شفا آنلاین - یک متخصص تغذیه گفت: میزان جذب کلسیم در لبنیات کم چرب بیشتر است اما لبنیات بدون چربی نیز مفید نیست زیرا مقدار کمی چربی برای وجود اسیدهای چرب غیر اشباع که مفید هستند، لازم است.
برلیانت بزرگمهر ، در مورد اثر استفاده از لبنیات کم چرب یا پرچرب در سلامت افراد اظهار داشت: همیشه به افراد توصیه میکنیم که در مصرف لبنیات از جمله شیر یا ماست از نوع کم چرب آن استفاده کنند. چرا که چربی حیوانی موجود در لبنیات پرچرب علاوه بر چاقی سبب افزایش نامطلوب چربی خون و فشار خون میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: از طرفی چربیهای اشباع شده در لبنیات پرچرب زمینهساز بیماریهای قلبی و عروقی هستند ولی نمیتوانیم بگوییم. افراد از لبنیات بدون چربی استفاده کنند چرا که نوعی اسید چرب غیراشباع در لبنیات وجود دارد که برای قلب و عروق مفید است و نمیتوان جامعه را از آن محروم کرد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: میزان جذب کلسیم در شیرهای کمهای چرب بیشتر است و از طرفی بسیاری از ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین A و E نیز از همین طریق جذب بدن میشود در حالی که در لبنیات پرچرب تنها چیزی که به بدن تحمیل میشود چربی است