولا در پلاک‌هایی که علامت بیماری آلزایمر هستند، دیده می‌شوند.
 محققان می‌گویند: این بررسی نشان می‌دهد که نقش قارچ‌ها در بیماری‌زایی در انسان چیزی فراتر از ایجاد حساسیت و فساد خون است. آنها با این کشف امیدوارند در آینده با بررسی‌های بیشتر بتوانند درمانی جدید برای بیماری آلزایمر پیدا کنند.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: