کد خبر: ۲۰۷۴۴۷
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 04
خودکشی یا خودسوزی یکی از بحرانی‌ترین آسیب‌های روانی است که برای برخی افراد اتفاق می‌افتد.
شفا آنلاین>اجتماعی>یک روانشناس بالینی بیان کرد: هنگام مواجهه با فردی که قصد خودکشی یا خودسوزی دارد، باید به‌جای سرزنش و قضاوت، تمام دلخوری‌ها، ناراحتی‌ها و التهاب‌های فرد را بپذیریم و وعده‌های پوچ به وی ندهیم.

به گزارش شفا آنلاین:حمید فرزادی  درباره نحوه برخورد با افرادی که قصد خودسوزی و خودکشی<Suicide> دارند، گفت: خودکشی یا خودسوزی یکی از بحرانی‌ترین آسیب‌های روانی است که برای برخی افراد اتفاق می‌افتد.

آسیب‌شناسی‌ها نشان می‌دهد عموماً این آسیب به دنبال خشم بیش از حد و یا افسردگی حاد برای افراد رخ می‌دهد.

وی افزود: نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، سرکوب نیازها موجب بروز خشم بیش از حد در افراد می‌شود که همین مسئله موجب عدم تمایل فرد به ادامه زندگی خواهد شد. علاوه براین افرادی که دچار افسردگی شدید می‌شوند، به‌دنبال یأس و ناامیدی، دیگری تمایلی به حیات ندارند و دست به اقداماتی می‌زنند تا به زندگی خود پایان دهند.

این روانشناس بالینی بحران‌های اجتماعی، اقتصادی و عاطفی را ازجمله مهم‌ترین دلایل افراد به خودکشی دانست و افزود: افراد به دنبال این بحران‌ها دچار خشم و افسردگی می‌شوند.

فرزادی با توجه به نحوه برخورد با افرادی که قصد اقدام به خودکشی دارند یا در انظار عمومی خود را تهدید به خودکشی می‌کنند، یادآور شد: در چنین مواردی توصیه می‌شود، افراد به‌جای تصویربرداری از صحنه، ابتدا با نیروهای امدادی تماس بگیرند؛ البته توصیه می‌شود تا قبل از رسیدن نیروهای امدادی فردی میان‌سال، که شرایط نزدیکی و برقراری ارتباط کلامی با فرد را دارد، وارد میدان شود و با برقراری ارتباط کلامی به فرد نزدیک شود.

وی افزود: در چنین مواردی برخورد یا مهار فیزیکی پاسخگو نیست؛ زیرا چنین برخوردهایی، خشم فرد را افزایش می‌دهد که این مسئله نتایج مناسبی در پی ندارد.

این عضو انستیتو روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: به‌فردی که وارد میدان شده، توصیه می‌شود با ارتباط کلامی تلاش کند التهاب‌ها، دلخوری‌ها، ناراحتی‌ها و اندوه‌های فرد را بپذیرد و بدون قضاوت، سرزنش و دادن وعده‌های پوچ، به فردی که قصد خودکشی دارد آرامش القا کند. پس از اینکه آرامش به فرد منتقل شد، می‌توان آهسته آهسته، با بیان راه‌حل‌های منطقی، ذهنیت فرد را تغییر داد تا از خودکشی یا خودسوزی منصرف شود.

فرزادی گفت: مکانی که افراد برای خودسوزی یا خودکشی انتخاب می‌کنند تا حدودی بیان‌کننده علت تصمیم فرد است، برای مثال خودکشی در حمام یا منزل به دنبال بحران‌های عاطفی رخ می‌دهد اما اگر فردی در انظار عمومی یا مقابل درب سازمان یا نهادی را برای این اقدام انتخاب کند، یعنی فرد به‌دنبال بحران اجتماعی، اقتصادی، صنفی و ... چنین تصمیمی گرفته است؛ پس اگر به مردم توصیه می‌شود هنگام مواجهه با چنین حوادثی و برای منصرف‌کردن فرد از خودکشی، به مطالبات وی نیز توجه داشته باشند.آنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: