کد خبر: ۲۰۵۰۸۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - 2018August 08
مرکز کنترل و پیش‌گیری بیماری آمریکا CDC در سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۵ نوع Superfood معرفی کرد که با داشتن مواد مغذی و ویتامین، منجر به کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شود و کسانی که آن‌ها را بخورند عمر طولانی‌تری خواهند داشت
شفاآنلاین>سلامت> به گفته کارشناسان آهن موجود درآب تره بیشتر از اسفناج، کلسیم آن بیشتر از شیر و ویتامین ث. آن بیشتر از پرتقال است و خاصیت ضد سرطانی دارد.

به گزارش شفاآنلاین، مرکز کنترل و پیش‌گیری(prevention) بیماری آمریکا CDC در سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۵ نوع Superfood معرفی کرد که با داشتن مواد مغذی و ویتامین، منجر به کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شود و کسانی که آن‌ها را بخورند عمر طولانی‌تری خواهند داشت.

شماره یک و مهم‌ترین آن‌ها موسوم به Watercress است که در فارسی به آن «آب‌تره»، «علف چشمه»، «بولاغ اوتی» و در کتاب‌های طب سنتی «جرجیرآبی»، «قره العین» و ... می‌گویند.نام علمی این گیاه «Nasturtium nasturtium-aquaticum, N. microphyllum» از تیره شب‌بو‌ها است که‌برگ‌های کوچک به رنگ سبز تیره دارد و معمولاً در کنار جوی، چشمه و باتلاق می‌روید.

به گفته کارشناسان آهن موجود درآب تره بیشتر از اسفناج، کلسیم آن بیشتر از شیر و ویتامین ث. آن بیشتر از پرتقال است.خاصیت ضد سرطانی آن مشخص‌شده و به دلیل داشتن یُد، برای کم‌کاری تیروئید نیز مفید است. همچنین دیابت نوع ۲ را از بین می‌برد و درد‌های مفاصل و روماتیسم را کم می‌کند.

گفته می‌شود ایرانیان باستان علاقه خاصی به آب تره داشته و آن را با نان می‌خوردند.انگلیسی‌ها به خواص این گیاه پی برده و در مزارع مخصوص آن را کشت می‌دهند. (عکس زیر مزرعه کشت آب تره در همشایر است.)در ایران نیز در چالوس و سیاه‌بیشه رویش طبیعی(normal) داشته و گفته می‌شود در منطقه «نیر» در اردبیل نیز کاشت و برداشت می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: