کد خبر: ۲۱۸۰۵۷
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۰۴ دی ۱۳۹۷ - 2018December 25
پایان سال ۲ زمان مناسب قطع شیردهی است؛ با عادت کردن کودک به غذای خانواده وزن‌گیری مناسب طفل آغاز می‌شود اما پس از مدتی، تدوام شیردهی معمولا مانع تغذیه مناسب کودک شده و او را از خوردن غذای مناسب با روند رشد و تکاملش باز می‌دارد
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص اطفال گفت: می‌توانید برای قطع شیردهی ابتدا با زیاد کردن فاصله شیردهی و خوراندن غذا به کودک او را از شیر خوردن بازدارید.

به گزارش شفا آنلاین، علی محتشمی متخصص اطفال ، درباره نکات طلایی در هنگام از شیر گرفتن کودک، گفت: پایان سال ۲ زمان مناسب قطع شیردهی است؛ با عادت کردن کودک به غذای خانواده وزن‌گیری مناسب طفل آغاز می‌شود اما پس از مدتی، تدوام شیردهی معمولا مانع تغذیه مناسب کودک شده و او را از خوردن غذای مناسب با روند رشد و تکاملش باز می‌دارد.‌

این متخصص اطفال اظهار کرد: برای قطع شیردهی ابتدا با افزایش فاصله شیردهی و خوراندن غذا به کودک، او را از شیر خوردن بازدارید؛ ابتدا فاصله وعده‌های شیر روزانه را زیاد کنید، فعلا شیر شبانه را قطع نکنید، در صورتی که باردار شده‌اید و به توصیه پزشک می‌خواهید کودکتان را از شیر بگیرید، تا ماه ۵ بارداری فرصت دارید تا شیردهی را به‌تدریج قطع کنید.

وی گفت: روی سینه‌های دردناک کمپرس خنک بگذارید و از مسکن در صورت درد استفاده کنید؛ به هیچ وجه سینه‌ها را ندوشید تا به‌تدریج شیر قطع شود، از دارو‌های قطع شیر مانند برموکریپتین استفاده نکنید، مصرف این دارو در برخی موارد در مادران شیرده با سکته همراه بوده است.

محتشمی ادامه داد: لباس‌های یقه بسته بپوشید تا کودک نتواند به سینه شما دسترسی پیدا کند؛ وقتی کودکتان، به سراغ شما آمد، او را در آغوش گرفته و نوازش کنید، زیرا این دوره برای کودک شما بحرانی است.

وی افزود: پیش از آن که کودک را از شیر بگیرید، او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید؛ برای او سرویس غذاخوری جداگانه با طرح‌های کودکانه و رنگ‌های شاد، تند و جذاب بخرید؛ به‌تدریج فاصله زمانی شیر دادن‌ را بیشتر کنید، صبح‌ها وقتی کودک از خواب بیدار شد به او شیر دهید و نوبت بعدی را تا جایی که امکان دارد به تأخیر بیندازید.

این متخصص اطفال بیان کرد: اگر شاغل هستید و کودکتان عادت کرده است که در زمان و مکان خاصی شیر بخورد، باید حواستان به زمان باشد. در ساعت‌های شیردهی سعی کنید خود را مشغول نشان دهید و در عوض کمی آب میوه یا یک لیوان شیر را برای نوشیدن در اختیار کودک بگذارید.

محتشمی تشریح کرد: در برنامه‌های روزانه کودک تغییر‌اتی به وجود آورید؛ کودکان در این سنین به راحتی با جایگزین‌هایی مثل پارک رفتن و رفتن به خانه مادربزرگ کنار می‌آیند پس سعی کنید روش‌ها و کار‌های مناسب برای جایگزینی در نظر بگیرید، توصیه می‌شود از همسرتان کمک بگیرید،  وقت‌هایی که کودک شیر می‌خواهد شوهرتان او را در آغوش گرفته و از خانه دور کند.

این متخصص اطفال افزود: اگر امکان دارد، او را با پدر و مادر بزرگش یا یکی از اعضای خانواده که با او صمیمیتی بیشتر دارد، به مسافرت بفرستید، پیش از انجام این کار مطمئن شوید که او می‌تواند چند روز بدون شما و در محیطی غریب به‌راحتی زندگی کند؛ در طول روز وقت بیشتری به کودک اختصاص دهید، با او بازی کنید، در آغوش بگیرید و از او بخواهید در کار‌های خانه به شما کمک کند، مرتب تکرار کنید که در حال بزرگ شدن است و باید برخی از عادت‌هایش را ترک کند.

وی گفت: در روش‌های سنتی، مادران موادی مانند فلفل را به نوک سینه خود می‌زدند تا کودک از خوردن شیر امتناع کند؛ بعضی از بچه‌ها چنان به شیر مادر وابسته‌اند که حاضر هستند تندی و تلخی را به جان بخرند، اما دست از شیر خوردن برندارند، برای انجام این کار حتماً با متخصص اطفال مشورت کنید، دارو‌های گیاهی مثل صبر زرد و فلفل خواص و عوارضی دارند که ممکن است برای کودک شما مضر باشد.

این متخصص اطفال یادآوری کرد: سعی نکنید خود را بیمار و سینه‌تان را زخمی نشان دهید؛ با این کار کودک ناراحت می‌شود و ممکن است از وضعیت پیش‌ آمده وحشت کرده و بترسد، در این حالت نه تنها مشکلی حل نمی‌شود بلکه موضوعی جدید به مشکلات خود اضافه کرده‌اید، ضمنا از مالیدن رژ و مواد رنگی شیمیایی به سینه خودداری کنید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: