کد خبر: ۲۰۷۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 01
این شربت بنا بر خاصیت آنتی‌بیوتیکی که در خود دارد عفونت‌های بدن را از بین می‌برد و به رفع عفونت‌های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه‌ها کمکی شایان می‌کند
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در نابودی عفونت‌های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه‌ها موثر دانست.

به گزارش شفاآنلاین، شربت پونه حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶ ، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آنتی‌اکسیدان مانند فلاونوئید‌ها و آنتوسیانین‌ها، تیمول و اسید سیتریک است.

برای بررسی خواص شربت پونه و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمود.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره مهم‌ترین خواص شربت پونه اظهار کرد: این شربت بنا بر خاصیت آنتی‌بیوتیکی که در خود دارد عفونت‌های بدن را از بین می‌برد و به رفع عفونت‌های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه‌ها کمکی شایان می‌کند.

وی درباره خواص دیگر شربت پونه بیان کرد: شربت پونه گاز‌های انباشته شده روده را دفع می‌کند، از بین برنده نفخ و درد‌های شکمی است و تاثیری چشمگیر در بهبود سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برونشیت دارد.

همچنین آرام‌بخش اعصاب است و به رفع اضطراب، استرس، افسردگی و بی‌خوابی کمک می‌کند،کاهش دهنده درد‌های عضلانی است و برطرف کننده ای خوب برای ورم مفاصل است.

عظمایی تاکید کرد: شربت پونه با تحریک هورمون‌های استروژن و پروژسترون نقشی موثر در تنظیم قاعدگی و تسکین دل‌درد‌های ناشی از آن دارد، همچنین به دلیل وجود کلسیم فراوان،  به تقویت استخوان‌ها کمک کرده و پوکی استخوان را از بین می‌برد. این شربت برای کودکان در حال رشد، کهنسالان و زنان یائسه نیز بسیار مفید است.

وی تصریح کرد: شربت پونه خلط‌آور است بنابراین سرفه، سیاه‌سرفه و عفونت‌های ریوی و سینوسی (سینوزیتی) را برطرف می‌کند، به رفع عفونت دندان و لثه هم کمک می‌کند. همچنین برای مبتلایان به تشنج، اسید اوریک بالا و نقرس بسیار مفید است.

عظمایی اظهار کرد: شربت پونه قوای جنسی را تقویت کرده و تاثیری چشمگیر در تقویت و شادابی پوست و مو دارد. شربت پونه به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E ، فلاونوئید‌ها و آنتوسیانین‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها(Cancers) محافظت می‌کند. فسفر فراوانی که در شربت پونه وجود دارد نقشی موثر در کاهش و کنترل فشار خون دارد.

موارد منع مصرف شربت پونه

وی درباره موارد منع مصرف شربت پونه یادآوری کرد: مصرف شربت پونه برای زنان باردار ممنوع است.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت پونه

عرق پونه                                 یک و نیم لیتر
پونه خشک شده                      ۱۲۰ گرم
عسل                                    ۵۰۰ گرم
آب لیموترش تازه                      به مقدار لازم

طرز تهیه شربت پونه

- پونه خشک شده را در ظرفی حاوی عرق پونه خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.
- سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق پونه را در حرارت ملایم بجوشانید.
- اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق پونه به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتی‌گراد) برسد.
- مخلوط گیاه و عرق پونه را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
- شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال بگذارید.
- برای تهیه یک لیوان از شربت پونه، یک قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
- شربت پونه را می‌توان روزانه سه لیوان (۲ لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار