بسیاری از ما در طول زندگی خود با اصطلاح شانس یا بدشانسی روبهرو میشویم. در بسیاری لحظات احساس ایجاد شرایطی که در طبیعت به نفع یا به ضرر ما عمل میکنند نیز برای ما به وجود آمده و در بسیاری از فرهنگها در گوشه و کنار جهان بهطورجدی موضوع شانس پذیرفتهشده و اعتقاد به خوششانس یا بدشانس بودن برخی اعداد و روزها وجود داشته و حتی برخی اعمال و رفتارها با خرافاتی از قبیل بدشانسی آوردن همراه بوده و افراد بر اساس پیشداوریهایی با آن برخورد میکنند
شفا آنلاین>اجتماعی> برخی گزارشهای آماری نشان میدهد که اتفاقات بدی همچون تصادفات منجر به مرگومیر در روزهای جمعه سیزدهم ماه بیشتر میشود اما ازنظر علمی موضوعی به نام بدشانسی و خوششانسی تائید نشده و نمیتواند صحت داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین:بسیاری از ما در طول زندگی خود با اصطلاح شانس یا بدشانسی<Misfortune> روبهرو میشویم. در بسیاری لحظات احساس ایجاد شرایطی که در طبیعت به نفع یا به ضرر ما عمل میکنند نیز برای ما به وجود آمده و در بسیاری از فرهنگها در گوشه و کنار جهان بهطورجدی موضوع شانس پذیرفتهشده و اعتقاد به خوششانس یا بدشانس بودن برخی اعداد و روزها وجود داشته و حتی برخی اعمال و رفتارها با خرافاتی از قبیل بدشانسی آوردن همراه بوده و افراد بر اساس پیشداوریهایی با آن برخورد میکنند.
دانشمندان اعتقاددارند بدشانسی نمیتواند پایه علمی داشته باشد و ازنظر علمی تنها بحث احتمالات مطرح بوده و این موضوع نیز بههیچعنوان ناشی از بدیمنی و یا خوششانسی نیست. هرچند برخی آمارهای موجود در این مطالعات باعث میشود تا افراد خرافاتی از آن به نفع خود استنباط کنند اما افزایش تصادف ممکن است در روزهای دیگر سال هم رخ دهد و ظاهراً ازنظر علمی موضوعی به نام بدشانسی وجود ندارد.
بهعنوان نمونه در بسیاری از فرهنگها، عدد سیزده بدیمن بوده و بدشانسی میآورد و یا عطسه کردن در برخی فرهنگها علامت بدی محسوب شده و اگر فرد، پیش از انجام کاری عطسه کند، به دلیل باور به نحسی و بدشانسی، آن کار را با تأخیر انجام خواهد داد.
حال این سؤال مطرح است که آیا موضوعی به نام شانس یا بدشانسی ازنظر علمی نیز تائید شده و مدارک و مستنداتی برای آن موجود است یا خیر؟ در سال ۲۰۱۷ میلادی گروهی از پژوهشگران به بررسی آمار تصادفات منجر به مرگ پرداخته و دریافتند بر اساس آمار، روزهای جمعهای که سیزدهمین روز ماه محسوب میشوند با مرگومیر جادهای بیشتری همراه بوده و بر اساس آمارهای رسمی، میزان تصادفات منجر به مرگ در این روزها ۱۲ درصد بیشتر است. در فرهنگهای غربی اگر روز جمعه با تاریخ سیزدهم ماه مصادف شود، بدشانسی آورده و بدیمن محسوب میشود. نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان میدهد عملهای جراحی که در این روز در بیمارستانها انجام میشود نیز بهطورکلی با عدم موفقیت بیشتری همراه هستند.
دانشمندان اعتقاددارند بدشانسی نمیتواند پایه علمی داشته باشد و ازنظر علمی تنها بحث احتمالات مطرح بوده و این موضوع نیز بههیچعنوان ناشی از بدیمنی و یا خوششانسی نیست. هرچند برخی آمارهای موجود در این مطالعات باعث میشود تا افراد خرافاتی از آن به نفع خود استنباط کنند اما افزایش تصادف ممکن است در روزهای دیگر سال هم رخ دهد و ظاهراً ازنظر علمی موضوعی به نام بدشانسی وجود ندارد. sciencefocus