این آنتی بیوتیک فقط عفونت های باکتریایی را درمان می کند و برای درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا موثر نیست
شفا آنلاین>سلامت> قرص سفیکسیم یا سفکسیم Cefixime یکی از آنتی بیوتیک های پرمصرف در ایران است که در ادامه ب چزئیات بیشتر به معرفی این دارو پرداخته می شود
قرص سفیکسیم Cefixime و اطلاعات دارویی در مورد سفیکسیم
به گزارش
شفا آنلاین:سفکسیم یا سفیکسیم Cefixime برای درمان انواع عفونت های باکتریایی استفاده می شود. این دارو به عنوان یک آنتی بیوتیک سفالوسپورین cephalosporin معروف است و با متوقف کردن رشد باکتری ها اثر بخشی می کند.
این آنتی بیوتیک فقط عفونت های باکتریایی را درمان می کند و برای درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا موثر نیست. مصرف هر نوع آنتی بیوتیک زمانی که نیاز به آن نیست، باعث ایجاد مقاومت در بدن شده و در نتیجه هنگام بروز عفونت به خوبی اثر نکند. چگونگی مصرف قرص سفکسیم
قرص سفیکسیم باید به طور کامل بلعیده شود. این دارو همراه با غذا یا بدون غذا – طبق دستور پزشک عمل کنید – و معمولا یک بار در روز مصرف می شود. در کودکان ممکن است قرص سفکسیم دو بار در روز مصرف شود. اگر قرص جویدنی سفکسیم را مصرف می کنید، آن را به طور کامل جویده و سپس ببلعید.
میزان مصرف دارو به شرایط بیماری و پاسخ بدن به دارو بستگی دارد. در کودکان میزان مصرف سفکسیم بر اساس وزن کودک تعیین می شود.
برای اینکه دارو به بهترین شکل اثر بخشی خود را داشته باشد، دارو را به طور منظم و سر وقت مصرف کنید. تا اتمام میزان تجویز شده از دارو مصرف آن را ادامه دهید، حتی اگر علائم شما بهبود پیدا کرده باشند. متوقف کردن زودهنگام مصرف سفکسیم منجر به رشد رشد باکتری ها و عود بیماری می شود. اگر با وجود مصرف دارو شرایط شما ادامه پیدا کرده یا بدتر شده است، به پزشک اطلاع دهید.
عوارض قرص سفکسیم
در زمان مصرف سفکسیم مشکلات زیر ممکن است رخ دهند:
دل پیچه
دل درد
اسهال
تهوع
گاز معده
سردرد
خواب آلودگی
اگر هر یک از این علائم ادامه پیدا کرده یا بدتر شدند، به پزشک اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید پزشک با آگاهی از عوارض جانبی دارو آن را تجویز کرده و مزیت های دارو برای شما بیشتر از عوارض آن است. افراد بسیاری از سفکسیم مصرف می کنند، بدون اینکه هیچ عارضه جانبی در خود مشاهده کنند.
در صورت مشاهده هر یک از این عوارض نادر اما جدی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:
دل درد یا معده درد شدید
تهوع یا استفراغ مداوم
زرد شدن چشم ها یا پوست
تیره شدن ادرار
خستگی غیر عادی
علائم جدیدی از عفونت (به عنوان مثال گلو درد و تب)
کبودی یا خونریزی آسان
مشکلات کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار)
نوسانات خلقی
سفکسیم به ندرت ممکن است منجر به بروز بیماری شدید روده با نام کلستریدیوم دیفیسل Clostridium difficile می شود کهاین بیماری با اسهال شدید در ارتباط است و به علت مقاومت باکتری بروز می کند. این بیماری ممکن است چند ماه یا چند هفته بعد از قطع مصرف دارو بروز کند. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر داروهای ضد اسهال یا ضد افسردگی مصرف نکنید، چرا که شرایط بیماری را بدتر می سازند:
اسهال مداوم
گرفتگی یا درد معده یا شکم
مخاط خون در مدفوع
مصرف طولانی مدت یا مداوم سفکسیم ممکن است منجر به بروز برفک دهانی یا عفونت قارچی واژن شود (عفونت قارچی دهانی یا واژینال). در زمان مصرف سفکسیم در صورت مشاهده زخم های دهانی یا تغییر در ترشحات واژن یا هر نوع علائم جدید حتما به پزشک اطلاع دهید.
واکنش حساسیتی شدید نسبت به سفکسیم به ندرت رخ می دهد، با این حال در صورت مشاهده علائم مربوط به واکنش حساسیتی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. علائم واکنش حساسیتی به سفکسیم عبارتند از:
بثورات پوستی
خارش یا التهاب (به ویژه روی صورت، زبان و گلو)
سر گیجه شدید
مشکل تنفسی
عوارض بیان شده لیست کاملی از عوارض سفکسیم نیستند، در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگر به پزشک اطلاع دهید.
احتیاط های لازم در زمان مصرف قرص سفکسیم
قرص سفکسیم,قرص سفیکسیم
قبل از مصرف قرص یا شربت سفیکسیم چنانچه داروی دیگری مصرف می کنید، داروی با نسخه یا بدون نسخه یا مکمل ها و ویتامین ها، حتما به پزشک اطلاع دهید.
به علاوه اگر به این دارو یا هر گونه دارویی حساسیت دارید و یا به پنی سلین یا سایر آنتی بیوتیک های سفالوسپورین (به عنوان مثال سفالکسین) حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از شروع مصرف دارو به پزشک اطلاع دهید، به ویژه اگر به هر یک از موارد زیر مبتلا هستید:
بیماری کلیوی
برخی بیماری های روده (مانند کولیت)
سفکسیم ممکن است باعث شود باکتری های زنده واکسن ها (مانند واکسن تیروئید) به درستی عمل نکنند. در زمان مصرف دارو سفکسیم از انجام هر گونه ایمن سازی با واکسن اجتناب کنید، مگر اینکه با دستور پزشک انجام شود.
قبل از انجام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید از چه داروهایی مصرف می کنید.
شکل جویدنی قرص سفکسیم ممکن است حاوی آسپارتام باشد. اگر به فنیل کتونوری phenylketonuria یا هر بیماری دیگری مبتلا هستید که لازم است آسپارتام را دررژیم غذایی خود محدود یا حذف کنید، در مورد مصرف داروی سفکسیم با پزشک مشورت کنید.
قرص سفیکسیم در بارداری
در دوران بارداری تنها در صورت نیاز باید این دارو مصرف شود. در مورد خطرات و مزیت های مصرف سفکسیم در بارداری با پزشک مشورت کنید.
سفکسیم و شیردهی
این مسئله مشخص نیست که آیا سفکسیم وارد شیر مادر می شود یا خیر. در مورد مصرف سفکسیم در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. سیمرغ