زیتون سرشار از مواد مغذی گیاهی بهعلاوه ویتامینها و آنتیاکسیدانها برای جلوگیری از سرطان و بهبود سلامت قلب و عروق است
شفاآنلاین>سلامت> زیتون سرشار از مواد مغذی گیاهی بهعلاوه ویتامینها و آنتیاکسیدانها برای جلوگیری از سرطان و بهبود سلامت قلب و عروق است.
به گزارش شفاآنلاین، در ادامه با خواص دیگر این ماده غذایی بیشتر آشنا میشوید.
کاهنده درد
آنتیاکسیدانها و مواد مغذی ضد التهاب موجود در زیتون، بهعنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل میکند. زیتون حاوی مادهای بهنامه اولئوکانتال؛ یک ماده با خواص ضد التهابی است که بسیار شبیه به خواص داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی عمل میکند. حدود 50 گرم روغن زیتون مقدار زیادی اولئوکانتال دارد که شبیه به 10 دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل میکند. باید بدانید که التهاب نقش مهمی در ابتلا به بیماریهای(Diseases) قلبی عروقی دارد.
کاهش کلسترول و فشار خون بالا
از آنجا که زیتون منبعی سرشار از چربیهای خوب است، به شریانها آسیب نمیزند و منجر به کاهش فشار خون و کنترل هرچه بهتر کلسترول خون نیز خواهد شد. اثرات کاهش فشار خون ناشی از مصرف روغن زیتون بهدلیل وجود اسید اولئیک در آن است. بهطور کلی کسانی که رژیم غذایی مدیترانهای سرشار از روغن زیتون را پیروی میکنند، کمتر دچار التهاب قلبی عروقی میشوند.
افزایش سلامت قلب
آسیب به رگهای خونی و شریانها ناشی از تاثیرات اکسیداسیون و رادیکالهای آزاد، شرایط حمله قلبی را فراهم میکند. مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای موجود در زیتون سیاه از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری میکنند و میتوانند مانع نارساییهای قلبی و حمله قلبی شوند. زیتون حاوی نوعی چربی سودمند برای کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز است. همچنین ثابت شده است که مصرف زیتون در رژیم غذایی بهطور قابل ملاحظهای خطر ابتلا به عوارض قلبی را حتی در افراد با استعداد ژنتیکی فشار خون بالا و مشکلات قلبی کاهش میدهد.
کاهنده ابتلا به دیابت
از آنجا که زیتون سرشار از چربیهای اشباع نشده است، مصرف آن تا حد زیادی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی را کاهش میدهد. آنتیاکسیدانهای موجود در زیتون همچنین آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو را مهار میکنند و این خود کاهش خطر ابتلا به دیابت و کنترل موثرتر قند خون را بههمراه دارد. کسانی که بهطور منظم از روغن زیتون استفاده میکنند، بیشتر تمایل به کاهش وزن دارند و به همین دلیل به ندرت میبینید که این گونه از افراد به اضافه وزن دچار باشند. مطالعات علمی نیز تایید کرده است که این افراد از سطح بالای سروتین در بدن خود برخوردارند.
یک پروبیوتیک طبیعی
مروری بر مطالعات نشان میدهد که ترکیبات فنلی موجود در زیتون میتواند منجر به افزایش تعداد باکتریهای خوب در روده شود ضمن اینکه تولید ویتامینها و مواد شیمیایی ضد باکتری را در بدن بالا میبرد. بنابراین زیتون بهبود دهنده سلامت روده و افزایش عملکرد میکروبیوم است.
پیشگیری(prevention) از سرطان
ساکنان مناطق مدیترانهای بهطوری قابل ملاحظه کمتر دچار ابتلا به سرطان نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی میشوند. به این دلیل که مصرف زیتون و روغن زیتون در آنها بالا است. ترکیبات فنلی در زیتون خاصیت محافظت در برابر سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان معده دارند.
مفید برای افراد مبتلا به آلرژی
خواص ضد التهابی زیتون باعث میشود که حتی افراد مبتلا به آلرژی بتوانند از خواص زیتون بهره ببرند. عصاره زیتون بهعنوان یک آنتیهیستامین در سطح سلولی عمل میکند. به همین دلیل شما باید زیتون را بهعنوان غذا ضد آلرژی در برنامه غذایی خود جای دهید.
جلوگیری از پوکیاستخوان
ترکیبات فنلی موجود در زیتون در پیشگیری از کاهش تراکم استخوانها مفید است ضمن اینکه منجر به افزایش استحکام استخوانها نیز میشود.
حفظ سلامت چشم
فقط یک فنجان روغن زیتون میتواند 10 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه توصیه شده از ویتامین A را برای شما فراهم کند. این ویتامین برای داشتن چشمهای سالم بسیار مهم است و دید در شب را بهبود میبخشدد.